reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Za dużo chyba spaceruje no cukier 65 mimo batona I jogurtu. Dostałam lunczyk całkiem ładnie wygląda plus takie coś do picia
1559732735974.jpeg
IMG_20190605_120312.jpeg

reklama
@Ennis92 może sobie zbiłaś cukier przez te spacery i schody.

Przy wypisie ze szpitala dostałam zalecenie "aktywność fizyczna 45minut dziennie" i faktycznie teraz na kontroli diabetolożka mnie się pytała czy spaceruje itd.

Chyba powinnam te spacery uprawiać w środku nocy, to akurat przed śniadaniem miałabym może dobry cukier :D
A i temperatura wtedy przyjemna :D

Przy wypisie ze szpitala dostałam zalecenie "aktywność fizyczna 45minut dziennie" i faktycznie teraz na kontroli diabetolożka mnie się pytała czy spaceruje itd.

Chyba powinnam te spacery uprawiać w środku nocy, to akurat przed śniadaniem miałabym może dobry cukier :D
Możliwe bo już nabilam 5tys kroków [emoji23]
W nocy mi kilka razy cukier sprawdzali i był około 80, kazali mi tosty jeść o 4 rano [emoji85] cukier o 7 rano miałam 89.
Szpital na mnie dobrze działa [emoji23][emoji23]

I to jest pomysł ! No w sumie jakby tak wstać o 6 trochę się poruszać i wtedy badac :)

I to jest pomysł ! No w sumie jakby tak wstać o 6 trochę się poruszać i wtedy badac :)
Nie do końca. Po nocce organizm może wywalić cukier w górę przy wysiłku fizycznym na czczo. Mogą się też pojawić ketony.
Jak np wstaniesz i masz cukier powiedzmy 80, zachniesz chodzić intensywniej i po godzinie sprawdzisz to może być wysoko bo organizm się broni przed spadkiem cukru, "wywalajac" glukagen z wątroby

Nie do końca. Po nocce organizm może wywalić cukier w górę przy wysiłku fizycznym na czczo. Mogą się też pojawić ketony.
Jak np wstaniesz i masz cukier powiedzmy 80, zachniesz chodzić intensywniej i po godzinie sprawdzisz to może być wysoko bo organizm się broni przed spadkiem cukru, "wywalajac" glukagen z wątroby

Chciałabym to 80 :(

Możliwe bo już nabilam 5tys kroków [emoji23]
W nocy mi kilka razy cukier sprawdzali i był około 80, kazali mi tosty jeść o 4 rano [emoji85] cukier o 7 rano miałam 89.
Szpital na mnie dobrze działa [emoji23][emoji23]
O kurcze, a ja dzisiaj tylko krążę na trasie kanapa-kuchnia-kibelek. Na drugą stronę mieszkania nawet nie zaglądam, bo tam słońce;)
Chyba bym musiała do galerii pojechać, żeby zrobić dzisiaj taka kilometrówkę.

@Saraaa11 to też nie o to chodzi, żeby sobie maskować wyniki, no co z tego że po spacerze by cukier spadł, jak przez większość nocy np. byłby za wysoki.

Może spróbuj z kiszonymi ogórkami albo kiszona kapustą do kolacji? One niektórym ładnie wyrównują cukier.
I zastanów się czy na kolację nie jesz za mało, bo jeśli organizm będzie w nocy głodny, to tak jak Ennis92 pisała, wywali Ci w nocy cukier z zapasów i też będzie za wysoki.

Edit: możesz też zmierzyć cukier koło 3 w nocy, żeby sprawdzić, czy nie masz wtedy za niskiego.

reklama
Do góry