reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Aleee piękny kot ;)

Polecam koty brytyjskie, strasznie towarzyskie . Zobaczymy jaka będzie w stosunku do małego, ale jakos szczególnie się nie obawiam bo to taki duży miś :)

Załączniki

• 51169E97-85A4-4014-9BAE-3C372ABDDD86.jpeg
    51169E97-85A4-4014-9BAE-3C372ABDDD86.jpeg
    236 KB · Wyświetleń: 64
Polecam koty brytyjskie, strasznie towarzyskie . Zobaczymy jaka będzie w stosunku do małego, ale jakos szczególnie się nie obawiam bo to taki duży miś :)
Ale słodziak z tym jęzorkiem:D

U mnie dwa sierściuszki, oba przygarnięte, megaprzytulaki:) też jestem ciekawa, jak zareagują:)

A jak tam Wasze cukry?:)
U mnie już ostatnia prosta, nawet dietę trochę odpuściłam (byle do czwartku) i cukry spoko. Chyba naprawdę już teraz ciąża tak nie obciąża trzustki.

Bo trochę nam wątek zwekslował na inne tory i zaraz nas tu admini upomną;)

Cześć dziewczyny, podczytuję Was od dawna, ale jakoś nie pisałam ;)

Jestem w 24 tc i cukrzyca ciążowa stwierdzona od początku, czyli od 10 tc jestem na diecie. Na razie bez insuliny, bo przekroczenia zdarzają się rzadko. Choć ostatnie 3 dni pod rząd miałam na czczo za wysoki, ale chyba znam przyczynę i zobaczymy jak jutro.

Dzisiaj 1h po obiedzie 98, ale na obiad był stek i sałatka plus pieczywo ziarniste, więc nic co mogło podnieść cukier [emoji16]

Czy Wam też nie przybywa kg? Mój ginekolog uspokaja mnie, że czasem tak jest przy cukrzycy ciążowej i że Mała rośnie zdrowo, ale jakoś wolałabym chyba żeby kg rosły choć troszeczkę, tak jak w "typowej" ciąży [emoji4]

Cześć dziewczyny, podczytuję Was od dawna, ale jakoś nie pisałam ;)

Jestem w 24 tc i cukrzyca ciążowa stwierdzona od początku, czyli od 10 tc jestem na diecie. Na razie bez insuliny, bo przekroczenia zdarzają się rzadko. Choć ostatnie 3 dni pod rząd miałam na czczo za wysoki, ale chyba znam przyczynę i zobaczymy jak jutro.

Dzisiaj 1h po obiedzie 98, ale na obiad był stek i sałatka plus pieczywo ziarniste, więc nic co mogło podnieść cukier [emoji16]

Czy Wam też nie przybywa kg? Mój ginekolog uspokaja mnie, że czasem tak jest przy cukrzycy ciążowej i że Mała rośnie zdrowo, ale jakoś wolałabym chyba żeby kg rosły choć troszeczkę, tak jak w "typowej" ciąży [emoji4]

Hej. Ja jestem w 25 tygodniu waga spadła o 10 kg i póki co nie zanosi się na wzrost . Dodam ze nie byłam otyła przed ciąża.

Przestań;p moje cukry to masakra.
Wczoraj aż się popłakalam z bezsilność. Normalnie usiadłam i ryczałam. Przez 2-3 dni na czczo podwyższone więc zwiększyłam insulinę. A wczoraj nawet po kolacji wywaliło w kosmos. Zjadłam to co powinnam a bieda. Postaram się rygorystyczniej trzymać dietę. Bo jednego dnia zjadłam lody a drugiego 5 szt prażynek.
Wizyta w pon u ginekologa i robiłam to badanie z krwi co pokazuje średnią z 3 mc cukrów więc zobaczę co i jak.
Muszę swojego gina przycisnąć bardziej o wymiary małego bo jak dalej taka główka będzie duża to nie mam szans na sn tylko będę intensywnie myśleć nad cc.
Co do wagi to przybrałam 8 kg nie całe a jestem w 32 tc. Tyje bardzo wolno więc jest ok.
A jak tam Wasze cukry?:)
U mnie już ostatnia prosta, nawet dietę trochę odpuściłam (byle do czwartku) i cukry spoko. Chyba naprawdę już teraz ciąża tak nie obciąża trzustki.

Bo trochę nam wątek zwekslował na inne tory i zaraz nas tu admini upomną;)

reklama
U mnie na czczo jest spoko. Ale dziś wyjątkowo po śniadaniu poszło do góry :/ a zjadłam w sumie tyle co zawsze. Tak sobie myślę że moze im dalej tym gorzej :D
@Martitka5 ja dzis jednego chipsa zjadłam haha marza mi się laysy karbowane zielona cebulka :rolleyes:

Do góry