reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

To jest chyba ten sudocrem delikatniejszy. Nam na szkole rodzenia tez go dawali :-)
Sudocrem jest marką jeszcze z lat 90., która wyryła się w pamięć matek, cioć i połoznych - bo wtedy jak byl problem to tylko ten krem byl.
3 lata temu (bo wtedy to sledzilam) Sudocrem rozpocząl zakrojoną na duzą skalę promocję swojej marki w odpowiedzi na konkurencje rynkową, która przejęła prym na rynku (Bepanthen ma wiodący udział, dołączają do tego od conajmniej 5 lat temu pojawiajace sie dermokremy, ktore teraz bardzo zroznicowaly rynek - same pewno tego doswiadczacie przegladajac aptekowe polki).
Reasumując - jak z kazdą marką, ktora przez lata utrwalila sie w glowach ludzi i pokolen - teraz kupuje sie Sudocrem glownie z racji bagazu historycznej pamieci nizli dzialaniu.

Poza tym - w kremach do smarowania na codzien pupy nie powinno byc TLENKU CYNKU. To są raczej kremy drugiej bariery, gdy pojawia sie problem. Mozna to porownac do przeziebienia - jak sie chcemy przed nim zapobiec to lykamy pewno witamine C, ale jak nas juz dopada goraczka i katar to wiadomo ze siegamy po cos ciezszego.
Niech wiec te kremy na odparzenia beda raczej schowane w szafie do uzycia gdy pupy dzieci zapłoną [emoji14]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sudocrem jest marką jeszcze z lat 90., która wyryła się w pamięć matek, cioć i połoznych - bo wtedy jak byl problem to tylko ten krem byl.
3 lata temu (bo wtedy to sledzilam) Sudocrem rozpocząl zakrojoną na duzą skalę promocję swojej marki w odpowiedzi na konkurencje rynkową, która przejęła prym na rynku (Bepanthen ma wiodący udział, dołączają do tego od conajmniej 5 lat temu pojawiajace sie dermokremy, ktore teraz bardzo zroznicowaly rynek - same pewno tego doswiadczacie przegladajac aptekowe polki).
Reasumując - jak z kazdą marką, ktora przez lata utrwalila sie w glowach ludzi i pokolen - teraz kupuje sie Sudocrem glownie z racji bagazu historycznej pamieci nizli dzialaniu.

Poza tym - w kremach do smarowania na codzien pupy nie powinno byc TLENKU CYNKU. To są raczej kremy drugiej bariery, gdy pojawia sie problem. Mozna to porownac do przeziebienia - jak sie chcemy przed nim zapobiec to lykamy pewno witamine C, ale jak nas juz dopada goraczka i katar to wiadomo ze siegamy po cos ciezszego.
Niech wiec te kremy na odparzenia beda raczej schowane w szafie do uzycia gdy pupy dzieci zapłoną [emoji14]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
O, zgadzam się w 100% :D
U nas będzie Zinalfat, ale też nie na codzień tylko w razie potrzeby - jak się uda (no nie miałam jeszcze dziewczynki, więc zobaczymy jak to będzie z obsługą ;)) to na codzień nie będziemy używali niczego :)

U nas do pupy będzie najprostszy linomag, mam nadzieję że wystarczy.
W Lidlu od 22.03 znów będą fajne ciuszki ;)
Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-37-507.jpeg
Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-41-767.jpeg
Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-45-810.jpeg
Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-50-237.jpeg

Załączniki

• Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-37-507.jpeg
    Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-37-507.jpeg
    308 KB · Wyświetleń: 482
  • Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-41-767.jpeg
    Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-41-767.jpeg
    248,1 KB · Wyświetleń: 483
  • Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-45-810.jpeg
    Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-45-810.jpeg
    273 KB · Wyświetleń: 493
  • Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-50-237.jpeg
    Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-50-237.jpeg
    287,3 KB · Wyświetleń: 486
Poza tym sudokrem to lek a po co stosować lek jak nic się nie dzieje.
Witam :D :D
podczytuję tutaj od czasu do czasu, dołączyłam do Was już na początku, ale praca do 16:00 i później ogarnięcie Kornelii zajmuje mi cały dzień, ale już powoli stopuje, praca do końca marca, nom może początku kwietnia i później już przygotowania do drugiego maluszka.
Na razie nie wiem co mieszka w brzuszka, bo jest bardzo ruchliwe i na usg połówkowym nie chciało ujawnić czy będzie siostra czy brat, więc czekamy z widomością ;)
Odnośnie Sudocremu, jest to praparat, który stosuje do tej pory u mojej małej, ale tylko w sytuacji doraźnej, czyli przeważnie jak jest kupka i widzę zaczerwienioną pupkę, jeśli pampers był tylko zesikany, to nie smaruje niczym. Stosowałam różne praparaty ( Ziajka, Bephanten, Zdrowa Pupka), ale przy drugim będę tylko i wyłącznie Sudocrem :) Ale mamusie musicie pamiętać, że każdy maluszek jest inny i każdy kosmetyk oddziałuje inaczej na naszego maluszka :)
Buźki :)
P.S. jak Wasze brzuszki, bo mój już pokaźny !!

Dziewczyny co mogę wziąć na ból żołądka? Zjadłam wieczorem domową foccacię, w nocy zaczęło mnie męczyć i do tej pory nie daje za wygraną. Czuję jak mi to ciasto do gardła podchodzi, brzuch boli, wzięłam nospe z godzinę temu, ale narazie brak reakcji [emoji17]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny co mogę wziąć na ból żołądka? Zjadłam wieczorem domową foccacię, w nocy zaczęło mnie męczyć i do tej pory nie daje za wygraną. Czuję jak mi to ciasto do gardła podchodzi, brzuch boli, wzięłam nospe z godzinę temu, ale narazie brak reakcji [emoji17]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi w takich sytuacjach pomaga rennie i może być stosowany w ciąży ;)

O, zgadzam się w 100% :D
U nas będzie Zinalfat, ale też nie na codzień tylko w razie potrzeby - jak się uda (no nie miałam jeszcze dziewczynki, więc zobaczymy jak to będzie z obsługą ;)) to na codzień nie będziemy używali niczego :)

Dasz radę z obsługą. Na pewno lepiej używać płatków i wody niż chusteczek wtedy nic nie powinno się dziać. U nas dzięki temu nie było konieczne używanie jakichkolwiek kremów na odparzenia

Dasz radę z obsługą. Na pewno lepiej używać płatków i wody niż chusteczek wtedy nic nie powinno się dziać. U nas dzięki temu nie było konieczne używanie jakichkolwiek kremów na odparzenia
Ja tak wlasnie robilam przy starszej- wacik i przegotowana woda. Mnie za to przeraza obsluga chlopca, dziewczynka przy tym to maly pikuś ;)

reklama
To zdecydowanie, przy Stasiu też nie używaliśmy żadnych chusteczek :) A nawet płatki rzadko, bo pupa szła prosto pod wodę z kranu ;)
Ja tak wlasnie robilam przy starszej- wacik i przegotowana woda. Mnie za to przeraza obsluga chlopca, dziewczynka przy tym to maly pikuś ;)
No to właśnie tak jest - łatwiejsze wydaje się to co się zna :D Utrzymanie higieny chłopaka wspominam jako coś bardzo łatwego, a na razie dziewczynka to dla mnie tabula rasa ;)

Do góry