reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja do szpitala na "rozpoznanie" idę w połowie kwietnia na "Dzień Otwarty". Wcześniej rodziłam w innym szpitalu, takim tylko położniczo-ginekologicznym, więc niedużym. Teraz planuję rodzić w innym, byłam tam tylko na echu serca płodu i mam nadzieję, że jak pójdziemy na Dzień Otwarty to się przynajmniej dowiem gdzie mam się zgłosić jak przyjdzie godzina W :)

reklama
Hej. Mi mija leniwie weekend. Nie ruszam się z domu dziś, bo wczoraj dwa razy się poślizgnęłam na spacerze z psem ale na szczęście obyło się bez upadku.
Siedzę i myślę nad imieniem, bo jeszcze nie wymyśliliśmy i nie wiem też jaki wózek kupić. W ogóle to tez tak macie, że nie możecie się często skupić ? Ja nie myślę w ogóle, chce coś powiedzieć i mowie co innego, z pamięcią kiepsko. Wszystko na kartkach zapisuje :D

Cześć dziewczyny ;) życzę wszystkim wam miłego dnia :)
Mam taki trochę wstydliwy problem i nie wiem kogo się poradzić.
Parę dni temu zrobiły mi się hemoroidy :( czytałam że w ciąży często się robią bo przepływ krwi nie jest tak dobry jak powinien. Mam na to czopki z apteki i jest lepiej ale nie pomagają w 100%.
Może któraś z was ma lub miała podobny problem i wie jak temu zaradzić???
Hej, trochę czasu już minęło od Twojego posta ale może przyda się też innym. Miałam kiedyś ten problem i mi zdecydowanie pomogły nasiadówki w misce z korą dębu i kwiatem nagietka - po tygodniu stosowania 1 raz dziennie problem zniknął, a przy nawrocie wystarczyło pomoczyć się dosłownie 1 czy 2 razy.

Hej. Mi mija leniwie weekend. Nie ruszam się z domu dziś, bo wczoraj dwa razy się poślizgnęłam na spacerze z psem ale na szczęście obyło się bez upadku.
Siedzę i myślę nad imieniem, bo jeszcze nie wymyśliliśmy i nie wiem też jaki wózek kupić. W ogóle to tez tak macie, że nie możecie się często skupić ? Ja nie myślę w ogóle, chce coś powiedzieć i mowie co innego, z pamięcią kiepsko. Wszystko na kartkach zapisuje :D
Ja też mam problem z myśleniem, najgorzej jest z podejmowaniem decyzji, bo jestem mega niezdecydowana... ;) Do tego dopiero teraz, pod koniec 2 trymestru wracają mi chęci do robienia czegokolwiek i energia, bo tak to do tej pory miałam takiego lenia, że szok. Zmuszałam się sama do wstania rano, do posprzątania, do pracy, do wszystkiego. To była taka wewnętrzna walka, bo z jednej strony mi się nie chciało, a z drugiej wiedziałam, że muszę. Ale wszystko zajmowało dużo więcej czasu niż wcześniej...

@Ania72821 też mam problem z koncentracją dzis np nie pamiętałam jak ma na imię mój mąż... Albo zapytana jakiego psa będziemy jesienią kupować to nie umiałam powiedzieć jaka rasa... Najgorzej jak np lekarz pyta który tydzień ciąży a ja mówię 19 a nie 29:p w nieskończoność można by wymieniać straszne to ale najważniejsze że minie do pół roku po porodzie

Oby jak najszybciej minęło, bo czasem aż mi głupio. Wczoraj np. odbierałam tort na urodziny córki i kobitka mi się pytała na jakie nazwisko i nawet jak zaczęła czytać nazwiska i wymieniła moje to jeszcze nie byłam pewna i dopiero po chwili załapałam, że to moje :o:D:D:D:D
arica, oj u mnie też takie niezdecydowanie i leń okropny. Z jednej strony sobie myślę, że jak mam czas na nic nierobienie to trzeba korzystać, bo później nie będzie takiej możliwości ale z drugiej strony mam wyrzuty sumienia.
Za niedlugo czeka mnie glukoza :baffled:
Z dobrych wieści to nie męczą mnie od trzech tygodni mdłości. Czasem jeszcze mi się robi niedobrze ale to nie to co wcześniej i od razu przekłada się to na wagę, bo już 1kg więcej :p:D czyli w sumie -6kg odpoczatku ;)

Też mam problem z pamięcią. W trakcie rozmowy np. zapominam prostych słów określających czynności.... Oby to jak najszybciej przeszło, bo aż głupio między ludzi pójść ;D

Haha czytam Wasze posty o problemach z pamięcią i cieszę się, że nie jestem w tym sama ;) najprostszych słów zapominam jak chcę coś komuś przekazać to nie potrafię nazwać jakichś przedmiotów, o które mi chodzi lub czegokolwiek innego :) @frania420 masz rację, aż głupio do ludzi pójść ;D

a z wieści innych byłam na kontroli, maluszek waży 1039g, serduszko i inne parametry w normie, szyjka ma 4,25cm więc też jest bardzo dobrze, glukoza w porządku więc mogę sobie dalej w chwilach słabości pozwalać na małe co nie co ;) jedyne co to te skurcze mi się pojawiły, o których pisałyście jakiś czas temu na forum, też dostałam magnez, wcześniej czułam tylko twardnienie brzucha, ale od kilku dni mam wrażenie, że to są już skurcze, na szczęście mijają po chwili. Gin mi powiedziała, żeby je sobie obserwować i liczyć, jeśli będą trwały kilka minut, a ich ilość wyniesie 8-10 na dobę mam się zgłosić.

reklama
Do góry