reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja na wizycie byłam wczoraj, jestem w 26 tc. Podobno zalecane są te szczepionki, bo wzrosła liczba zachorowań i zgonów niemowlaczków.

reklama
Hej!! Mam do Was pytanie, czy Wasi lekarze proponowali Wam szczepionkę na krztusiec między 28 a 32 tc? Bo moja ginekolog powiedziała mi o takiej możliwości, a nigdzie w necie nie można znaleźć rzetelnych informacji na ten temat. Jak Wasze doświadczenia w tym zakresie?
Mi proponowali, nie wezmę.

Dziewczyny, mam jechać z mężem na weekend do Polski. Tak sie troche obawiam, bo wlasnie sie dowiedzialam, że moja siostrzenica ma owsiki i boje sie że mogłabym sie zarazic. Nigdy nie miałam takiej choroby, nawet jako dziecko. Może wy wiecie więcej na ten temat i poradzicie cos

Dziewczyny, mam jechać z mężem na weekend do Polski. Tak sie troche obawiam, bo wlasnie sie dowiedzialam, że moja siostrzenica ma owsiki i boje sie że mogłabym sie zarazic. Nigdy nie miałam takiej choroby, nawet jako dziecko. Może wy wiecie więcej na ten temat i poradzicie cos
Owsiki latwo można załapać, szczególnie od dziecka (wiadomo-podstawa to higiena a z dziecmi bywa roznie).
Mycie rak, korzystanie z tej samej toalety... możesz to świństwo złapać.
Owsiki to pasożyty bytujace w jelicie i same w sobie dziecku nie zagrażają, ale czytałam gdzieś, ze leczy sie je po porodzie bo zażywanie leków na owsiki w ciąży jest raczej niewskazane.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Owsiki latwo można załapać, szczególnie od dziecka (wiadomo-podstawa to higiena a z dziecmi bywa roznie).
Mycie rak, korzystanie z tej samej toalety... możesz to świństwo złapać.
Owsiki to pasożyty bytujace w jelicie i same w sobie dziecku nie zagrażają, ale czytałam gdzieś, ze leczy sie je po porodzie bo zażywanie leków na owsiki w ciąży jest raczej niewskazane.

Owsiki ponoć można wyleczyć jedząc kiszoną kapustę.... ale nigdy nie miałam styczności z owsicą

A co byscie zrobily na moim miejscu. W sumie to mam trzy możliwosci.
1. Nie jechac wcale
2. Pojechac i liczyc na to że sie nie zaraze
3. Pojechac ale wynając sobie nocleg w hotelu.

A druga sprawa, to jeżeli sie zarazie to nie bede mogla tego leczyc podczas ciązy. Czy wtedy seks juz tez do konca ciazy odpada? No bo przeciez dorosli wlasnie też przez stosunek mogą sie zarazic.
Czy juz wtedy bede skazana do konca ciąży na te robale??

1. Nie jechac wcale

A druga sprawa, to jeżeli sie zarazie to nie bede mogla tego leczyc podczas ciązy. Czy wtedy seks juz tez do konca ciazy odpada? No bo przeciez dorosli wlasnie też przez stosunek mogą sie zarazic.
Podpytaj lekarza.
Ja bym se chyba odpuscila albo hotel

reklama
1. Nie jechac wcale

Jeśli istniałoby dla mnie jakiekolwiek ryzyko "zarażenia się robalami" to nawet nie brałabym pod uwagę wyjazdu- chyba, że faktycznie spanie w hotelu.

No i rozmyślanie czy po ewentualnym zarażeniu będę mogła uprawiać seks to sorry- ale to już totalna abstrakcja...:eek: :szok:

Ostatnia edycja:
Do góry