reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny jak u Was z seksem we wczesnej ciąży? Nie spytałam gina, opinie są różne... myślę że obawy są w większości niepotrzebne a strach ma wielkie oczy..
Ja jestem chora i mamy przerwę ale czuje się coraz lepiej, no i mąż już widzę po oczach, że już słabo się trzyma [emoji14]
Co sądzicie? Jak jest u Was?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
My mamy zakaz :) dlatego mój gra w gta cały czas :D

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co powiedzialas lekarzowi?
Bo ja jak rozmawialam dzis z lekarzem przez telefon to powiedzial mi ze ciaza to nie choroba i ze na wymioty moge sobie kupic cos w aptece. A jak mu powiedzialam ze pracuje na zmiany i dojezdzam do pracy 30 km i ze mega spac mi sie chce nawet jak jade autem to powiedzial mi ze taka jest ciaza w pierwszych trzech miesiacach i trzeba to przetrwac.

Juz sama nie wiem co powiedziec zeby dostac zwolnienie.
Zmień lekarza

Bo ja jak rozmawialam dzis z lekarzem przez telefon to powiedzial mi ze ciaza to nie choroba i ze na wymioty moge sobie kupic cos w aptece. A jak mu powiedzialam ze pracuje na zmiany i dojezdzam do pracy 30 km i ze mega spac mi sie chce nawet jak jade autem to powiedzial mi ze taka jest ciaza w pierwszych trzech miesiacach i trzeba to przetrwac.

Może powiedz ze zwymiotowałas komus na buty :)

My mamy zakaz :) dlatego mój gra w gta cały czas :D

Tyle że ja mam przekrwiona pochwe i ph nie takie jak trzeba. Lekarz się boi ze będę krwawic i nie będzie wiadomo czy od sexu czy od ciąży. A ze jestem po stracie ... to musimy wytrzymać.

U mnie tez tyle miało maleństwo jak byłam na ostatnim usg w 6t1d a dzisiaj 9t4d i prawie 2,8 cm :-)

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie było podobnie 9t3d 2,6cm
U mnie tez tyle miało maleństwo jak byłam na ostatnim usg w 6t1d a dzisiaj 9t4d i prawie 2,8 cm :-)

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Macie jakieś typy imion dla fasolek?[emoji6]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Chłopiec bezdyskusyjnie Grzegorz - po moim zmarłym tacie.
Pracuje w przedszkolu i już baaardzo długo małego Grzesia nie widziałam ! I to mi się podoba, nie dałabym dziecku Jakub, Szymon czy Filip na imię, bo w przedszkolach aż się roi od chłopców o tym imieniu.
Jeśli chodzi o dziewczynke to bedzie kłopot... mój chce Anię czy Julke a na to w życiu nie pójdę bo imiona taaaakie pospolite.. Z zwykłych to zuzanna mi się podoba ale też jest w pierwszej 3 najczęściej wybieranych imion w 2017r..
Podobają mi się stare nietypowe imiona, np. Florentyna czy Celestyna ale mój nie chce :( (nie mylić z modą na dżesiki itd bo to zupełnie "inna inkszość").
:)

Dziewczyny jak u Was z seksem we wczesnej ciąży? Nie spytałam gina, opinie są różne... myślę że obawy są w większości niepotrzebne a strach ma wielkie oczy..
Ja jestem chora i mamy przerwę ale czuje się coraz lepiej, no i mąż już widzę po oczach, że już słabo się trzyma [emoji14]
Co sądzicie? Jak jest u Was?

Ja mysle ze jesli ciaza nie jest zagrozona to jak najbardziej[emoji6] Wiadomo ze nie ma co szalec ale delikatnie dlaczego nie... Wiekszy problem jest jak nie ma ochoty... Ja w pierwszej ciazy to libido 0 mialam... Sex to bylo zlo konieczne [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

A
A może zmień lekarza?[emoji6] Ja poszłam najpierw do takiego faceta. Prostak, gbur i w ogóle. Teraz jestem u babeczki i ona mówiła jak bylam w ciąży że gdy praca bedzie mnie bardzo.męczyć to da mi l4 bo stres nerwy i zmęczenie to nie sa idealne warunki dla.dziecka

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
A to zwolnienie to masz na pierwsze 3 miesiace czy na ile?

W głowie się nie mieści jakiś pajac nie lekarz. Praca na nocki, dojazdy, zle samopoczucie i on nie widzi przesłanek do l4?
Uciekaj od niego jak najprędzej!
Albo idź i powiedz że rzygasz, zasypiasz na stojąco i masz zawroty głowy.. I ma Ci dac l4 bo masz takie prawo! A jak nie to nara!
Ehhh pajac jeden

reklama
Do góry