reklama
Motyl_ek
Fanka BB :)
Mi proponowali, nie wezmę.Hej!! Mam do Was pytanie, czy Wasi lekarze proponowali Wam szczepionkę na krztusiec między 28 a 32 tc? Bo moja ginekolog powiedziała mi o takiej możliwości, a nigdzie w necie nie można znaleźć rzetelnych informacji na ten temat. Jak Wasze doświadczenia w tym zakresie?
Hej!! Mam do Was pytanie, czy Wasi lekarze proponowali Wam szczepionkę na krztusiec między 28 a 32 tc? Bo moja ginekolog powiedziała mi o takiej możliwości, a nigdzie w necie nie można znaleźć rzetelnych informacji na ten temat. Jak Wasze doświadczenia w tym zakresie?
@DareToBe pisała o tym jakiś czas temu...
dzięki, poszukałam sobie! pozdrawiam@DareToBe pisała o tym jakiś czas temu...
Dziewczyny, mam jechać z mężem na weekend do Polski. Tak sie troche obawiam, bo wlasnie sie dowiedzialam, że moja siostrzenica ma owsiki i boje sie że mogłabym sie zarazic. Nigdy nie miałam takiej choroby, nawet jako dziecko. Może wy wiecie więcej na ten temat i poradzicie cos
AgaRS90
Owsiki latwo można załapać, szczególnie od dziecka (wiadomo-podstawa to higiena a z dziecmi bywa roznie).Dziewczyny, mam jechać z mężem na weekend do Polski. Tak sie troche obawiam, bo wlasnie sie dowiedzialam, że moja siostrzenica ma owsiki i boje sie że mogłabym sie zarazic. Nigdy nie miałam takiej choroby, nawet jako dziecko. Może wy wiecie więcej na ten temat i poradzicie cos
Mycie rak, korzystanie z tej samej toalety... możesz to świństwo złapać.
Owsiki to pasożyty bytujace w jelicie i same w sobie dziecku nie zagrażają, ale czytałam gdzieś, ze leczy sie je po porodzie bo zażywanie leków na owsiki w ciąży jest raczej niewskazane.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Owsiki ponoć można wyleczyć jedząc kiszoną kapustę.... ale nigdy nie miałam styczności z owsicąOwsiki latwo można załapać, szczególnie od dziecka (wiadomo-podstawa to higiena a z dziecmi bywa roznie).
Mycie rak, korzystanie z tej samej toalety... możesz to świństwo złapać.
Owsiki to pasożyty bytujace w jelicie i same w sobie dziecku nie zagrażają, ale czytałam gdzieś, ze leczy sie je po porodzie bo zażywanie leków na owsiki w ciąży jest raczej niewskazane.
A co byscie zrobily na moim miejscu. W sumie to mam trzy możliwosci.
1. Nie jechac wcale
2. Pojechac i liczyc na to że sie nie zaraze
3. Pojechac ale wynając sobie nocleg w hotelu.
A druga sprawa, to jeżeli sie zarazie to nie bede mogla tego leczyc podczas ciązy. Czy wtedy seks juz tez do konca ciazy odpada? No bo przeciez dorosli wlasnie też przez stosunek mogą sie zarazic.
Czy juz wtedy bede skazana do konca ciąży na te robale??
1. Nie jechac wcale
A druga sprawa, to jeżeli sie zarazie to nie bede mogla tego leczyc podczas ciązy. Czy wtedy seks juz tez do konca ciazy odpada? No bo przeciez dorosli wlasnie też przez stosunek mogą sie zarazic.
AgaRS90
Podpytaj lekarza.A co byscie zrobily na moim miejscu. W sumie to mam trzy możliwosci.
1. Nie jechac wcale
Ja bym se chyba odpuscila albo hotel
reklama
nastepnawkolejce
A co byscie zrobily na moim miejscu. W sumie to mam trzy możliwosci.
1. Nie jechac wcale
Jeśli istniałoby dla mnie jakiekolwiek ryzyko "zarażenia się robalami" to nawet nie brałabym pod uwagę wyjazdu- chyba, że faktycznie spanie w hotelu.
No i rozmyślanie czy po ewentualnym zarażeniu będę mogła uprawiać seks to sorry- ale to już totalna abstrakcja...
Ostatnia edycja:
Podziel się: