reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Betę wiem ale progesteron

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
1508164620-aaaaaa.png

Tu jakieś normy znalazłam
Ja mam 37.84 progesteron
Tutaj znowu co innego
1508164931-aaaaaa.png

Ostatnia edycja:
No tak na każdej stronie co innego jeśli chodzi o normy więc chyba jedynie lekarz prawdę Ci powie

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanie, bo teraz pracuje od 6 do 14 a do laboratorium materiał oddaje się od 7 do 10 wiec nie mam jak iść na badania, w następnym tygodniu zaczynam nocki od niedzieli od 22 do 6 rano i chcialam po pracy iść zrobić badania ale słyszałam że wyniki.mogą być zafalszowane bo powinnam być wyspana, czy na prawdę aż tak duży wpływ na wyniki by miał fakt że nie spałam cała noc?
Samo niewyspanie nie powinno mieć wielkiego wpływu na wyniki (wiadomo, że najlepiej byłoby badania robić na czczo, będąc wypoczętym, bez stresów na codzień - ale dla 90% ludzi jest to nieosiągalne - wystrczy pomyśleć o pacjencie przyjmowanym do zabiegu - zazwyczaj jest granicznie zestresowany i niewyspany - bo nie spał pół nocy ze stresu, a wyniki traktuje się jako miarodajne ;)). Bardziej to, że pacując w nocy trzeba normalnie pić (czego zwykle w nocy się nie robi) - więc pewnie leukocyty mogą być trochę wyższe.

Samo niewyspanie nie powinno mieć wielkiego wpływu na wyniki (wiadomo, że najlepiej byłoby badania robić na czczo, będąc wypoczętym, bez stresów na codzień - ale dla 90% ludzi jest to nieosiągalne - wystrczy pomyśleć o pacjencie przyjmowanym do zabiegu - zazwyczaj jest granicznie zestresowany i niewyspany - bo nie spał pół nocy ze stresu, a wyniki traktuje się jako miarodajne ;)). Bardziej to, że pacując w nocy trzeba normalnie pić (czego zwykle w nocy się nie robi) - więc pewnie leukocyty mogą być trochę wyższe.
No właśnie na czczo te badania mam zrobić a.przerwę w pracy będę miała o 2.30 więc gdzieś tak o 2.45 już skończę jeść kanapkę i do 7 rano to może jednak za mało godzin minie i lepiej zjeść tylko coś lekkiego jakieś wafle ryżowe żeby było "bardziej na czczo" bo jedząc przed wyjściem do pracy czy po 21 do samego rana nie wytrzymam by być zupełnie naczczo.

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry