reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czas tylko dla Nas...( Mamusia ma wychodne)

Ja nie mam nic do lesbijek i geji, choć przyznam, że czułabym się nieswojo widząc jak w mojej obecności tuli się dwóch facetów. Osobiście wśród moich znajomych nie ma osób z inną orientacją seksualnną. Moja siostra studiowała z chłopaczkiem który jest homo i poznałam go kiedyś i gdyby mi siostra nie powiedziała, że on woli chłopców to nigdy bym nawet nie pomyślała, że jest "inny".
Mam tylko jedno "ale" do lesbijek i gejów, nie powini wychowywać dzieci.

reklama
ja uwazam ze to ludzie jak wszyscy inni i zastanawiam sie dlaczego jak kochaja sie dwie kobiety to to jest ok i niektózy uwazaja ze podniecające czy nakrecajace a jak dwóch facetów to wielkie obrzydzenie??
dla mnie i jedno i drugie jest niesmaczne ale wiem ze śa tacy ludzie i nie mam nic przeciwko znam i lesbijki i gejów nawet czesto sie w barach spotykalismy zanim usidliła mnie Natala i naprawde są to super ludzie.

Hej Kropecka

A propos mandarynek to bardziej spodziewałabym się że chodzi o te środki którymi pryskają je na czas transportu - przeciwpleśniowe i inne, podobno to jest właśnie najgorsze w mandarynkach, podobnie nawet w sklepowych jabłkach, więc trzeba je obierać zawsze dla dzieci, kto próbował przechować jabłka sam to wie, że nigdy nie są takie ładniutkie jak w sklepie... No a cudów nie ma tylko chemia :)

No ale przecież nie mógł ich Murzyn dotykać bo by były czarne ślady wtedy więc możesz powiedzieć swojej teściowej że może być spokojna :) ;-) (przepraszam wszystkich Murzynów na forum ale to był po prostu żart :)))

Ja jestem za tolerancją ale przeciwko wyolbrzymianiu i przesadzaniu. Jak Murzyn jest to Murzyn i nie ma się czego wstydzić, mówić że jakiś biały inaczej albo co... Podobnie niepełnosprawni, mi się wydaje że określenia typu "sprawny inaczej" bardziej tych ludzi ranią niż pomagają. Najlepszy jest po prostu zdrowy rozsądek, dystans a także poczucie humoru.

Nie lubię też tego uczucia, że należąc do jakiejś większości czuję się de facto zaszczuta przez mniejszości dla których przedstawicieli czasem nie ma nic przyjemniejszego niż przejechać się po tej większości. Wiecie co mam na myśli? Bez przesady w żadną stronę. Najlepiej nie oglądać telewizji bo już zauważyłam że oni wszystko wyolbrzymiają a już najbardziej wszelki przejaw uczuć negatywnych. Na przykład jakiś buc wszechpolak rzuci w manifestującą feministkę jajkiem i już potem jest że kościół katolicki potępia feministki i w ogóle jest afera na 14 fajerek. A to po prostu ludzie się zdarzają i tu i tu różni. Na przykład tyle już wysłuchałam słów nienawiści ze strony środowiska gejwskiego że chociaż zawsze nie miałam do nich żadnego szczególnego nastawienia tak teraz jakoś tak się boję jak słyszę że w tv lub radio będzie jakiś gej przemawiał, że oberwie mi się jako katoliczce i predstawicielce większości, która jest do tego jeszcze ciemnogrodem bo ma 2 dzieci i w ogóle nie marzy o podróżach do Afryki i karierze...

Agnieszka

Znów jakoś się rozgadałam... Nie zwracajcie uwagi czasami po prostu płynę... :-)

:) ja tez nie lubie tego obchodzenia sie z mniejszosciami ozbyt ostroznie zeby tylko sie urazeni nie poczuli. Powinno sie wszystkich traktowac dokladnie tak samo i wtedy nikomu nie byloby glupio a tak to zgadzam sie, wszyscy dookola sa przewrazliwieni.

Ale tu sie dyskusje rozwineły...ładnie...:tak: :-) Szkoda, ze beze mnie;-)
Nie chce mi sie snuc wywodow co do wychowywania dzieci przez zwiazki homo bo to dłuzszy temat powiem tylko, ze jestem very tolerancyjna i to niektorych ciut szokuje ale o co tu chodzi...generalnie o to tylko, ze dzieci te miałyby przesrane pod wzgeldem społecznym, tzn w szkole...w srodowisku rowiesniczym itd no bo niby ze tych "dwoch tatusiow" ma czy "dwie mamusie"...pozatym nie wpływa to na ich rozwoj seksualny...niby dlaczego? Sa to skłonnosci wrodzone a nie nabyte. A w rodzinach Hetero przeciez jakos wyrastaja geje i les...No dobra nevermind;-)

Ide w kimke bo se zaszalelismy z mezulkiem na Sylwestrze poszłam spac o 6 rano...dobrze ze bylismy jeszcze dizs u rodzicow to mama dzis jeszcze pomagała przy Alku bo inaczej to by był zgon:baffled: Qr...dawno takiego kacora nie miałam...ale było smiesznie..hehe:-)

ja tam się nie wypowiadam,bo jak czytam tu niektóre teksty to mi się nóż w kieszeni otwiera,więc tylko fuck mi pozostaje
Kropecka super wyglądasz mamm takie same odczucia jak Ewe jak "zadbana:"kobieta...of course dokładnie tak jak pisałą Ewe...tez mialam isc do fryza,ale szkoda mi kasy...poza tym chcialam se zrobic szamponetkami na ciemny jakis kupilam czern granatu i wyszły...nawet ja się nie spodziewałam... u góry różowe:)na dole błękitne:)robiłam przed wigilią i dopiero teraz w miarę wyglądają po ludzk-porażka nie moge się doczekac aż sobie ufarbię normalnie:)

reklama
Biedronka:-):-):-)

Kropecka ślicznie wyglądasz- tak dystyngowanie- naprawdę ci do twarzy w tej nowej fryzurce:tak:

Co do gejów- to podczas studiów miałam przyjaciela, który był gejem- nie przeszkadzało mi to wcale. Teraz nasze drogi niestety się rozeszły, ale do gejów nadal nic nie mam.

Do góry