reklama
AgaRS90
Fanka BB :)
NieDziś miałaś betę 81 ?
4tydzien 2 dzień (sobota, 14 październik o 9:00 badanie)
Ost miesiączka 14 września
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
AgaRS90
Bety czy progrsteron? Chyba bety Nie?Na moich badaniach są takie normy 9-130 w 3-4 tygodniu , 75-2600 4-5 tydz
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Mecenasowa27
No tak na każdej stronie co innego jeśli chodzi o normy więc chyba jedynie lekarz prawdę Ci powie
Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom
DareToBe
Samo niewyspanie nie powinno mieć wielkiego wpływu na wyniki (wiadomo, że najlepiej byłoby badania robić na czczo, będąc wypoczętym, bez stresów na codzień - ale dla 90% ludzi jest to nieosiągalne - wystrczy pomyśleć o pacjencie przyjmowanym do zabiegu - zazwyczaj jest granicznie zestresowany i niewyspany - bo nie spał pół nocy ze stresu, a wyniki traktuje się jako miarodajne ). Bardziej to, że pacując w nocy trzeba normalnie pić (czego zwykle w nocy się nie robi) - więc pewnie leukocyty mogą być trochę wyższe.Mam pytanie, bo teraz pracuje od 6 do 14 a do laboratorium materiał oddaje się od 7 do 10 wiec nie mam jak iść na badania, w następnym tygodniu zaczynam nocki od niedzieli od 22 do 6 rano i chcialam po pracy iść zrobić badania ale słyszałam że wyniki.mogą być zafalszowane bo powinnam być wyspana, czy na prawdę aż tak duży wpływ na wyniki by miał fakt że nie spałam cała noc?
Mecenasowa27
No właśnie na czczo te badania mam zrobić a.przerwę w pracy będę miała o 2.30 więc gdzieś tak o 2.45 już skończę jeść kanapkę i do 7 rano to może jednak za mało godzin minie i lepiej zjeść tylko coś lekkiego jakieś wafle ryżowe żeby było "bardziej na czczo" bo jedząc przed wyjściem do pracy czy po 21 do samego rana nie wytrzymam by być zupełnie naczczo.Samo niewyspanie nie powinno mieć wielkiego wpływu na wyniki (wiadomo, że najlepiej byłoby badania robić na czczo, będąc wypoczętym, bez stresów na codzień - ale dla 90% ludzi jest to nieosiągalne - wystrczy pomyśleć o pacjencie przyjmowanym do zabiegu - zazwyczaj jest granicznie zestresowany i niewyspany - bo nie spał pół nocy ze stresu, a wyniki traktuje się jako miarodajne ). Bardziej to, że pacując w nocy trzeba normalnie pić (czego zwykle w nocy się nie robi) - więc pewnie leukocyty mogą być trochę wyższe.
reklama
Mecenasowa27
A jeżeli chodzi o picie to myślę że mogę postarać się ograniczyc spożycie wody :-)
Podziel się: