reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

To jest chyba ten sudocrem delikatniejszy. Nam na szkole rodzenia tez go dawali :-)
Sudocrem jest marką jeszcze z lat 90., która wyryła się w pamięć matek, cioć i połoznych - bo wtedy jak byl problem to tylko ten krem byl.
3 lata temu (bo wtedy to sledzilam) Sudocrem rozpocząl zakrojoną na duzą skalę promocję swojej marki w odpowiedzi na konkurencje rynkową, która przejęła prym na rynku (Bepanthen ma wiodący udział, dołączają do tego od conajmniej 5 lat temu pojawiajace sie dermokremy, ktore teraz bardzo zroznicowaly rynek - same pewno tego doswiadczacie przegladajac aptekowe polki).
Reasumując - jak z kazdą marką, ktora przez lata utrwalila sie w glowach ludzi i pokolen - teraz kupuje sie Sudocrem glownie z racji bagazu historycznej pamieci nizli dzialaniu.

Poza tym - w kremach do smarowania na codzien pupy nie powinno byc TLENKU CYNKU. To są raczej kremy drugiej bariery, gdy pojawia sie problem. Mozna to porownac do przeziebienia - jak sie chcemy przed nim zapobiec to lykamy pewno witamine C, ale jak nas juz dopada goraczka i katar to wiadomo ze siegamy po cos ciezszego.
Niech wiec te kremy na odparzenia beda raczej schowane w szafie do uzycia gdy pupy dzieci zapłoną [emoji14]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sudocrem jest marką jeszcze z lat 90., która wyryła się w pamięć matek, cioć i połoznych - bo wtedy jak byl problem to tylko ten krem byl.
3 lata temu (bo wtedy to sledzilam) Sudocrem rozpocząl zakrojoną na duzą skalę promocję swojej marki w odpowiedzi na konkurencje rynkową, która przejęła prym na rynku (Bepanthen ma wiodący udział, dołączają do tego od conajmniej 5 lat temu pojawiajace sie dermokremy, ktore teraz bardzo zroznicowaly rynek - same pewno tego doswiadczacie przegladajac aptekowe polki).
Reasumując - jak z kazdą marką, ktora przez lata utrwalila sie w glowach ludzi i pokolen - teraz kupuje sie Sudocrem glownie z racji bagazu historycznej pamieci nizli dzialaniu.

Poza tym - w kremach do smarowania na codzien pupy nie powinno byc TLENKU CYNKU. To są raczej kremy drugiej bariery, gdy pojawia sie problem. Mozna to porownac do przeziebienia - jak sie chcemy przed nim zapobiec to lykamy pewno witamine C, ale jak nas juz dopada goraczka i katar to wiadomo ze siegamy po cos ciezszego.
Niech wiec te kremy na odparzenia beda raczej schowane w szafie do uzycia gdy pupy dzieci zapłoną [emoji14]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
O, zgadzam się w 100% :D
U nas będzie Zinalfat, ale też nie na codzień tylko w razie potrzeby - jak się uda (no nie miałam jeszcze dziewczynki, więc zobaczymy jak to będzie z obsługą ;)) to na codzień nie będziemy używali niczego :)

U nas do pupy będzie najprostszy linomag, mam nadzieję że wystarczy.
W Lidlu od 22.03 znów będą fajne ciuszki ;)
Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-37-507.jpeg
Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-41-767.jpeg
Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-45-810.jpeg
Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-50-237.jpeg

Załączniki

• Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-37-507.jpeg
    Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-37-507.jpeg
    308 KB · Wyświetleń: 486
  • Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-41-767.jpeg
    Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-41-767.jpeg
    248,1 KB · Wyświetleń: 488
  • Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-45-810.jpeg
    Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-45-810.jpeg
    273 KB · Wyświetleń: 496
  • Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-50-237.jpeg
    Zrzutekranu_2018-03-12-09-31-50-237.jpeg
    287,3 KB · Wyświetleń: 489
Poza tym sudokrem to lek a po co stosować lek jak nic się nie dzieje.
Witam :D :D
podczytuję tutaj od czasu do czasu, dołączyłam do Was już na początku, ale praca do 16:00 i później ogarnięcie Kornelii zajmuje mi cały dzień, ale już powoli stopuje, praca do końca marca, nom może początku kwietnia i później już przygotowania do drugiego maluszka.
Na razie nie wiem co mieszka w brzuszka, bo jest bardzo ruchliwe i na usg połówkowym nie chciało ujawnić czy będzie siostra czy brat, więc czekamy z widomością ;)
Odnośnie Sudocremu, jest to praparat, który stosuje do tej pory u mojej małej, ale tylko w sytuacji doraźnej, czyli przeważnie jak jest kupka i widzę zaczerwienioną pupkę, jeśli pampers był tylko zesikany, to nie smaruje niczym. Stosowałam różne praparaty ( Ziajka, Bephanten, Zdrowa Pupka), ale przy drugim będę tylko i wyłącznie Sudocrem :) Ale mamusie musicie pamiętać, że każdy maluszek jest inny i każdy kosmetyk oddziałuje inaczej na naszego maluszka :)
Buźki :)
P.S. jak Wasze brzuszki, bo mój już pokaźny !!

Dziewczyny co mogę wziąć na ból żołądka? Zjadłam wieczorem domową foccacię, w nocy zaczęło mnie męczyć i do tej pory nie daje za wygraną. Czuję jak mi to ciasto do gardła podchodzi, brzuch boli, wzięłam nospe z godzinę temu, ale narazie brak reakcji [emoji17]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny co mogę wziąć na ból żołądka? Zjadłam wieczorem domową foccacię, w nocy zaczęło mnie męczyć i do tej pory nie daje za wygraną. Czuję jak mi to ciasto do gardła podchodzi, brzuch boli, wzięłam nospe z godzinę temu, ale narazie brak reakcji [emoji17]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi w takich sytuacjach pomaga rennie i może być stosowany w ciąży ;)

O, zgadzam się w 100% :D
U nas będzie Zinalfat, ale też nie na codzień tylko w razie potrzeby - jak się uda (no nie miałam jeszcze dziewczynki, więc zobaczymy jak to będzie z obsługą ;)) to na codzień nie będziemy używali niczego :)

Dasz radę z obsługą. Na pewno lepiej używać płatków i wody niż chusteczek wtedy nic nie powinno się dziać. U nas dzięki temu nie było konieczne używanie jakichkolwiek kremów na odparzenia

Dasz radę z obsługą. Na pewno lepiej używać płatków i wody niż chusteczek wtedy nic nie powinno się dziać. U nas dzięki temu nie było konieczne używanie jakichkolwiek kremów na odparzenia
Ja tak wlasnie robilam przy starszej- wacik i przegotowana woda. Mnie za to przeraza obsluga chlopca, dziewczynka przy tym to maly pikuś ;)

reklama
To zdecydowanie, przy Stasiu też nie używaliśmy żadnych chusteczek :) A nawet płatki rzadko, bo pupa szła prosto pod wodę z kranu ;)
Ja tak wlasnie robilam przy starszej- wacik i przegotowana woda. Mnie za to przeraza obsluga chlopca, dziewczynka przy tym to maly pikuś ;)
No to właśnie tak jest - łatwiejsze wydaje się to co się zna :D Utrzymanie higieny chłopaka wspominam jako coś bardzo łatwego, a na razie dziewczynka to dla mnie tabula rasa ;)

Do góry