reklama
Okiennica
Fanka BB :)
Hyhyhy, właśnie sobie pomyślałam, że kończysz karierę na tym wątkuOstatni dzień insuliny lalalal[emoji23][emoji23][emoji23] jadę rodzic tego mojego ziemniaka.
Ennis92
Ja was nie opuszczę [emoji23] za bardzo was lubię, zaraz sobie drugiego ziemniaka zrobię [emoji23]Hyhyhy, właśnie sobie pomyślałam, że kończysz karierę na tym wątku
Oby wszystko było ok. Pamiętaj masz dać znać jak z tą indukcją itd.Ostatni dzień insuliny lalalal[emoji23][emoji23][emoji23] jadę rodzic tego mojego ziemniaka.
Kasiuuuula12876
Zaciekawiona BB
Powodzenia :-) ja dziś byłam na ostatniej wizycie, mały waży 3200 :-) skierowanie mam, po weekendzie mogę iść do szpitala żeby mnie pokroili i też mam nadzieję żegnaj insulino.... żegnaj cukrzyco :-)Ostatni dzień insuliny lalalal[emoji23][emoji23][emoji23] jadę rodzic tego mojego ziemniaka.
Ennis92
Ładna waga. Mój w czwartek miał coś koło 2750g. Ciekawe czy do 3kg dobijePowodzenia :-) ja dziś byłam na ostatniej wizycie, mały waży 3200 :-) skierowanie mam, po weekendzie mogę iść do szpitala żeby mnie pokroili i też mam nadzieję żegnaj insulino.... żegnaj cukrzyco :-)
Spoko posiedzę tutaj jeszcze po porodzie będę wam kibicowaćDziewczyny tylko Nas tu same nie zostawiajcie życzę Wam lekkich porodów i spokojnych dni i nocy z maluchem. Za każdą z Was trzymam kciuki ;*
Czekam na informacje o porodach
Saraaa11
Cześć dziewczyny.
Jestem załamana z krzywej w 16tygodniu wyszło na czczo ciut za wysoko 102. Diabetolog, glukometr. 2 tygodnie wyniki idealne. Od dwóch dni na czczo 96,93 później w ciągu dniu książkowo. Jednego wieczora nie jadłam nic przed snem około 3 godziny, drugiego tuż przed spaniem da się to jakos ogarnąć żeby uniknąć insuliny ?
Jestem załamana z krzywej w 16tygodniu wyszło na czczo ciut za wysoko 102. Diabetolog, glukometr. 2 tygodnie wyniki idealne. Od dwóch dni na czczo 96,93 później w ciągu dniu książkowo. Jednego wieczora nie jadłam nic przed snem około 3 godziny, drugiego tuż przed spaniem da się to jakos ogarnąć żeby uniknąć insuliny ?
reklama
Okiennica
Cześć, możesz próbować jeszcze dietąCześć dziewczyny.
U mnie cukrzyca ciążowa zdiagnozowana w dni po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży (6 tydzień) i do tej pory nie mam jeszcze insuliny (32+5).
Spróbuj różnych opcji:
- dodatkowa późna kolacja około 21-22 w różnych kombinacjach: kanapka z wędlina, lub pół bułki z pomidorem lub kromka chleba z twarożkiem itd.
- brak późnej kolacji - niektórym dziewczynom na tym wątku służyło gdy jadły tylko jedna kolację o normalnej porze, gdy zjadły coś później to potem cukier był za wysoki, ale to też zależy o której chodzisz spać. Bo jeśli będziesz głodna, to sam Ci cukier odbije do góry.
- zwracaj uwagę, co jesz w ciągu dnia - jeśli mi skaczą cukry w dzień, to wynik rano następnego dnia jest gorszy.
Ogólnie, to musisz sama dojść do tego, co Ci służy, a co podnosi cukier.
Czasem jest i tak, że np. jajko na śniadanie jest ok, ale już wieczorem za bardzo wywala cukier. Albo jedną wędlina czy pieczywo jest ok, a drugie robi Ci krzywdę.
U mnie np. od jakiegoś czasu żółty ser podnosi mi za bardzo cukier (bardziej niż owoce czy domowe mało słodkie ciasto), więc go nie jem.
Ważne też może być co z czym jesz, np. większą ilość białka lub tłuszczu do posiłku może powodowac, że wyniki będą ok, albo właśnie będą szaleć.
Testuj, co Ci służy, a co nie (to się też będzie zmieniało w czasie) i możesz sobie zapisywać, żeby łatwiej ogarnąć
A jeśli wejdzie insulina, to też bez paniki, dziewczyny tu biorą i sobie dobrze radzą
Miałaś wcześniej jakieś problemy w gospodarka węglowodanową? Ile przybrałaś w ciąży?