reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czego nie możemy jeść, pić, robić w ciąży?

No prosze czytam i az buzia mi sie usmiechaa czytajac ze ktos jadł sledzie i pil czekolade....Te nasze smaki ciazowe :)
Poki co u mnie normalnie jest.....czyli jem normalnie....
Nie przywiazuje uwagi do tego czy dziewczynka czy chlopczyk bedzie wazne by sie przede wszystkim urodziło!

reklama
Czesc Dziewczynki.
Od wielu lat, regularnie 2 razy w roku mam bardzo silne góle w kręgosłupie. Ogólnie jedni lekarze mówią że to korzonki inni że co innego, nie ważne... Zawsze jak miałam atak dostawałam silne zastrzyki, których teraz, rzecz oczywista, brac nie będę mogła.:-( Moj gin mowi ze bedzie trzeba zacisnąc zęby i przecierpieć. A ból jest naprawde MASAKRYCZNY i wg mnie porównywalny do bóli porodowych. Przegina mnie wtedy na jedną stone i doslownie czolgam sie a nie chodzę. Czuje ze lada moment bede miala znowu tee bóle i tak się zastanawiam czy mogę ulzyc sobie wygrzewając sie poduszką elektryczną??? Zawsze tak robie , oczywiscie plus zastrzyki. Teraz pozostanie mi jedynie leżenie i grzanie.

no nie mam pojęcia:(najlepiej jakbyś się ginka spytała.kąpiele gorące są nie wskazane,można nimi przyspieszyć sobie poród,moze poduszka tez.

ojejku takie bóle to jest cos potwornego...ja radzic lepiej nic nie będe bo pojecia nie mam...Ale koniecznie spytaj lekarza może bedzie umiał Ci pomóc.

U mnie tak odbiegając od tematu...też występują bóle krzyża ale to takie, że paralizuje mi nogi (wstać nie umiem , wogóle poruszyć się)...lekarze tutaj mowili, że bede to miała do końca zycia...no czuje sie czasem jak stara baba, a jeszcze jak cos wiecej posprzatam to wieczorem strach siadać bo wiem, ze nie wstanę.

Ja oststnio tak uwielbiam winogrona, że dziennie moge jeść:)

oooo to może bedzie dziewczynka;)

No w ciąży jak ktoś wogóle wcześniej miał to się nasilają...ale jak się ma ze wzgledu na ciąże to też ciężko jest...potem pewnie bedziemy bardziej narzekać jak już brzuchy beda spore;)

Karolcia - ja też non stop jem winogrona :-D

Malta - no, myslę, że ciepło nie powinno zaszkodzić, od warunkim, że n kręgosłup a nie na brzuch, ale może możesz do lekarza zadzwonić???

moja ciocia jadła strasznie dużo winogron w ciąży, potem córka w wieku 7 lat dostala cukrzycę. lekarze własnie twierdzili, ze to od tych winogron, ale wiecie....tylko tak piszę- może lepiej uważać?

za to ja przestrzegam Was przed moim błędem- zjadłam wczoraj 2 kolby kukurydzy na ciepło. Była pyszna, cudowna, fantastyczna. jednak o 2 w nocy już ją przeklinalam- męcząc się nad wc...i dostałam potem zgagi- coś masakrycznego. nigdy tego nie mialam. w domu brak migdałów i rennie no bo i po co? jejku- myslalam, ze w gradle ma 1000st C :(.

dziś brat mnie uświadomil-przeciez kukurydza jest ciężkostrawna :) olśnił mnie. po fakcie :(

to ciężarne nie powinny wogóle słodyczy jest bo jest zagrożenie że dzieci bedą miały kiedyś cukrzyce a jest przecież masa dziewczyn które się objadają słodkim a myślę że winogrona lepsze niż czekolada

reklama
moja ciocia jadła strasznie dużo winogron w ciąży, potem córka w wieku 7 lat dostala cukrzycę. lekarze własnie twierdzili, ze to od tych winogron, ale wiecie....tylko tak piszę- może lepiej uważać?

za to ja przestrzegam Was przed moim błędem- zjadłam wczoraj 2 kolby kukurydzy na ciepło. Była pyszna, cudowna, fantastyczna. jednak o 2 w nocy już ją przeklinalam- męcząc się nad wc...i dostałam potem zgagi- coś masakrycznego. nigdy tego nie mialam. w domu brak migdałów i rennie no bo i po co? jejku- myslalam, ze w gradle ma 1000st C :(.

dziś brat mnie uświadomil-przeciez kukurydza jest ciężkostrawna :) olśnił mnie. po fakcie :(

eee... myslę że to bzdura jeżeli chodzi o te winogrona....
tak samo jak często przestrzegają przed cytrusami w ciąży cytryny, mandarynki, pomarańcze - tez bzdura....

a fakt - kukurydza jest pyszna ale i ciężkostrawna! :-)

Do góry