reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czego najbardziej nie lubimy robić przy naszych aniołkach?

Juz dzisiaj troszke sie wyspalam i nabralam sil na nowy dzien. Niestety dzis mam jeszcze korki, a jutro wyjatkowo zajecia i nie bede caly dzien z malutka, zeby ja super dokladnie poobserwowac.
Wlasnie zasnela (sama w lozeczku, bez placzu), ale ciekawe ile pospi, bo jesli znow pol godziny, to juz sobie wspolczuje przez caly dzien :(
No ale nic - stwierdzilam, ze musze troche zmienic podejscie, wyluzowac. Za bardzo sie wszystkim przejmuje. Wydaje mi sie, ze jak teraz Alusia sie rozpiesci albo bedzie niedopieszczona, to wplynie to na jej psychike na cale zycie, ale chyba az tak strasznie to nie jest co? Chyba za bardzo mi na niej zalezy i chcialabym zeby wszystko bylo tip top, a tak przeciez w zyciu nigdy nie jest... No nic - trzeba to wszystko jakos po prostu przetrwac.

reklama
A+T może faktycznie trochę zmień podjeście, bo tylko się niepotrzebnie stresujesz jak jest coś inaczej niż w poradniku. Przecież nasze dzieciaczki są różne, mają lepsze i gorsze dni (tak jak my). Trzymaj się!!!

:-) :-) Melduję ze od dzisiaj uczymy się samodzielnego zasypiania :-) Amelka darła się w nieboglosy przez 40 minut ale na szczęście zasneła. Wiecie co zauważyłam ? że ona nie płakała tylko się darła wściekła.
Nie wiem jak to będzie w nocy :no: Właśnie mam pytanie, moja zawsze budzi się na karmienie ok 1,30. Czy wg tej książki mam ją karmić czy wycofywać się z tego karmienia ?

Kasiunka to super
A+t+ No moze wlasnie troszke wyluzuj i wszytko sie ulozy
EWA ja mysle ze tak do 6-7 mies,dzieciaki powinny jeszcze jesc w nocy

A nasza nocke musze powiedziec,ze byla bardzo spokojna,Obudzila sie niunka o 1.00 na papu,potem o 6.00 na papu i spala do 8.30. wiec jestem wyspana i zadowolona z niej,wciaz chce smoka do usypiania,ale po melczku spi i sie nie domaga,wiec moze uda nam sie powoli go odstawic.;-)
ja tez zauwazylam ze natka czasami poprostu krzyczy,ale nawet lezki nie uroni,ale jak sie wystraszy,czy ja cos boli to lezki groszkami leca:-)

moja tez dizś spała. ODPuKAC!!!!! Chociaz po cycku o 11 musiałam ja polulac troche. Potem jadła o 5, 7 i wstałysmy o 10.30 ale isę wyspałam!!!!! Ona chyba była po porstu głodna, juz nie wiem sama. Tak to można zyć!!!! Dzis też tak poprszę!!!!!!!!!!!! Acha i suszarka mi sie spaliła i okazało isę ze umie spacbez niej.
Dzis kolejna próba podania mleka z butli -wypiła (a razej wleciało jej) 30 ml. Bosze co za dziecko!!!!!

moja ostatnio życzy sobie karmienia w nocy co 2 godziny :-( no to chociaż szczęście, że śpi cały czas tylko tak się na pół przebudza, nie muszę jej jakoś specjalnie lulać żeby zasnęła

no wyluzowalam :-)
Mala w dzien lepiej spala i jest duzo spokojniejsza, a z tym karmieniem to nie wiem. Jesli nie bedzie zasypiac przy butli tylko po niej odlozona zostanie z powrotem sama do lozeczka to mysle, ze ok. Oni tam cos opisuja o karmieniu (ze ma sie roznic od dziennego ciemnoscia, milczeniem i takie tam)
Ja wlasnie nie wiem czy Ala sie nad ranem po prostu glodna nie budzi.
Zobaczymy jak dzis bedzie. JEsli znow o tej samej godzinie sie obudzi to dam jej mleka. Jesli nic sie nie pogorszy to moze uznam ze jest glodna ;-) Tylko, ze w koncu juz od dawna nie potrzebowala jedzenia w nocy, a rano tez wcale jakos mocno nie domaga sie jesc. No zobaczymy...
Wyluzowalam... Mam nadzieje, ze troche to potrwa ;-) (tzn to moje wyluzowanie)

Głuszek, myślisz, że jak mi się spali łóżko, to się okaże, że Jakub potrafi spać w swoim łóżeczku??? :-D:-D:-D

to ja jestem dzis zadowolona! w nocy pieknie spala!!! w porownaniu do ostatnich akcji! to chyba jednak przez ten remont!chyba tylko z 3 razy do niej wstawalam zeby ja ulozyc i nawet bez smoka zasnela! padla o 20.10 o 23 przynioslam jej kaszke i wstala o 7 bawila sie sama do 8 i o 8.15 zarzadala jedzenia! potem spala od 10.50-11.20 i 11.55-12.40 -spacer , 14.55-15.40 - domek ,16.45-17.45 spacer i teraz spi juz od 20.30 :) wszystko pieknie prawie idealnie jak zawsze o tych samych porach i dlugosc drzemek mniej wiecej takie same:) no nic zobaczymy jaka bedzie ta noc bo nie ma co za wczasu sie cieszyc!na spacerze zasypiala ladnie bez smoczka i raz w domu tez:)ale to dlatego ze juz byla taka padnieta:)

Ewe wiesz jak Amelka nie potrzebuje jesc w nocy to ja oducz!bo moze to tylko przyzwyczajenie! i jesli uwazasz ze przez dziens ie najad to cyba mozesz!ja Judi w jeden dzien oduczylam a drugi to byl kwestia przypomnienia choc ja nie usypiam ani przy piersi ani przy butli...

A+T tez uwazam ze powinnas troche odpuscic....jakos wczesniej Alunia ladnie zasypiala.wiesz moze etraz ma taki okres bardziej cie potrzebuje itd...moze cos sie pozmienialo i jest bardziej wrazliwa!przemysl wszystko!

a ja mam pytanie jesli chodzi o sen a halas....bo jak wczensije moglam Mala brac na rece jak spala obcinac pazurki sluchac muzyki kochac sie itd to teraz byle pierdola i ja to budzi...no szok....najgorsze jest to ze nigdy w ciszy nie byla wychowywana:(:(:(

reklama
a+t moze akurat intestywnie rośnie?? Wiesz co ważniejsze jest co Alunia ci mówi sowim zachowaniem niz jakieś pierdoły co wypisuja w ksiazkach!!!!!
Abryz - nie wiem, moze spróbuj??? hehe

Do góry