Myślisz, że inhalacja z soli fizjologicznej da radę? Otrivin baby nie mam... wyślę męża do apteki jakby co.Polecam otrivin baby ale na noc żeby chociaż spac i inhalacje.
reklama
myllenne
Fanka BB :)
Moje 3 koleżanki któe ostatnio rodziły dwie były nacięte jedna pękła. Ta która pękła bardzo to chwaliła że to się lepiej zrasta , że nie chciałaby być nacięta itp,a tamte mówią że nacięcie też ok ładnie się zrosło, owszem na początku ciężko im się siadało ale finalnie żaden problem z tego nie wyniknął. Ja liczę się z tym że będę nacięta, bo raczej u mnie to praktykują. Ale na pewno przed porodem ile tam mówią będę brać ten olej z wiesiołka pić te maliny i masować.
@Motyl_ek ja mam plus 15. Teraz od tygodnia dwóch waga raczej nie wzrasta, ale czuję że puchnę. Obrączka już zdjęta. A i widzę że paluszki u rąk robią się paróweczki , nóg jeszcze nie czuję jakos. Ale pewnie to tylko kwesta czasu.
@Motyl_ek ja mam plus 15. Teraz od tygodnia dwóch waga raczej nie wzrasta, ale czuję że puchnę. Obrączka już zdjęta. A i widzę że paluszki u rąk robią się paróweczki , nóg jeszcze nie czuję jakos. Ale pewnie to tylko kwesta czasu.
DareToBe
Niestety NIC - chętnie sama się dowiem co inni robią przy przeziębieniu Też choruję rzadko i szczerze wolę być rzeczywiście chora niż przeziębiona - to poczucie rozbicia, zdarty nos i wargi, oddychanie przez usta i to ciągłe uczucie suchych ust i cieknącego nosa - tragedia... Jak miesiąc temu złapałam jakieś paskudne przeziębienie (w sumie nic poza cieknącym nosem i ogólnym rozbiciem nie miałam, bo nawet gorączki nie było) to żadne witaminki, słodkie herbaty z cytryną, inhalacje z czosnku - no nic nie pomagałoDziewczyny, macie jakiś sposób na katar w ciąży? Dopadł mnie i mnie męczy od rana :/ Do tego w gardle mnie drapie i coś czuje, że nic dobrego z tego nie wyjdzie... Smaruje pod nosem maścią majerankową, ale pomaga tylko na chwilę. Popijam herbatę z miodem, cytryną i sokiem malinowym na zmiany, mleko z miodem już poszło, tantum verde do gardła mam, ale wiecej pomysłów na walkę z przeziębieniem już nie mam. My rzadko chorujemy, więc i wiedza na te tematy u mnie raczej marna
Zdrówka życzę - byle szybko minęło!
KikaRika
Moderatorka
Ja zawsze robię inhalacje sobie albo młodej z soli przy katarze...Myślisz, że inhalacja z soli fizjologicznej da radę? Otrivin baby nie mam... wyślę męża do apteki jakby co.
Na pewno Ci nie zaszkodzi, katar bardziej będzie spływać..
Źróbb sobie ze 3x dziennie.
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Bea.K84
Ja też byłam nacieta, jakoś położna nie wykazała inicjatywy żeby chronić krocze. No chyba że było to konieczne, ponieważ mały miał 4 kg i mogłoby się nie udać bez nacięcia - nie zapytałam nawet, byłam szczęśliwa że wreszcie urodziłam [emoji14] blizna przeszkadzała przez ok 2 tygodnie, potem już lepiej.
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zawsze wtedy załączam inhalacje z soli fizjologicznej + termos herbaty z prawdziwym (!) sokiem malinowym, z czarnego bzu, imbirem i cytryną i miodem.Dziewczyny, macie jakiś sposób na katar w ciąży? Dopadł mnie i mnie męczy od rana :/ Do tego w gardle mnie drapie i coś czuje, że nic dobrego z tego nie wyjdzie... Smaruje pod nosem maścią majerankową, ale pomaga tylko na chwilę. Popijam herbatę z miodem, cytryną i sokiem malinowym na zmiany, mleko z miodem już poszło, tantum verde do gardła mam, ale wiecej pomysłów na walkę z przeziębieniem już nie mam. My rzadko chorujemy, więc i wiedza na te tematy u mnie raczej marna
Jak sie pogarsza to syrop z cebuli i płokanka wody z solą. Od 3 lat tymi sppsobami pokonuje kazde przeziebienie.
Edit. A! I inhalacja z soli to w zaleznosci jaki katar, bo sa dwa rodzaje soli do nebulizacji (inhalacji) z sól izotoniczna i hypertoniczna. Izotoniczna na przesuszony nos (jak smarkamy i nie ma czym) a hypertoniczna jak sie leje. Zwracajcie uwage jaka macie sol do inalacji.
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Olasec
Myślisz, że inhalacja z soli fizjologicznej da radę? Otrivin baby nie mam... wyślę męża do apteki jakby co.
Ja robię mueszankez soki fizjologicznej i solanki rabczańskiej. Mi i synkowi ponaga.tylko ja działam od razu jak widze początki i w zasadzie po 3-4 dniach jest lepiej. Otrivin baby stosuję u synka i sana jak mam katar to psikam na noc i mogę oddychać przynajmniej.
Effa84
Nie wiem czy dobrze link wklejam. Nasz pediatra o tym, jak powinno się robić inhalacjeJa zawsze robię inhalacje sobie albo młodej z soli przy katarze...
Na pewno Ci nie zaszkodzi, katar bardziej będzie spływać..
Źróbb sobie ze 3x dziennie.
Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Link do: Marek Pleskot - Lekarz Dzieci
Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Popłukalam wczorak gardlo szalwia, zrobilam inhalacje z solą i jakos noc przetrwałam! Koleżanka mi jeszcze przypomniala o imbirze! Więc z rana wkroilam go do herbaty, wcisnęlam cytrynę, dalam miód i pije od rana. Mam nadzieję, że do jutra przejdzie, bo obiecałam corce, że pójdziemy na targi dla dzieci. Będa tam m.in. warsztaty z robienia dekoracji wielkanocnych, a ona uwielbia takie rzeczy. No i nie ukrywam, że liczę że może kupie tam pościel albo otulacz albo coś dla mlodego, bo wystawiaja sie tam z reguły lokalne firmy handmade..
Podziel się: