reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czego nie możemy jeść, pić, robić w ciąży?

wiesz co ja się smaruję wieczorkiem Ziajką - jest nawet fajna i się fajnie wchłania
rano pharmacerisem się nadal smaruję tak na zmianę :-)

na razie nie mam rozstępów, ale mogą się pojawić, więc jak urodzę też się będę smarować

A ja nadal wychodzę z założenia, że rozstępy są uwarunkowane genetycznie. Wieczorem smaruję się oliwką, a na dzień Pharmacerisem i rozstępy na piersiach i tak się pojawiają. No, ale przynajmniej mam czyste sumienie, że nie jest to wynikiem mojego zaniedbania.

reklama
...i ja też jestem tego samego zdania;-)
chociaż sie smaruję ...i mam czyste sumienie..to i tak zauważyłam ze zaczeły się pojawiać...niestety;(

ale pluc sobie w brode nie bedziemy :D:D robilysmy wszystko by ich nie było...:) ja tez sie smaruje.. narazie na piersiach nowych niewidze.. ( po ostatniej ciazy ) na brzuchu wogole nie mam.. i tez sie nic nie pojawia... wiec mam nadzieje ze moze wyjde z wynikiem nowych na zero :)

Bardzo Wam dziękuję za radę :-) :-) kupiłam Xenea Błonnik w proszku i juz przed kolacją zażyłam :-) nie jest najgosze, ale następnym razem może wsypę do jogurtu, bo bezpośrednio do ust jakoś dziwnie :p Niestety ja zapłaciłam 16.49zł ;-/ ale nastepnym razem do biedronki pojadę :-)

Też się smaruję, tylko oliwką zawsze po kapieli rano i wieczorem, zobaczymy, narazie na brzusiu nie mam rozstępów, ale na piersiach to od początku mi się pojawily nim zaczęłam się smarować :-) tez uważam, że uwarunkowane to jest genetycznie, ale żeby sumienie mieć czyste smaruję się :-)

Ostatnia edycja:
blondi - ja też pomimo, że smaruję się 2 razy dziennie to brzusio świetnie wygląda, ale piersi - hmmm - zanim zaczęłam się czymkolwiek smarować to tak mi urosły, że aż pojawiły się rozstępy. I teraz już nic na to nie poradzę - ale smaruję się dalej - dla spokojnego sumienia :-D

Wczoraj położna na SN powiedziała, że wszelkie kremy powinno się delkatnie wklepywać w brzuszek, bo jeżeli ktoś ma problemy z twardniejącym brzuszkiem ( a większość z nas ma już skurcze Braxtona-Hicksa), to lepiej nie smarować za długo, bo macica jest prowokowana do skurczów.

a ja rano stosuję Mustelę a wieczorem Fissan :-) ale też jestem zdania, że rozstępy uwarunkowane są genetycznie...

... ja pytałam mojego gina i powiedział, że rozstępy niestety są uwarunkowane genetycznie:sorry2: - jest to jakiś problem z kolagenem - i choćbyśmy się smarowały najdroższymi kremami to jeśli mają się pojawić to się pojawią, niemniej jednak dzięki temu że się smarujemy łagodzimy w ten sposób ich skutki, tzn. później mogą nie być takie widoczne :tak:

Pewnie że genetycznie, tylko tak jak pisałyście - gdybym się niczym nie smarowała i potem by mnie wysypało to NIGDY bym sobie tego nie wybaczyła
A tak to przynajmniej już po pharmacerisie zbledły mi rozstępy z okresu dojrzewania i skóra jest elastyczna i cały czas nawilżona :-)

więc chyba nie mogę narzekać, 7 miesiąc się mi zaczyna , a nie mam żadnych fałd ani zwiotczeń, nóżki są gładki jak u modelki - tyle że grubsze troszkę, pupcia tak samo :-)

monciaa - to tak jak u mnie, powiedz mi czy stosujesz coś na piersi, czy smarujesz specjalnym kremem na rozstepy? Narazie mam fioletowe ślady pewnie to pierwsze stadium, potem się zmieni w inny kolor :-/

reklama
monciaa - to tak jak u mnie, powiedz mi czy stosujesz coś na piersi, czy smarujesz specjalnym kremem na rozstepy? Narazie mam fioletowe ślady pewnie to pierwsze stadium, potem się zmieni w inny kolor :-/

stosuję to samo co na brzuszek (Mustela rano, fissan wieczorem), ale stosowałam z chicco jakiś preparat i z pharmacerisa też już na rozstępy istniejące i nic nie dało. dlatego odpuściłam sobie i stosuję to co na brzusio - nawilżam je po prostu.

Do góry