reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czas na nocniczek :)

Ojoj dziewczyny u nas też na razie zero sukcesu. Od wczoraj odpieluchowujemy. Rozpoczęłam radykalnie - po prostu zamieniłam pampersy na majtki i zwinęłam dywan. Efekt: chyba z 15 par majtek obsikanych i 15 par spodenek. Kanapa obsikana, fotelik w samochodzie też. Ani razu nie zrobiła nic do nocnika. Woła jak już zrobi w majtki.

Zakupiłam ceratkę z frotą żeby zabezpieczyć fotelik w samochodzie i jednorazowe podkłady do przewijania żeby zabezpieczyć kanapę i miejsca, gdzie panna raczy siedzieć. No i kupiłam książkę Giny Ford (tą od Rubi) - jutro kurier przyniesie - bo nie potrafię się skupić czytając w kompie.

Masakra. Ten problem mnie przerasta. Jutro dzień trzeci.

reklama
u nas dzień 4 dzisiaj i jestem bliska odpuszczenia,wczoraj nocnik był suchutki,zero siku mimo częstego wysadzania:((
dzisiaj jak na razie sucho i w nocniku i w gaciach,ale nie licze ze ten stan potrwa długo,mała wogóle nie współpracuje

Patryk tez od 2,5miesiaca bez pieluchy ale sam nie zawoła mimo ze widzi jak Aluta się drze: SIKUUUUUUUUUUUUU mój sposób na niego to co 1,5h sama sadzam go na nocnik i zawsze zrobi:-)

wczoraj z placu zabaw musialam szybko wracac bo hrabina Aluta na trawe nie zrobi!!! trzyma nawet do 10min zanim dojdziemy do domu a natomiast Patrykowi fujarke wyciągne i leje... kazde dziecko inne..

a Wam dziewczyny zycze wytrwałosci... Piwonia nie poddawaj się!!

mam nadzieje,że sie jednak nie poddamy
wróciłyśmy ze spaceru i suchy pampek młoda na nocniku siedzi i .........poszłam sprawdzić
mamy pełny nocnik,Aluta sie cieszy jak głupia.....zobaczymy jak bedzie dalej

jeden raz deczko mało,to kropla w morzu dopiero
widzę,że z nia bedzie cieżko bo jak jej sie chce to trzyma,deczko popuszcza i zaczyna chodzic i płakac wtedy sadzam i znowu pełny nocnik był po spaniu

Dziś kolejny dzień masakry. Hance w ogóle nie przeszkadzają mokre majtki, mokra pieluszka tetrowa też jej nie przeszkadza. Jeszcze jakby chciała posiedzieć troszkę na nocniku lub nakładce to może coś by z tego było a tak to ciężko to widzę.

Dziś kolejny dzień masakry. Hance w ogóle nie przeszkadzają mokre majtki, mokra pieluszka tetrowa też jej nie przeszkadza. Jeszcze jakby chciała posiedzieć troszkę na nocniku lub nakładce to może coś by z tego było a tak to ciężko to widzę.

no to u nas podobnie,mokre jej nie przeszkadza
tyle ze Alcia na nocniku i nakładce siedzi nawet chętnie i nawet godzine posiedzi
ale zauwazyłam,ze nocnik,który mamy jest na nią za duży i pupcia jej wpada do niego może dlatego jej sie nie podoba
jutro idziemy na poszukiwania wąskiego nocniczka

Ja jestem na etapie przygotowań do nocnikowania. W tym sensie, że za tydzień rozpoczynam tygodniowy urlop i mam plan w w tym czasie tę moją baba jagę nauczyć. Będziemy na działce , więc jak pogoda dopisze to będę ja uczyć. Zobaczymy co z tego wyjdzie, gdyż dziecię moje to stwór wiele uparty :)

reklama
Dziewczyny a może powinnam odpuścić i próbować za jakiś czas. Skoro ona nie chce siedzieć a tym nocniku to jak ją nauczę...

Do góry