reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

@Just&yna ja też tak mam czasami - ryby nie jem, ale później ją czuję, paskudne uczucie :(

@ZUZA.80 @Just&yna Dziewczyny a nie bierzecie czasem witamin z kwasem DHA? :D
Strasznie zalatuje tranem, wiec to napewno to. Mi też się zdarza, że czuje ryby,szczególnie w nocy kiedy witaminy biorę przed spaniem :baffled:

@AgaRS90 Gratulacje! Też zawsze starałam się okres urlopów macierzyńskich przeznaczać na dokształcanie :)

Z mojej strony go nie usłyszysz. Każdy ma swoją zasady i własne życie. Tak jak napisałam wczoraj twój wybór twoje konsekwencje. Współczuje liszaju paskudna sprawa. Ja po tej akcji. Paleniem dziwię się że nikt tu się nie pozabijal za szepionki. A już boję się myśleć co bedzie jak padnie temat rozsZerzamy dietę od 4mż. To co teŻ mnie zlinczujecie??? No słucham??? Bo kaŻdemu łatwo jest napisać o ty nie dobra matko na stos z toba jak z czarownica ale nikt nie zapyta jakie powody mna czy inna matką kierowały!

Szczerze powiedziawszy trochę bawi mnie takie tupanie nóżką ;) Nikt nie linczowal dziewczyny tylko fakt palenia w ciąży, a tu się jakiś Komitet Obrony Nieobecnych nawiązał.

reklama
Dokładnie, forum jest od wyrażania swojej opinii i doradzania sobie nawzajem.
Wiec jeżeli uważamy że ktoś robi coś nie właściwie to możemy wyrazić swoje zdanie, ale oczywiście go nie narzucając, bo każda z nas ma prawo robić po swojemu.

@didi133 a jakie powody miałaś do rozszerzania diety od 4miesiaca? Jak już zaczęłaś temat, to pytam z ciekawości.

Doradzanie? Serio? Nie zauważyłam żeby ktoś tej dziewczynie doradził albo udzielil jej wsparcia w sensie powiedzial jak moze sobie z tym poradzic albo do kogo sie zgłosić.

Nie, po prostu została uznana za po...baną.

DareToBe o to mi chodzi. Piszecie że mamy się wspierać i po to tu jesteśmy. Więc tu się chyba zgadzamy, tak?

Więc po co to krytyka? Czy serio myślicie że jak kogoś tu obrazicie to ta osoba zmieni swoje zachowanie??? Nie zmieni. Nigdy już więcej nie poprosi nikogo o pomoc. Wasza krytyka nie sprawi że ktoś przestanie palić!! Mówicie że stoję obok i nic nie robię. No cóż, krytyka sprawia że problem narasta a nie się zmniejsza.

Deklarujecie że trzeba z tym walczyć. Walczcie. Napiszcie do niej na priv. Pogadajcie z nią. A nie wylewacie pomyje na forum.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

@DareToBe mi akurat nie chodziło o znieczulenie przy porodzie bo takiego nie miałam. Ale mając nie całe 18 lat miałam operowane kolano i właśnie miałam znieczulenie w kręgosłup. Zawsze miałam problemy bo mnie bolało ale od czasu operacji odczuwam to o wiele bardziej i nie wiem czy to przypadek,czy może wklucie miało na to wpływ.

Dziewczyny nie ma co się wyklucac. Można bylo po prostu delikatnie odpowiedź na pisać, bo nie zabrzmiało to dobrze w caloksztalcie.
Ja sama kiedyś paliłam nie długo bo może jakieś 5 lat. Rzuciłam z dnia na dzień dla swojego partnera bo on tego nie cierpiał. I teraz jestem przeciwbiczka palenia okropnie mi to śmierdzi. A mimo że paliłam a widziałam ciężarne pałace to aż mi się ciśnienie podnośnilo...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Paliłam kilka lat, zanim 7 lat temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Odstawiłam od razu. Nie wróciłam do palenia. Zdarzało mi się w pracy do towarzystwa jednego zapalić, ale już nie wróciłam nałogowo.
Taka sytuacja sprzed roku...Koleżanka w ciąży. Przyjechała moja przyjaciółka i poczęstowała jej partnera fajką, a on mówi " a Anię nie poczęstujesz" koleżanka się oburzyła i powiedziała, że nie będzie ciężarnej karmić papierosami. Obrazili się...My z mężem zagorzale to komentowaliśmy, że jak on jej może pozwalać ( mój mąż to mega przeciwnik) Ostatnio szła z wózkiem, karmi piersią i pali oczywiście. Na rady, komentarze nic sobie nie robi nawet od pediatry...A ja milczę, jej wybór mimo, że bardzo nie popieram..

Lincz się tu na nikim nie odbywa, ale czy forum nie powinno być właśnie miejscem, gdzie można po prostu wyrazić SWOJE zdanie? I to na każdy temat - nawet bez zachowania poprawności politycznej (licząc się oczywiście z tym, że komuś się to zdanie nie spodoba, że ten ktoś zareaguje - pisząc swoje zdanie, lub kto inny w jego obronie, jeśli będzie chciał)? Każdemu ma prawo się jakiś post nie spodobać, jakiś poruszany temat tak samo, ale też każdy może wyrazić swoje zdanie!
10 razy bardziej nie wchodziłabym na to forum, gdybym musiała przed każdym napisanym słowem zastanawiać się czy kogoś nie urażam, czy ktoś nie poczuje się dotknięty, czy dany temat nie jest dla kogoś trudny. Już widzę tą wielką zgodę forumowych dziewczyn jak bym np. napisała, że uważam, że niemowlaczki są tak maleńkie, że trzeba je nawet w domu ubierać w body, sweterek, cienką kurteczkę, rajstopki i skarpetki, spodnie, czapkę i rękawiczki "bo przecież biedactwa zmarzną"! Zapewne @didi133, @Effa84 wtedy też wykazałybyście tylko postawę wspierającą, bo przecież "każdy ma swoje zasady" i "nie wiadomo jakie mam doświadczenia i dlaczego to robię"? Jak najbardziej możemy założyć dodatkowy temat, gdzie będziemy tylko srać tęczą i na każde pytanie odpowiadać "masz rację", "jesteś super", "to co robisz jest świetne" - kto będzie chciał tam pisać - niech pisze. Dla mnie wizja jak z koszmaru.
A nie można delikatnie napisać bo naprawde takie ostre rekacje nie pomagaja. I tu juŻ chodzi o Kazdy temat. Co do ubioru jestem prZewodniczką prRgrzewania dzieci ale nie popadajmy w skrajności kazdy ma swoje powody do wielu działań tylko że na forum kazdy pisze mądrości a czy nasza kolezanka podeszła do ciężarnej na ulicy i powiedziała do niej rzuć tą fajke trujesz dziecko? Wątpię. Dlatego spróbujmy tłumacZyć innym mamom ze niektóre ich działa są złe a nie od razu atakować. Nie lepiej było przytoczyć artykuł o skutkach palenia w ciąży? Piszecie kiedyś robiono inaczej a jeśli ona właśnie ma takie myślenie bo podpowiadają jej osoby typu mama babcia tesciowa??? I chce to zmienić ?
Wyrozumiałości troche i tu chodzi o KaŻdy temat. Są w srodw nas pierworodki a one są bo sZukają wsparcia a nie strachu przed pytaniem.
Stare poglądy to ja usłyszałam adekawatnie sexu ze jest szkodliwy w ciąŻy bakterie zarazki itp. (myślenie sprzed 30 lat) a teraz wiemy że to jest dozwolone.

Dietę rozszerzalam bo mała miała niedokrwistość.

miałam już nie pisać w temacie palenia, ale muszę bo się uduszę :p dziewczyny, przecież nikt tu nie atakował dziewczyny personalnie, Jasmina skrytykowała (fakt dość dosadnie) samo pytanie, a nie dziewczynę, o której nic przecież nie wiemy i nikt tu nie pisał , że jest głupia czy coś takiego. jej pytanie stało się tylko i wyłącznie podstawą do wyrażenia własnego zdania na temat palenia w ciąży przez wiele dziewczyn i tyle. a do tego przecież służy forum - wyrażamy własne opinie na dany temat, a nie na temat danej osoby.

Doradzanie? Serio? Nie zauważyłam żeby ktoś tej dziewczynie doradził albo udzielil jej wsparcia w sensie powiedzial jak moze sobie z tym poradzic albo do kogo sie zgłosić.

DareToBe o to mi chodzi. Piszecie że mamy się wspierać i po to tu jesteśmy. Więc tu się chyba zgadzamy, tak?

Więc po co to krytyka? Czy serio myślicie że jak kogoś tu obrazicie to ta osoba zmieni swoje zachowanie??? Nie zmieni. Nigdy już więcej nie poprosi nikogo o pomoc. Wasza krytyka nie sprawi że ktoś przestanie palić!! Mówicie że stoję obok i nic nie robię. No cóż, krytyka sprawia że problem narasta a nie się zmniejsza.

Deklarujecie że trzeba z tym walczyć. Walczcie. Napiszcie do niej na priv. Pogadajcie z nią. A nie wylewacie pomyje na forum.

No w tym jednym przykładzie masz rację, źle zostało na początku sformułowanie to zdanie do tamtej dziewczyny.
Może po prostu ją poniosło z tą odpowiedzią, nie zastanowiła się co i w jakim tonie pisze, każdemu się zdarza..

Stało się,trudni. Kto chce może do autorki pytania się odezwać na priv i odpowiedzieć po swojemu, doradzić itp..

miałam już nie pisać w temacie palenia, ale muszę bo się uduszę [emoji14] dziewczyny, przecież nikt tu nie atakował dziewczyny personalnie, Jasmina skrytykowała (fakt dość dosadnie) samo pytanie, a nie dziewczynę, o której nic przecież nie wiemy i nikt tu nie pisał , że jest głupia czy coś takiego. jej pytanie stało się tylko i wyłącznie podstawą do wyrażenia własnego zdania na temat palenia w ciąży przez wiele dziewczyn i tyle. a do tego przecież służy forum - wyrażamy własne opinie na dany temat, a nie na temat danej osoby.
DareToBe ZUZA.80 trafiłyscie w punkt [emoji6]

Ja życzę Wam miłej niedzieli jedziemy z mężem do teściów na obiad, a potem robimy sobie walentynki, bo mąż jutro wraca za granicę idziemy zjeść coś pysznego i się odprężyć

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

@Effa84 dziewczyna nie prosiła o wsparcie, czy radę. ba, ona nawet nie pisała, że pali ;), więc żadna się nie odniosła do jej sytuacji, bo nie było do czego. nikt też jej nie nazwał poj....ną, tylko pytanie które zadała. nikt jej nie krytykował, tylko fakt palenia w ciąży.

Ostatnia edycja:
Do góry