reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Mężczyźni są niemożliwi[emoji23]
Piękny mebelek [emoji7]
Gdzie kupiliscie?
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Wylicytowaliśmy od jednego pana [emoji6] Wygląda mi to na ręczną robotę, albo fajną renowację, ale pewności nie mam bo Pan w żadnym znanym mi języku nie mówił [emoji1]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O matko, 28 tydzień... właśnie przeczytałam ten post. Ależ się zestresowałam. Dobrze że wszystko z nimi ok... Ale tak, zgadzam się z @Just&yna, my, jak jeden mąż, pozostajemy w dwupakach aż do czerwca. Koniec kropka.

My dziś zakupiliśmy piękny drewniany, komodo-przewijak. Przywieźlismy, postawiliśmy, usiadliśmy naprzeciwko i po prostu gapiliśmy się w ten mebel. Chyba oboje zdaliśmy sobie sprawę że to już niedługo. Tatusiek skwitował 'Kurde, to się dzieje naprawdę' [emoji1] (Jakby dostał kilka kopów w pęcherz to by juz wczesniej uzmysłowił sobie że to sie dzieje naprawdę [emoji1]Ale jak nietrudno się domyślić, ja się poryczałam. Wy też tak często płaczecie? Ja okropnie!)
c8e7e93aee6a0117c5edbebb0e6e32c0.jpg

Piękny mebel!
Ale kotus cudowny? Mój też jest taki szczupły i przez to jego uszy też takie duże się wydają, ale jest zwykły dachowiec [emoji6]

U mnie właśnie wczoraj jak pomierzylisny to zamówiona komoda jest za duża.... Na szczęście jest w bardzo okazyjne cenie więc najpewniej ja sprzedamy a musimy kupić mniejsza, bo nie wejdzie łóżeczko i komoda obok siebie a tak mialo być więc będzie mała zmiana planów.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Piękny mebel!
Ale kotus cudowny? Mój też jest taki szczupły i przez to jego uszy też takie duże się wydają, ale jest zwykły dachowiec [emoji6]

U mnie właśnie wczoraj jak pomierzylisny to zamówiona komoda jest za duża.... Na szczęście jest w bardzo okazyjne cenie więc najpewniej ja sprzedamy a musimy kupić mniejsza, bo nie wejdzie łóżeczko i komoda obok siebie a tak mialo być więc będzie mała zmiana planów.

My też nie wiemy dokładnie jak tu wszystko pomieścimy, ale spokojnie, 'jest czas dziubku, pomyślimy, nie panikuj', u nas wszystko musi nabrać mocy urzędowej [emoji6]

A Julek (kot) wlasnie w ogole nie jest szczupły, to jest żarłok okropny, wisi mi brzuszek ciut nawet za duży, ale tylko to. Nie przybiera nigdzie indziej. I taki jest trochę hmm... rozciągnięty[emoji1] (ogon ma też o wiele dłuższy niż 'normalny' kot). Jak Twój kot reaguje na dzieci? Dużo osób mi mówi 'no zobaczymy co Ty z kotem zrobisz jak się dziecko urodzi' co mnie wkurza okropnie [emoji19]

A wiesz ostatnio mialam próbę, była u mnie szwagierki z 3 miesięcznym synkiem i co kot? Nic... Obwachal nosidełko, patrzyl na dziecko jak się wiercil, jak płakał to patrzyl takimi wielkimi oczyskami i tyle. Bal się. Zobaczymy jak przyjdziemy z naszą do domu ale myślę że będzie ok [emoji6] zresztą mój brat ma 2 koty jak przyszli z dzieckiem że szpitala to okazało się że koty nie były w ogóle zainteresowane dzieckiem zero reakcji. I oby tak było [emoji6]

O matko, 28 tydzień... właśnie przeczytałam ten post. Ależ się zestresowałam. Dobrze że wszystko z nimi ok... Ale tak, zgadzam się z @Just&yna, my, jak jeden mąż, pozostajemy w dwupakach aż do czerwca. Koniec kropka.

My dziś zakupiliśmy piękny drewniany, komodo-przewijak. Przywieźlismy, postawiliśmy, usiadliśmy naprzeciwko i po prostu gapiliśmy się w ten mebel. Chyba oboje zdaliśmy sobie sprawę że to już niedługo. Tatusiek skwitował 'Kurde, to się dzieje naprawdę' [emoji1] (Jakby dostał kilka kopów w pęcherz to by juz wczesniej uzmysłowił sobie że to sie dzieje naprawdę [emoji1]Ale jak nietrudno się domyślić, ja się poryczałam. Wy też tak często płaczecie? Ja okropnie!)
c8e7e93aee6a0117c5edbebb0e6e32c0.jpg

Super, a kot już obczaja :)
Ja też się łatwo wzruszam.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

A wiesz ostatnio mialam próbę, była u mnie szwagierki z 3 miesięcznym synkiem i co kot? Nic... Obwachal nosidełko, patrzyl na dziecko jak się wiercil, jak płakał to patrzyl takimi wielkimi oczyskami i tyle. Bal się. Zobaczymy jak przyjdziemy z naszą do domu ale myślę że będzie ok [emoji6] zresztą mój brat ma 2 koty jak przyszli z dzieckiem że szpitala to okazało się że koty nie były w ogóle zainteresowane dzieckiem zero reakcji. I oby tak było [emoji6]

No oby. Julek w kontakcie z 5 miesięczniakiem był strasznie podekscytowany, wąchał go, stawał na dwie łapki, obchodził go z każdej strony, potem zainteresował się zabawkami w wózku, po czym zasnął w koszu na zakupy. Za to ledwo psychicznie zniósł rozwrzeszczanego i rozbieganego (ekstremalnie) 4 latka. Agresji w sobie nie ma za grosz, na szczęście. No cóż. O niemowlaka nie boję się wcale, a zanim Inga rozwrzeszczy się i rozbiega to minie trochę czasu więc się przyzwyczai. I o ile liczę że dzieckiem straci szybko zainteresowanie, to o łóżeczko i wózek się boję bo skubaniec kocha mięciusie kocyki, pluszowe misie, wszystko ugniata i mości się jak król.

Tak tak jak był mój chrzesniak który już chodzi i krzyczy to w ogóle obserwowal tylko, taki mały czlowieczek kompletnie go przerażal. Ogólnie bardziej się boję że on czasem biega jak szalony że gdzieś wskoczy na tą dzidzie jak będzie spała. Niby ma już 2 lata a dalej jest taki koci wariat [emoji6] ale tak czy inaczej wierzę że finalnie obejdzie się bez problemow i będzie super towarzyszem dzidzi [emoji6]

My też nie wiemy dokładnie jak tu wszystko pomieścimy, ale spokojnie, 'jest czas dziubku, pomyślimy, nie panikuj', u nas wszystko musi nabrać mocy urzędowej [emoji6]

A Julek (kot) wlasnie w ogole nie jest szczupły, to jest żarłok okropny, wisi mi brzuszek ciut nawet za duży, ale tylko to. Nie przybiera nigdzie indziej. I taki jest trochę hmm... rozciągnięty[emoji1] (ogon ma też o wiele dłuższy niż 'normalny' kot). Jak Twój kot reaguje na dzieci? Dużo osób mi mówi 'no zobaczymy co Ty z kotem zrobisz jak się dziecko urodzi' co mnie wkurza okropnie [emoji19]

Moje 2 koty jak się młoda rodziła bardzo lgnęły do niej, szczególnie ten, kt stronił od ludzi, jak ktoś do nas przychodził..
A w ciąży spały mi na brzuchu, albo obok, były młode wtedy.
Teraz został ten nieśmiały, też przychodzi i się kładzie blisko..
Mamy też 1,5 roczna kotkę, kt kładzie się na brzuchu teraz, albo obok, choć bardziej zawsze lgnęła do córki.

Także myślę że jak na spokojnie przedstawisz kotu nowego domownika, nie będziesz go odganiać itp, to on nie będzie zazdrosny i nic nie zrobi dziecku..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A to mój kocurek kochany <3 Bilbo :)
On w ogóle nie wyczuwa ciąży.... Ale chyba dlatego że to kocur. Bo kotka mojej koleżanki właśnie całą ciąże to leżała jej w okolicach brzuszka. A ten mój to ja mu mówię tłumaczę, a on nic :p

Załączniki

• 28828986_1773005566053620_480145196_n.jpg
    28828986_1773005566053620_480145196_n.jpg
    73,4 KB · Wyświetleń: 77
Do góry