reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czas na nocniczek :)

Deli to tak samo jak u nas :-) pieluszka jest zakładana tylko na noc i czasami na drzemkę - zależy jak dużo wypije przed drzemką ;-) Zosia bała się robić siusiu na dworze na trawkę - w niedzielę jak byliśmy na plaży to trzymała siusiu 4 godziny :szok::szok::szok: a potem w domu jaka fontanna do kibelkaaaaa :-D ale od wczoraj ładnie siusiamy na dworze :-) nie chcę zapeszać ale jest super ;-)

reklama
No ale chociaż wasze panienki wołąją, że chcą siusiu a moja to jak jej nie posadze to nie zrobi (choć i tak nie zawsze robi). Nr 2 jak zaczyna robić to ją szybko sadzam na nocnik to już nic nie zrobi, dopiero zrobi jak jej pieluche założe. Już chyba wszystkiego próbowałam i się poddaje jak narazie. Spóbujemy za jakiś czas..

dominiczka Zuzia od koleżanki miała tak samo jak Zosia i Ada poczekała...
Teraz mała siada i robi sisiu ładnie na nocnik. Byłam w szoku jak mi powiedziała raz, że Zuzia chodziła 4 godzinki i nie chciała siku zrobić na nocuś, aż zaczęła mówić, ze ją boli Ada założyła pampka i Zuzia w sek zrobiła siku.

reksio u nas na szczęście trawka poszła bez problemu. Czasami na drzemkę też jej założę. To wszystko zależy od dnia. Wolę pieluszkę niż jak wstanie niewyspana, bo sisi na pod sobą :-(. Niestety jak poczuje mokro już nie ma jak ją uspić :-(.

Martyna też załatwia się do nocnika, choć hitem jest nakładka na wc i zdecydowanie tam woli siadać. :tak:

Z trawką u nas też nie było problemu. :cool2:

Pampka zakładam zawsze do spania, bo Martyna pije bardzo dużo, a w ciągu dnia przesypia 2-2,5h, więc nie wytrzymuje jeszcze tyle. :sorry2:

Ala coś na trawe w terenie nie chce robić!!!
ale na kibelek bez problemu czy to dom czy stacja benzynowa:-)

to juz 2miesiąc jak bez pieluch chyba jestesmy tylko na noc jej zakładam jednak czasami i przez tez czas 1 raz się w nocy zsikala:tak: a tak to woła.

ja Alucie chce się kupe to w ciągu np 30min woła ciągle ze chce siku siku siada i nic ma troszka obawy przed tym co jej wychodzi;-) jak juz zrobi to ucieka!:-)

Ala coś na trawe w terenie nie chce robić!!!
ale na kibelek bez problemu czy to dom czy stacja benzynowa:-)

to juz 2miesiąc jak bez pieluch chyba jestesmy tylko na noc jej zakładam jednak czasami i przez tez czas 1 raz się w nocy zsikala:tak: a tak to woła.

ja Alucie chce się kupe to w ciągu np 30min woła ciągle ze chce siku siku siada i nic ma troszka obawy przed tym co jej wychodzi;-) jak juz zrobi to ucieka!:-)
doobre:):):):):):):):):):),ale też całkowicie normalne na bądź co bądź poczatku przygody z treningiem czystości:).

a Zosia się nie boi robić na trawkę za to na toaletę w miejscach publicznych tak ;-) nawet jak byliśmy u wujków na imp to nie chciała zrobić na kibelek.. ma jakieś opory.. i z kupką też tak samo jak u Was Sempe. i czasami zdarzy się że zwali szybko w pampka nocnego ;-) żeby tylko nie na nocnik :-) cwaniara :-p
ale tak to chodzimy w majtach a pampek tylko na noc a na drzemkę to nie daje sobie założyc.. sciaga od razu sama ;-)

A u nas dalej w tej kwestii d**a... młoda nie daje się posadzić ni na nocnik ni na sedes...jak widze, że będzie robić kupe to chce ją posadzić ale ona się wtedy drze i się nie daje, a jak już zrobi i się jej pytam: "zrobiłaś kupkę, tak?" to odpowiada, że "nie" i ucieka, wtedy wiadomo na 100%, że ma w pieluszce...
ehhh....ile jeszcze będziemy w tych pampach....:-(

Spokojnie Domciu:). Wszystko przyjdzie w swoim czasie. Jestem pewna,ze niebawem Zosia Was zaskoczy. Tak to juz jest z tymi naszymi słodkimi Urwiskami:)

reklama
Ninka sobie upodobała łóżeczko dla lalek do załatwiania potrzeby nr 2:baffled: nie wiem doprawdy co jej odbiło, przecież tak ładnie wołała na nocniczek!!!
w każdym razie, przymierzam się do nauki samodzielnego załatwiania się z książką rubi i poszukuję mocnego, stabilnego nocnika; czy któraś z Was korzysta może z tego:
FISHER PRICE Nocnik ŻABKA PP Nocniczek WYPRZEDAŻ (1660543159) - Aukcje internetowe Allegro
bo wygląda ok, ale nie wiem czy nie jest np. zbyt lekki i nie przykleja się do pupki dziecka?

Do góry