Mexi
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 4 Kwiecień 2009
- Postów
- 2 605
JaA z przelewaniem to chodzi o to,że zanim się przeleje to trzeba dobrze wymieszać, bo tłuszcz lubi na ściankach pojemnika się osadzać i wtedy przy przelewaniu tracimy to co najcenniejsze ))) No i mrożenie w zamrażalniku lodówkowym max tydzien, dwa -różne opinie , w żamrażalce osobnej o głębokim mrożeniu 3-6 m-cy (też różne źródła)
).
Co do mrożenia, to nie wiedziałam, że to o to chodzi. Ale też zauważyłam, że na górze się zbiera zawsze takie białe (czyli tłuszcz).
Właśnie z tymi zamrażalkami to nie wiem, o co chodzi, bo wszędzie piszą inaczej. Ja mam taką zamrażalkę, że jest ona teoretycznie razem z lodówką, ale mają osobne drzwiczki, więc nie mam pojęcia, czy to o głębokim mrożeniu jest czy nie?