reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czarna lista

Ja dopisuję dr. Pawlickiego z CZMP w Łodzi. Wprawdzie to nie położnik a ginekolog zajmujący się niepłodnością ale to nie zmienia faktu że jest do bani. Po pierwsze gbur jakich mało, chamski, nieuprzejmy, nic nie wyjaśnia. Po drugiej wizycie odprawia mnie z kwitkiem i ze słowami "jak uzbiera pani 8000 zł na in vitro to proszę się zgłosić do Gamety (on tam pracuje prywatnie)" Dodam tylko że jestem aktualnie w 14 tygodniu całkowicie naturalnej ciąży.

reklama
Zulam strasznie współczuję. Sama rodziłam dwa razy, na szczęście w super warunkach i dlatego trudno mi pojąć jak można tak traktować rodzącą.

Zastanawiam się, czy gdyby nie fakt, iż mój Lekarz prowadzący z LuxMedu (W-wa) jest również Położnikiem w Szpitalu, gdzie rodziłam pierwszą Córeczkę, to miałabym tak miłe wspomnienia. Wiecie co mam na myśli... Przy moim porodzie było aż trzech lekarzy, w tym i mój prowadzący (zaczął akurat dyżur). Oczywiście nic nie płaciłam....
Drugi raz rodziłam w Wołominie, tez po "znajomości" i też było super.

Qrcze, co się dzieje z tymi ludźmi, a szczególnie kobietami - Paniami Doktor i położnymi, które same pewnie rodziły.
Jak nie masz znajomości, albo jak nie opłacisz prywatnej położnej, to cierp?! Dla nich to chleb powszedni i pewnie mają już dosyć tych jęków i krzyków rodzących, ale na litość boską! z jakiegoś powodu zdecydowały się na ten zawód, prawda?
Panów lekarzy też to dotyczy.

Może trochę dziwnie, że takie słowa wychodzą spod mojej ręki (bo nie mam takich wspomnień), ale po tym, co się naczytałam i nasłuchałam, to aż włos jeży się na głowie, delikatnie pisząc...

pozdrawiam

Drogie przyszłe mamusie,
omijajcie dr Roszkowskiego z Sosnowca...obecnie jestem w 23 tygodniu i już do niego nie chodzę, ale do 20 tygodnia ciąży ani razu nie byłam badana ginekologicznie. A kiedy znalazłam się w szpitału w 20 tygodniu - na obchodach lekarskich się wogóle do mnie nie przyznawał.

...Doskonała Pani Ordynator Małgorzata Pękala. Pierwszy kontakt może mylić, bo to kobieta z sercem na dłoni i robiąca wszystko, żebyśmy rodziły tylko piękne, zdrowe i donoszone dzieciaki. ...
nie znam szpitala na Karowej, alejeżeli pani Ordynator przyjmuje również w LIMie to gorągo radzę omijać ją z daleka. Może zniechęciłam się po pierwszej wizycie, ale wyszłam z gabinetu jak zbity pies, a tak się cieszyłam, że potwierdzi mi ciążę (pierwszą!) i wszystko dokładnie wyjaśni. Guzik - pani doktor miała akurat bardzo interesującą rozmowę na tematy kulinarno-porządkowe ze swoją asystentką i tylko zdążyła mi powiedzieć, że powinnam jeść dużo czerwonych buraków (! nie znoszę!!) i nie przytyć w ciąży więcej niż 12 kg. Na moje pytanie o USG powiedziała, że najwcześniej w 12 tc i w ogole nie ma powodu, dla którego mogłoby być zrobione wcześniej. nie muszę chyba dodawać, że to była moja ostatnia wizyta u tej pani "doktor"

Ja też byłam u Osóbki-Morawskiego w 21 TC-był rzeczowy, miły, komentarze na filmie dowcipne, a najważniejsze, że to dobry specjalista. Poszłam do niego po diagnozę a nie miłe słowa-gadać każdy konował potrafi:)) Mi się b. podobał-polecam. Mówi się o nim, że to mruk, a on po prostu cicho mówi:))

Edzia pisze:
Wiecie co , ja byłam też u tego lekarza, był bardzo miły i bardzo optymistyczny, ponieważ byłam spięta, starał mi się pomóc psychicznie./ Jednak moja koleżanka twierdzi, że była u niego i był nie miły.
Chyba to jednak zalezy od dnia...
Anonim pisze:
Anna B. pisze:
Musze niestety wpisac na nia osobe, ktora wykonuje chyba najlepsze USG w Warszawie, czyli dr Osobka -Morawski. U niego czulam sie jak w fabryce. JEst niemily, szybko konczy wizyte i zdaza sie (opinia kolezanek), ze zamiast dodac otuchy potrafi wyprowadzic z rownowagi swoje pacjentki. Wizyta jest jak polkniecie gorzkiej pigulki: warto, bo dobre USG, swietnie opisane, dobra diagnoza (urodzialm coreczke dokladnie w momencie przez niego wyznaczonym) ALE po wizycie poczulam sie jak przedmiot.

Wydaje sie,z e osoba z taka renoma powinna odznaczac sie wyzsza kultura osobista i zaszczycic pacjentke choc jednym usmiechem... i milym slowem.

To ciekawe bo ja byłam u niego z mężem w grudniu w 18 tc i dla nas dr Osóbka-Morawski był strasznie miły, dużo mówił i się uśmiechał, nie wiem może trafiliśmy na jakiś super dzień  :?, niestety nie znam opinii innych, więc myślałam że zawsze taki jest.
Mamy nagrany jego głos na kasecie i przyznam się że film ogląda się wspaniale  :lol: a komentarze są bardzo fajne.

Dziewczyny uważajcie na dr. Łuszczewskiego, pracował w Centrum Medycznym Lim. Teraz już nie pracuje. Kiedy w 2 miesiącu ciąży zaczełam krwawić, stwierdził ze moja ciąża jest zagrożona i dał mi 2 tyg zwolnienia!!!!!!!!!!!! Powiedział że wiecej nie da bo on zna takie co biorą na całą ciąże zwolnienie a potem nie chcą i nie umieją się dzieckiem zajmować!!!!!!!!
Na szczęście inny lekarz przedłużył mi zwol., przepisał odpowiednie leki i teraz jestem szczęśliwą ciężarówką w 5 miesiącu:))))

n pisze:
Ja też byłam u Osóbki-Morawskiego w 21 TC-był rzeczowy, miły, komentarze na filmie dowcipne, a najważniejsze, że to dobry specjalista. Poszłam do niego po diagnozę a nie miłe słowa-gadać każdy konował potrafi:)) Mi się b. podobał-polecam. Mówi się o nim, że to mruk, a on po prostu cicho mówi:))

Edzia pisze:
Wiecie co , ja byłam też u tego lekarza, był bardzo miły i bardzo optymistyczny, ponieważ byłam spięta, starał mi się pomóc psychicznie./ Jednak moja koleżanka twierdzi, że była u niego i był nie miły.
Chyba to jednak zalezy od dnia...
Anonim pisze:
Anna B. pisze:
Musze niestety wpisac na nia osobe, ktora wykonuje chyba najlepsze USG w Warszawie, czyli dr Osobka -Morawski. U niego czulam sie jak w fabryce. JEst niemily, szybko konczy wizyte i zdaza sie (opinia kolezanek), ze zamiast dodac otuchy potrafi wyprowadzic z rownowagi swoje pacjentki. Wizyta jest jak polkniecie gorzkiej pigulki: warto, bo dobre USG, swietnie opisane, dobra diagnoza (urodzialm coreczke dokladnie w momencie przez niego wyznaczonym) ALE po wizycie poczulam sie jak przedmiot.

Wydaje sie,z e osoba z taka renoma powinna odznaczac sie wyzsza kultura osobista i zaszczycic pacjentke choc jednym usmiechem... i milym slowem.

To ciekawe bo ja byłam u niego z mężem w grudniu w 18 tc i dla nas dr Osóbka-Morawski był strasznie miły, dużo mówił i się uśmiechał, nie wiem może trafiliśmy na jakiś super dzień  :?, niestety nie znam opinii innych, więc myślałam że zawsze taki jest.
Mamy nagrany jego głos na kasecie i przyznam się że film ogląda się wspaniale  :lol: a komentarze są bardzo fajne.

Witam wszystkie przyszłe mamy!!! A ja uważam ,że dr.Witold Osóbka -Morawski jest SUPER!!! Chciałabym rozwiać wątpliwości niektórych pań bo nie można ocenić człowieka po jednej wizycie , jednym spojrzeniu czy też jednym słowie a napewno już nie po 'minie". Każda z nas drogie panie ma dobre i złe chwile ,a że znajdujemy się w tym"przeuroczym i wspaniałym stanie" jesteśmy wręcz "uczulone" na najdrobniejsze szczegóły otaczającej nas rzeczywistości. Moją ciążę prowadzi dr Witold Osóbka - Morawski i uważam ,że zajmuje się mną wspaniale . Jest zawsze miły , uśmiechnięty a przede wszystkim życzliwy .Ani razu nie spotkałam się z tym,że ma jakieś "humory" , a przecież przychodzę na wizyty i badania w różnych terminach i o różnej porze dnia .Badanie USG też jest rewelacyjne , zgadzam się z mamami, które. uważają ,że film ogląda się wspaniale a komentarze są bardzo ciekawe i wnoszą odrobinę humoru . Osobiście uważam , że jest fantastycznym specjalistą , wspaniałym lekarzem "o dużym sercu ", przepełnionym życzliwoścą właśnie do nas noszących pod swoim sercem " te najważniejsze dla nas istotki". Polecam !!! :laugh:

stasia_2905 pisze:
...Doskonała Pani Ordynator Małgorzata Pękala. Pierwszy kontakt może mylić, bo to kobieta z sercem na dłoni i robiąca wszystko, żebyśmy rodziły tylko piękne, zdrowe i donoszone dzieciaki. ...
nie znam szpitala na Karowej, alejeżeli pani Ordynator przyjmuje również w LIMie to gorągo radzę omijać ją z daleka. Może zniechęciłam się po pierwszej wizycie, ale wyszłam z gabinetu jak zbity pies, a tak się cieszyłam, że potwierdzi mi ciążę (pierwszą!) i wszystko dokładnie wyjaśni. Guzik - pani doktor miała akurat bardzo interesującą rozmowę na tematy kulinarno-porządkowe ze swoją asystentką i tylko zdążyła mi powiedzieć, że powinnam jeść dużo czerwonych buraków (! nie znoszę!!) i nie przytyć w ciąży więcej niż 12 kg. Na moje pytanie o USG powiedziała, że najwcześniej w 12 tc i w ogole nie ma powodu, dla którego mogłoby być zrobione wcześniej. nie muszę chyba dodawać, że to była moja ostatnia wizyta u tej pani "doktor"

ja osobiście się z tą opinią nie zgodze,. Pani dr jest moim lekarzem prowadzącym i moim ginekologiem od ponad roku. Jestem jej pacjentka w CMLIM. jestem z niej bardzo zadowolona !!!
Moje koleżanki z pracy także.
Wiele z nich wybrało ją jako lekarza prowadzącego . Wg mnie jest to przemiła osoba - nad wyraz kompetentna i dba o nasze i maleństw bezpieczeństwo. Ja ją polecam z pełna odpowiedzialnością i swoje zdrowi i mojego szkrabka powierzyłam w jej rece z pełnym zaufaniem. O czyms siwadczy fakt, że na wizytę do niej nalezy się zapisywac przynajmniej z miesięcznym wyprzedzeniem !
Ja osobiście gorąco polecam dr Pękalę!!!
Sprawdziłam wielu lekarzy w CM LIM i wybrałam własnie ją :o)

reklama
na czarną listę dopisuję szanownego doktorka Rzymskiego z ul. Polnej w Poznaniu. Tragedia, nie chciał mi zrobić USG, wysłać na bezpłatne badania, byłam wstrząśnięta.

GORĄCO NATOMIAST POLECAM DR CZERNIAKA - ŚWIETNY FACHOWIEC, GODNY POLECENIA, WIĘCEJ INFO MOGĘ UDZIELIĆ PRZEZ GG 641448

Do góry