reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ćwiczenia na początku ciąży

Witajcie, jestem w 5 tygodniu ciąży, czuje się ok. Zaradnych objawów poza bolącymi piersiami. Ból brzucha ustąpił. Czy mogę ćwiczyć na orbitreku?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W teorii tak, a w praktyce różnie to bywa. Powinnaś takie sprawy konsultować z lekarzem, a nie na forum, bo każda ciąża ma inny przebieg. 10 kobietom nic się nie stanie a 11 poroni. Pamiętaj, że to pierwszy trymestr. 5 tydzień to bardzo wczesna ciąża, to że Ci nic nie jest nie znaczy, że dalej będzie tak kolorowo :) Ja zaczęłam się źle czuć ok. 7-8 tc i tak do 4 miesiąca, a nawet dłużej i chociaż uwielbiam swojego orbitreka nie mogłam nawet na niego patrzeć ;)
Pozdrawiam!

Do lekarza ide jutro i zanim zacznę cokolwiek robić oczywiście skonsultuje to. Jestem tylko ciekawa jak to u innych wyglada :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ćwiczylam pilates, ale od drugiego trymestru. W pierwszym chyba żaden lekarz nie pozwoli, żeby w razie poronienia (nawet niezwiazanego z cwiczeniami) nie było do niego pretensji.

kochana ja tez bylam uzależniona od ćwiczeń i sportu i aktywności ciąża to nie choroba przeciez aż w końcu dostalam zimny kubel wody na głowę gdy po orbitreku zaczelam krwawić i pozniej do konca ciąży właśnie mialam aktywnosc fizyczna lozkowa bo co chwile cos się działo nie tak.. Tak jak piszą dziewczyny 10 osobom nic nie bedzie a 11 cos się stanie. Tak wiec uważaj i przemysl czy warto.

reklama
A myslicie ze co jest lepsze? Bieznia czy orbitrek? Ja jestem teraz w 5 miesiacu i bardzo mi zalezy zeby nie wyjsc tak zupelnie z formy. Cale zycie bylam fit i teraz troche mi ciezko sie pogodzic z tym ze nie moge w ciazy cwiczyc tak duzo jak dawniej. Poczatek ciazy przelezalam ale teraz jest juz lepiej ;) chce wrocic do cwiczen jakis, tylko nie wiem co bedzie dla mnie i dla dzieciaka najlepsze :) Poradzcie

reklama
Do góry