reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Wreszcie Was nadrobilam. Ja już po pierwszej wizycie i lekarza. Widziałam serduszko :-) kolejna wizyta 25 października.
W pierwszej ciąży czułam się świetnie, praktycznie bez żadnych objawów. Teraz mdlosci męczą mnie okropnie. Dzień i w nocy. Oszalec można.
Co do tycia - w pierwszej ciąży przytylam 26kg. Liczę ze teraz będzie sporo mniej.

reklama
No właśnie na czczo te badania mam zrobić a.przerwę w pracy będę miała o 2.30 więc gdzieś tak o 2.45 już skończę jeść kanapkę i do 7 rano to może jednak za mało godzin minie i lepiej zjeść tylko coś lekkiego jakieś wafle ryżowe żeby było "bardziej na czczo" bo jedząc przed wyjściem do pracy czy po 21 do samego rana nie wytrzymam by być zupełnie naczczo.
Spokojnie do tej 3 możesz jeść, a i picia nie ograniczaj zbytnio bo nie dość że się odwodnisz to też spowodujesz, że krew się zagęści (więc hematokryt, czerwone krwinki, hemoglobina będą wyższe niż są w rzeczywistości) ;) Na Twoim miejscu spokojnie, bez zbędnych przygotowań (zjedz na przerwie, pij w miarę normalnie, ale tak max do 2h przed badaniem) poszłabym po pracy na badania :)

Ja w ciąży z synkiem przytyłam 9 kg tylko. Że szpitala wyszłam z wagą z przed ciąży. A po 3 mcach ważyłam jeszcze 10 kg mniej. Karmienie piersią mi służyło.

Ja dziś bylam na spotkaniu z koleżankami. W drodze powrotnej miałam stłuczkę. Facet nie wyhamowal i mi w tył walnął. Stres straszny bo po pierwsze jechałam z synkiem a po drugie jestem w ciąży i się bardzo wystraszyłam bo uderzenie było ogromne. Na szczęście nic nam nie jest.

Daretobe dziękuję za odpowiedź :-) jak pójdę z wynikami do lekarza to najwyżej wspomnę mu że badania robiłam po nocce rano :-)

Olasec chciałabym żeby i moja waga po ciąży tak ładnie spadła. Dobrze że wam nic się nie stało. U mnie kilka dni temu była podobna sytuacja tylko ze ja przez chwilę nie uwagi z dość spora predkoscia mogłam wjechać komuś w tyłek. Też się strasznie wystraszylam bo nawet nie było gdzie uciec bo z naprzeciwka auto jechało,dosłownie 2-3 cm przed autem się zatrzymalam uuf

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Wreszcie Was nadrobilam. Ja już po pierwszej wizycie i lekarza. Widziałam serduszko :-) kolejna wizyta 25 października.
W pierwszej ciąży czułam się świetnie, praktycznie bez żadnych objawów. Teraz mdlosci męczą mnie okropnie. Dzień i w nocy. Oszalec można.
Co do tycia - w pierwszej ciąży przytylam 26kg. Liczę ze teraz będzie sporo mniej.
Który tydzień?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry