reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Za dużo chyba spaceruje no cukier 65 mimo batona I jogurtu. Dostałam lunczyk całkiem ładnie wygląda plus takie coś do picia
1559732735974.jpeg
IMG_20190605_120312.jpeg

reklama
@Ennis92 może sobie zbiłaś cukier przez te spacery i schody.

Przy wypisie ze szpitala dostałam zalecenie "aktywność fizyczna 45minut dziennie" i faktycznie teraz na kontroli diabetolożka mnie się pytała czy spaceruje itd.

Chyba powinnam te spacery uprawiać w środku nocy, to akurat przed śniadaniem miałabym może dobry cukier :D
A i temperatura wtedy przyjemna :D

Przy wypisie ze szpitala dostałam zalecenie "aktywność fizyczna 45minut dziennie" i faktycznie teraz na kontroli diabetolożka mnie się pytała czy spaceruje itd.

Chyba powinnam te spacery uprawiać w środku nocy, to akurat przed śniadaniem miałabym może dobry cukier :D
Możliwe bo już nabilam 5tys kroków [emoji23]
W nocy mi kilka razy cukier sprawdzali i był około 80, kazali mi tosty jeść o 4 rano [emoji85] cukier o 7 rano miałam 89.
Szpital na mnie dobrze działa [emoji23][emoji23]

I to jest pomysł ! No w sumie jakby tak wstać o 6 trochę się poruszać i wtedy badac :)

I to jest pomysł ! No w sumie jakby tak wstać o 6 trochę się poruszać i wtedy badac :)
Nie do końca. Po nocce organizm może wywalić cukier w górę przy wysiłku fizycznym na czczo. Mogą się też pojawić ketony.
Jak np wstaniesz i masz cukier powiedzmy 80, zachniesz chodzić intensywniej i po godzinie sprawdzisz to może być wysoko bo organizm się broni przed spadkiem cukru, "wywalajac" glukagen z wątroby

Nie do końca. Po nocce organizm może wywalić cukier w górę przy wysiłku fizycznym na czczo. Mogą się też pojawić ketony.
Jak np wstaniesz i masz cukier powiedzmy 80, zachniesz chodzić intensywniej i po godzinie sprawdzisz to może być wysoko bo organizm się broni przed spadkiem cukru, "wywalajac" glukagen z wątroby

Chciałabym to 80 :(

Możliwe bo już nabilam 5tys kroków [emoji23]
W nocy mi kilka razy cukier sprawdzali i był około 80, kazali mi tosty jeść o 4 rano [emoji85] cukier o 7 rano miałam 89.
Szpital na mnie dobrze działa [emoji23][emoji23]
O kurcze, a ja dzisiaj tylko krążę na trasie kanapa-kuchnia-kibelek. Na drugą stronę mieszkania nawet nie zaglądam, bo tam słońce;)
Chyba bym musiała do galerii pojechać, żeby zrobić dzisiaj taka kilometrówkę.

@Saraaa11 to też nie o to chodzi, żeby sobie maskować wyniki, no co z tego że po spacerze by cukier spadł, jak przez większość nocy np. byłby za wysoki.

Może spróbuj z kiszonymi ogórkami albo kiszona kapustą do kolacji? One niektórym ładnie wyrównują cukier.
I zastanów się czy na kolację nie jesz za mało, bo jeśli organizm będzie w nocy głodny, to tak jak Ennis92 pisała, wywali Ci w nocy cukier z zapasów i też będzie za wysoki.

Edit: możesz też zmierzyć cukier koło 3 w nocy, żeby sprawdzić, czy nie masz wtedy za niskiego.

reklama
Do góry