reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowe mamy :)

Nie wiem, czy po 6 m-cu można już podać kubek niekapek z małym przeplywem? A jeśli nie to pomęczyć się jeszcze z cycem do czasu, jak można podać kubek niekapek.
.

z tommee tipee sa niekapki po 4 m-cu, cena cos okolo 8-9 zlotych

Purchawka, dzieki za rade . karmiac z jednej piersi i odciagajac z drugiej udalo mi sie dzisiaj zebrac 60ml (po 2 razach). zwykle po calym dniu czyli po jakichs 5 sesjach z laktatorem bylo maks 20 ml. Ta metoda jest genialna!

reklama
Purchawka, dzieki za rade . karmiac z jednej piersi i odciagajac z drugiej udalo mi sie dzisiaj zebrac 60ml (po 2 razach). zwykle po calym dniu czyli po jakichs 5 sesjach z laktatorem bylo maks 20 ml. Ta metoda jest genialna!

Jak znów wpadnę na coś odkrywczego to się będę dzielić. Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc! :-)

Jak znów wpadnę na coś odkrywczego to się będę dzielić. Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc! :-)

Widze ze kolezanka kreatywna - to ja poprosze o rozwiazanie problemu z butelka :-) Chociaz dzis podajac wode w butelce znalazlam sposob - sikalam mu nia do dziobka naciskajac butelke :happy2:

A ja nie mam pojecia jak sie spi na brzuchu :blink: Spie w pozycji embrionalnej.

Czy wasze dzieciaczki miały tak, że przesypiały już ładnie całe noce i coś im się odmieniło :confused: Maciek teraz wstaje 2-3 razy w nocy na karmienie a już tak ładnie spał :baffled:

u mnie ładne spanie to góra 4 godziny było więc nie wiem jak to się dzieje, że np. Purchwaka Twój Lolek tyle śpi bez cyca!!! woooow! ja już się cieszyłam jak mała zaczęła zasypiać o 20.00, budziła się o 24.00, 3.00, 6.00 i o 9.00 tak orientacyjnie, a teraz od jakiegos czasu znowu je częściej, jakoś co 2 godziny i te pory też są bardziej zróżnicowane! no ale całe szczęście, że zje i śpi dalej...

u mnie ładne spanie to góra 4 godziny było więc nie wiem jak to się dzieje, że np. Purchwaka Twój Lolek tyle śpi bez cyca!!! woooow! ja już się cieszyłam jak mała zaczęła zasypiać o 20.00, budziła się o 24.00, 3.00, 6.00 i o 9.00 tak orientacyjnie, a teraz od jakiegos czasu znowu je częściej, jakoś co 2 godziny i te pory też są bardziej zróżnicowane! no ale całe szczęście, że zje i śpi dalej...
u nas niestety noc wygląda bardzo podobnie, a teoretycznie mala powionna spac dluzej. Gabrysia Elizy przesypia całe noce, ale ja jakoś to słabo widzę u siebie, bo i w dzień maluch domaga sie karmienia co godzine.

Widze ze kolezanka kreatywna - to ja poprosze o rozwiazanie problemu z butelka :-) Chociaz dzis podajac wode w butelce znalazlam sposob - sikalam mu nia do dziobka naciskajac butelke :happy2:
A ja nie mam pojecia jak sie spi na brzuchu :blink: Spie w pozycji embrionalnej.

U mnie pomaga od paru dni to,że opryskuje swój (oczywiście czysty:p ) palec wskazujący moim mlekiem, mały go chętnie bierze do buzi i w tym momencie hop wkładam smoczka od butelki i raz zassa go razem z moim palcem, potem palec wyjmuje i już ciamka normalnie ;-)) szkoda, że nic łatwo nie przychodzi i ciągle trzeba kombinować:( A ja tez dawalam mu przez jeden -dwa dni ściskając dziubek smoczka palcami i wlewając mu do buzi ;-))))

Zdradzić Ci sekret ?:p
Ja po kąpieli przed jego snem codziennie daje mu pełną butlę odciągniętego (wczoraj było to prawie 200 ml ). Gdybym dawała mu cyca, to po całym dniu jedzenia co godzinę też by pewnie spał tak krótko, bo nie byłoby na bank tyle pokarmu w cycach :) A tak to mało tego , że dziecko śpi długo to automatycznie ja bardziej wyspana i mam więcej pokarmu i wesoła spirala się nakręca :) Dziś już mniej snu było niż wczoraj , ale też nieźle (22.30 - 5.50) :)
Oczywiście są mamy co mają taką produkcję, że im dziecko nawet po całym dniu się najada na full, ale to nie u mnie, u mnie cały czas jest walka o laktację :(

Moja mysia bez jedzenia może przespać do 8 godzin w nocy. Najdłużej zdarzyło jej się 8,5 h a średnio jest to 6 h. Więc jak chodzi spać ok. 20:00, to potem budzi się zwykle między 2-4:00 rano i potem zawsze o 6:00 jest na bank kupa. Niestety po 6:00 to już ciężko usypia i dłużej je, więc średnio wstajemy o 7:00- 8:00.

Nie załamujcie mnie- Lidka budzi się w nocy około 5 razy;) Ale ja tam się nawet wysypiam- je o 20, 22,24, 2, 5 i potem juz rano około 7. Jak noworodek prawie. Czasami odpuszcza karmienie o północy ale musi zjeść co 4 godziny max

reklama
Nie załamujcie mnie- Lidka budzi się w nocy około 5 razy;) Ale ja tam się nawet wysypiam- je o 20, 22,24, 2, 5 i potem juz rano około 7. Jak noworodek prawie. Czasami odpuszcza karmienie o północy ale musi zjeść co 4 godziny max
Lolek też tak wstawał, aż nie pojechaliśmy nad morze. Tam z dnia na dzień nauczył się spać dłużej. Może to zbawienne działanie morskiej bryzy ?:D Lidka też w pewnym momencie "załapie", że dłuższe spanie jest fajne, nie martw się. Przyjdzie na to pora :)

Do góry