Sądzę, że nie chodzi o sam rower, tylko wysiłek. Raczej jeździć można, tylko bardzo powoli, spacerowo wręcz. Oczywiście tak mi się tylko wydaje, nie wiem na pewno Swoją drogą, jak ja bym chciała móc troszkę więcej wysiłku włożyć "w siebie", a mam zezwolenie tylko na spacery i wylegiwanie się w basenie (niekoniecznie już na pływanie takie jak zwykle czyli kilka basenów na raz). No i mam zakaz grania na perce, a to mnie najbardziej boli
reklama
Amelkowa
Fanka BB :)
Sądzę, że nie chodzi o sam rower, tylko wysiłek. Raczej jeździć można, tylko bardzo powoli, spacerowo wręcz. Oczywiście tak mi się tylko wydaje, nie wiem na pewno Swoją drogą, jak ja bym chciała móc troszkę więcej wysiłku włożyć "w siebie", a mam zezwolenie tylko na spacery i wylegiwanie się w basenie (niekoniecznie już na pływanie takie jak zwykle czyli kilka basenów na raz). No i mam zakaz grania na perce, a to mnie najbardziej boli
a co to jest perka?
Siema mamuski
Znalazlam Wam kilka bardzo glupich zabobonow ciazowych. Mam nadzieje, ze poprawi Wam to humory:-)
-Nie wolno nic smażyć w ciąży bo tam, gdzie tłuszcz kapnie, to dziecko bedzie miało znamię.
-Nie wolno przechodzić pod kablami, bo się pępowina owinie.
-Nie wolno obcinać włosów, bo dziecko będzie glupie.
-Nie wolno patrzeć na krwawe rzeczy lub jakies kalectwo bo się mozna zapatrzeć.
-Nie jeść kiszonych ogórkow bo mleko (to z piersi) skwaśnieje.
-Nie chodzić po słońcu, bo się zsiądzie.
-Nie wolno współżyć 2 miesiące przed rozwiązaniem, bo dziecku będą ropiały oczka.
-Nie wolno podnosić rąk do góry, bo się pępowina owinie dookoła szyi.
-Nie można siedzieć z założoną nogą na nogę, bo zmiażdżysz dziecku główkę.
-Nie patrz na księżyc, bo dziecko będzie łyse.
-Nie patrz na słońce, bo dziecko będzie się zanosiło płaczem.
-Nie patrz przez wizjer w drzwiach lub przez inną dziurkę, bo dziecko będzie zezowate.
-Nie patrz na nikogo brzydkiego, bo dziecko bedzie podobne.
-Nie noś nic na szyji, bo dziecko okręci się pępowiną.
-Nie depiluj się, bo dziecko urodzi się łyse.
-Podczas zmywania naczyń lub prania przyszła matka nie może sobie zachlapać brzucha, bo dziecko będzie pijakiem.
-Jeżeli kobieta w ciąży się czegoś przestraszy i dotknie w tym momencie swojego brzucha, to dziecko będzie miało myszkę (znamię).
A teraz absolutny hardcore:
-Nie wolno przechodzić w ciąży przez kałuże, bo dziecko będzie miało wodołowie.
hehe, czyli nic nie wolno, najlepiej przespać całe 9 miesięcy, hihi
Amelkowa
Perka czyli perkusja:-). Wprawdzie nie grałam na niej "wyczynowo", ale takie pół godzinki dziennie sprawiało, że spływałam potem. A mam z czego zrzucać . No i spodobało mi się to staranie, żeby zgrać nogi z rękoma. Przednia zabawa
ahaa, nie domyśliłabym się w życiu
z tego co tu pisza-tych przesadów to moja niunia musiała by mies z6km pepowiny do owijania będzie miała wodogłowie bedzie brzydka zezowata będzie pijakiem itd.a i będzie łysa to jest hore hihihi dobrze ze t tylko przesądy bo lekaż umarł by z przerazenia.hehe, czyli nic nie wolno, najlepiej przespać całe 9 miesięcy, hihi
jest jeszcze przesad ze nie wolno nam przebywac w miejscu gdzie jest surowe mieso(padlina)ale nie pamietam czemu-chyba byśmy umarły z głodu albo przeszły na wegetarianizm bo to my zwykle gotujemy
a i nie wolno nam chodzi w spodniach bo sie dziezko w pępowine zaplącze...ktoś zna jeszcze jakieś ??
don_pedro
Fan(ka)
Pozwole sobie wtracic niesmialo choc ja styczniowka We wtorek wlasnie pytalam moja ginke o jazde na rowerze.Powiedziala ze moge byle nie po wertepach,najlepiej po prostej ,rownej drodze( na szczescie takie mam tu lesne sciezki) i nie na wyscigi.Spokojna,spacerowa predkosc i moge jezdzic tak dlugo dopoki dam rade
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
Klementinka
w ciazy nie wolno korzystac z solarium ani wystawiac sie na slonce, ktore powoduje przebarwienia, moga nie zniknac
zabronione sa tez zabiegi kosmetyczne ultradzwiekami lub pradem
nie wolno uzywac kremow z retinolem, za duzo wit A
uzywac kosmetykow z algami, za duzo jodu
reklama
boozqowa
Październik 09'
w ciazy nie wolno korzystac z solarium ani wystawiac sie na slonce, ktore powoduje przebarwienia, moga nie zniknac
Trochę po czasie... ale dzieki
reklama