reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Hej wszystkim [emoji6] ja kilka razy zostałam poproszona przez ekspedientki o podejście bez kolejki, ale z dwa razy też zrezygnowałam ze stania za kilkoma paniusiami, które nawet nie umiały udawać, że udają, że mnie nie widzą. A ja już byłam zmęczona i nie miałam ochoty ani na konfrontacje, ani na stanie w kolejce z jakąś koszulką.

@Bea.K84 mi też się lżej oddycha i dużo częściej biegam do toalety, gdyby nie to, to nie pomyslalabym nawet, że mi się brzuch obniżył, bo jak się wpatruję, to tego nie widzę.

Dziewczyny pojawiła mi się cofka w nocy, pisałam Wam o tym, no i powtórzyła się już, więc śpię na półsiedząco i każdego wieczoru boję się, że znów się obudzę dławiąc się kwasami z żołądka. Mało co jem już, bo się tego obawiam, dieta lekka, no zobaczymy jak będzie dzisiaj.

Po ostatniej wizycie położna poleciła mi żel Natalis, że niby ułatwia poślizg i przejście maluszka przez kanał rodny. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie lub słyszałyście coś?

reklama
Hej wszystkim [emoji6] ja kilka razy zostałam poproszona przez ekspedientki o podejście bez kolejki, ale z dwa razy też zrezygnowałam ze stania za kilkoma paniusiami, które nawet nie umiały udawać, że udają, że mnie nie widzą. A ja już byłam zmęczona i nie miałam ochoty ani na konfrontacje, ani na stanie w kolejce z jakąś koszulką.

@Bea.K84 mi też się lżej oddycha i dużo częściej biegam do toalety, gdyby nie to, to nie pomyslalabym nawet, że mi się brzuch obniżył, bo jak się wpatruję, to tego nie widzę.

Dziewczyny pojawiła mi się cofka w nocy, pisałam Wam o tym, no i powtórzyła się już, więc śpię na półsiedząco i każdego wieczoru boję się, że znów się obudzę dławiąc się kwasami z żołądka. Mało co jem już, bo się tego obawiam, dieta lekka, no zobaczymy jak będzie dzisiaj.

Po ostatniej wizycie położna poleciła mi żel Natalis, że niby ułatwia poślizg i przejście maluszka przez kanał rodny. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie lub słyszałyście coś?
Nasza polozna odradzala i mowila, ze to bubel... sklad taki sobie i ponoć stosuje sie w razie potrzeby cos za pare groszy o podobnym składzie

A mnie dziś pan w biedzrze też chciał przepuścić w kasie [emoji16]ale podziękowałan ładnie.... Widać mój brzuch jeszcze wygląda ciążowo trochę. Choć dla mnje jak porównuję to teraz jest płaski haha, ale widać tylko dla mnie [emoji846] w każdym razie nie obraziłam się, mogłam nawet skorzystać bo spieszylam się do domu, bo nie wiedziałam czy mała zaraz nie będzie chciała jeść [emoji39]
Kurde jeszcze powinnam z brzuchem chodzić a teraz patrzę jka mąż tuli Natalke do snu... [emoji813]️ Slodki widok [emoji7]

Nasza polozna odradzala i mowila, ze to bubel... sklad taki sobie i ponoć stosuje sie w razie potrzeby cos za pare groszy o podobnym składzie
O widzisz, ja właśnie nic o tym nie słyszałam wcześniej. Ale jak zobaczyłam cenę średnio 140-160zl za 15ml to się przeraziłam.
Dzięki za odpowiedź [emoji1]

O widzisz, ja właśnie nic o tym nie słyszałam wcześniej. Ale jak zobaczyłam cenę średnio 140-160zl za 15ml to się przeraziłam.
Dzięki za odpowiedź [emoji1]
U nas położna polecała w ostatnich tygodniach pić siemię lniane, żeby natłuszczać od środka a dopochwowo kapsułki z olejem z wiesiołka.
Mnie ze 4 razy kasjerki poprosiły do przodu, ogólnie to staram się chodzić do sklepów w mało uczęszczanych godzinach, bo zakupy mnie męczą strasznie. W przychodni ostatnio było dużo ludzi i jakiś pan się nade mną ulitował, ale ja już się zaczynałam wachlować, bo mi duszno bylo, bo to na czczo ;) i w autobusie też jak była potrzeba to ustępowali. Najgorzej było w zimowej kurtce, bo wtedy to brzucha nikt nie widział, a moja forma nie była wcale lepsza niż teraz ;) ogólnie nie narzekam, najgorsze faktycznie są panie 50-60+, chyba dlatego że one z czasów kolejek i nie mogą przeboleć, że za ich czasów przywilejów nie było :p

U nas bedzie różnica 8 lat. Pola chciała siostrę, będzie braciszek, ale cieszy się. Ona i tak od zawsze wolała chlopięce zabawy od lalek, więc będzie miała z kim w piłke pograć ;) Też jej tłumaczymy, że ja będe teraz mniej czasu mogła jej poświecić, bo będę musiała zajmować się Tobiaszkiem, ale obiecuje mi pomagać i nawet zaproponowała "Mamo, a jak będę chciala np. budyń to możemy zrobić tak, że ja popilnuje Tobiego, a Ty w tym czasie pójdziesz do kuchni zrobić mi ten budyń? Zaśpiewam mu piosenkę albo pobawie się jakąs zabawką z nim. Tylko mu pampersa z kupą nie zmienię!" ;)
Jestem ciekawa jak długo to potrwa i kiedy nastąpi atak zazdrosci, bo zakladam że tego mimo wszystko nie unikniemy...

reklama
A tak w ogóle to patrząc na Wasze terminy dziewczyny, to chyba teraz cisza przed burzą, bo kilka jest majowych i aby patrzeć i się worek z dzieciaczkami rozwiąże :D
Tak dokładnie zaraz się zacznie. Na fb na grupie już się zaczeło. Więc lada moment i tu się zacznie :D

Dziś Natalce odpadł pępek :D Strasznie się cieszę bo mnie wnerwiał :p

Do góry