reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czego nie możemy jeść, pić, robić w ciąży?

moncia - tez zakupię migdały, ale akurat nie miałam w domku:-) dziekuję za radę :-)

ariska - dziękuję za odpisanie na moje pytanie, wg tego co piszesz manti mozna brać wiec się ciesze bo bałam sie, ze cos zaszkodzi dziecku, nie zamierzam tego brac ciągle dotychczas raz mi się zdarzyło.

reklama
Dziewczyny co myslicie o błonniku w tabletkach???
Nie lubie jeść ziaren zbóz, otręb itp, a tak mogłabym sobie dawke blonnika zapodawać w tabletkach, wiem, że powinno się jeść od 35-40g dziennie, jecie tyle, pewnie w ciązy jemy więcej bo owoce wcianamy na akord, ale pewnie i tak za mało ...
co myslicie???

Dziewczyny co myslicie o błonniku w tabletkach???
Nie lubie jeść ziaren zbóz, otręb itp, a tak mogłabym sobie dawke blonnika zapodawać w tabletkach, wiem, że powinno się jeść od 35-40g dziennie, jecie tyle, pewnie w ciązy jemy więcej bo owoce wcianamy na akord, ale pewnie i tak za mało ...
co myslicie???

blondi - ja nie wiem jak to jest z błonnikiem w formie proszku czy tabletek, ale wiem, że potrzebujemy go dużo i mi ginek zawsze mówił, że jak mam zaparcia czy wzdęcia to mam jeść dużo pokarmów z błonnikiem, ale nigdy nie przyszło mi do głowy aby zapytać się o tabletki. Z drugiej strony ja juz biorę tyle leków (na pęcherz, na anemię, na skurcze, witaminki) więc jakbym miała łykać kolejną to chyba by mi żołądek wysiadł. :-)

hej blondi84 ja piję błonnik xenna, taka nowośc w fajnym pojemniczku, kupiłam w Biedronie za ok 10 zł, normalnie ok 15zł kosztuje, to taki proszek, który rozpuszczasz w czym chcesz, jest całkowicie polecany szczególnie dla kobiet w ciazy, piję też wodę, veroni mineral nieagazowana z błonnikiem , do kupienia w Tesco np. bardzo dobra:)

hej blondi84 ja piję błonnik xenna, taka nowośc w fajnym pojemniczku, kupiłam w Biedronie za ok 10 zł, normalnie ok 15zł kosztuje, to taki proszek, który rozpuszczasz w czym chcesz, jest całkowicie polecany szczególnie dla kobiet w ciazy, piję też wodę, veroni mineral nieagazowana z błonnikiem , do kupienia w Tesco np. bardzo dobra:)

Na długo taki błonnik starcza?
To skoro jest w BIEDRONCE może sobie kupię

blondi-Ja tez korzystam z Xennea błonnik pytałam się ginka i mi powiedział ze jak najbardziej.Ja mam proszek...wsypuję go sobie do jogurtu,albo do homo serka i jest ok.Naprawdę uregulowaly mi się wypróżnienia...a mialam z tym wielki kłopot:szok:
Ja zakupiłam za 10zł ale normalna cena to coś koło 17 zł.W rossmanie tez jest bo widziałam ,ale spieszyłam się więc nie zwrócilam uwagi jaka cena.

Claudia-hmmm...cięzko powiedzieć mi na ile,bo maximum można np.6 lyżeczek..jak cię nie ruszy....a jak którąś rusza po 2 to wiadomo ze na dluzej.I jak tam ta ziajka Ci się sprawuje na rozstępy??zadowolona z niej jesteś??

Ostatnia edycja:
blondi-Ja tez korzystam z Xennea błonnik pytałam się ginka i mi powiedział ze jak najbardziej.Ja mam proszek...wsypuję go sobie do jogurtu,albo do homo serka i jest ok.Naprawdę uregulowaly mi się wypróżnienia...a mialam z tym wielki kłopot:szok:
Ja zakupiłam za 10zł ale normalna cena to coś koło 17 zł.W rossmanie tez jest bo widziałam ,ale spieszyłam się więc nie zwrócilam uwagi jaka cena.

Claudia-hmmm...cięzko powiedzieć mi na ile,bo maximum można np.6 lyżeczek..jak cię nie ruszy....a jak którąś rusza po 2 to wiadomo ze na dluzej.I jak tam ta ziajka Ci się sprawuje na rozstępy??zadowolona z niej jesteś??

wiesz co ja się smaruję wieczorkiem Ziajką - jest nawet fajna i się fajnie wchłania
rano pharmacerisem się nadal smaruję tak na zmianę :-)

na razie nie mam rozstępów, ale mogą się pojawić, więc jak urodzę też się będę smarować

reklama
dobrze wiedziec o tej xennea bo myslalal kiedys o niej ale zaczelam jesc platki frutina z blonnikiem i jak narazie nie jest zle. pije tez actimelki i czasem, activie

Do góry