reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zanik objawów ciążowych

ja już od 11 tygodnia bez problemu łapałam tętno detektorem 😬 ale wiem, że zaleca się rozpoczęcie używania od 16 tygodnia - tak samo jak autorka mam ciążę bezobjawową, a że walczyłam o nią przez lata - moja głowa potrzebuje częstego potwierdzenia, że jest ok😌
Jak wie Pani gdzie i dziecko się dobrze układa to owszem można. Ale nie każdej kobiecie uda się tak wyłapać albo dziecko nie współpracuje 😁 i wtedy jest więcej nerwów co nie jest dobre dla dziecka. Dlatego ja radzę wstrzymać się z detektorem bo to musi być i dobry, sprawdzony sprzęt i muszą być umiejętności wyszukiwania. Ale autorka zrobi jak uważa. Ja miałam w pierwszej ciąży detektor i dwa razy wyłapałam po 12 tygodniu a później tak naprawdę nie miałam potrzeby. Ale każda ciąża inna.

reklama
W ciązy w 14tc leżalam w szpitalu i codziennie musiałam isć na USG, bo detektorem połozne nie były w stanie znaleźć tętna dziecka.
Więc sorry, ale dla mnie detektor w domu, to raczej wiecej stresu niż pozytku.

Cześć dziewczyny 😁zagląda ktoś tu jeszcze 🙈
Powiedzcie mi czy zanik a później pojawianie się objawów jest normalne ? Według miesiączki 6 tydzień. Ja za wiele objawów na początku nie miałam oprócz braku @ i lekko tkliwych piersi. Na wizycie w 5t5d był sam pęcherzyk ciążowy z jakąś tam małą kropką 🙈 następna wizyta za 2 tyg. Mnie jeden dzień piersi bolą, drugi mniej albo wcale i tylko same sutki są lekko wrażliwe. Czy któraś tak miała ?

Powiedzcie mi czy zanik a później pojawianie się objawów jest normalne ? Według miesiączki 6 tydzień. Ja za wiele objawów na początku nie miałam oprócz braku @ i lekko tkliwych piersi. Na wizycie w 5t5d był sam pęcherzyk ciążowy z jakąś tam małą kropką 🙈 następna wizyta za 2 tyg. Mnie jeden dzień piersi bolą, drugi mniej albo wcale i tylko same sutki są lekko wrażliwe. Czy któraś tak miała ?
Wiesz, ze we wtorek w innym temacie pytałaś już o to samo i dostałaś tam odpowiedzi?

Tak, może tak być. To normalne.

Do góry