reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Pozdrawiam z plastikowego krzesła w kolejce do lekarza w mojej "ulubionej" poradni diabetologicznej.

Wstałam o 4.
Przede mną jeszcze 6 osób do ktg i 10 do lekarza, przy czym pani doktor jeszcze nie zaczęła przyjmować.

Jak przy następnej wizycie też będą upały, to wstanę o 3 i dojadę tu zanim ta rejestracja otworzy swoje podwoje :mad:
Co ile masz ktg na Polnej? Co tydzień czy co wizytę? Ja zaczynam ktg 19.06 i zastanawiam się jak to bedzie

reklama
Co ile masz ktg na Polnej? Co tydzień czy co wizytę? Ja zaczynam ktg 19.06 i zastanawiam się jak to bedzie
Ktg mam co wizytę w poradni od 28 tygodnia, a oprócz tego mam co tydzień u mojej położnej, bo takie jest zalecenie z poradni na Polnej.
Tzn. jak mam dzisiaj ktg na Polnej to w tym tygodniu już nie idę do swojej położnej.

Ktg mam co wizytę w poradni od 28 tygodnia, a oprócz tego mam co tydzień u mojej położnej, bo takie jest zalecenie z poradni na Polnej.
Tzn. jak mam dzisiaj ktg na Polnej to w tym tygodniu już nie idę do swojej położnej.
A czy oni Ci jakąś karteczkę dali z tym zaleceniem. Czy to jest to co dawali na początku ta karteczkę z informacja że ma być ktg co tydzień? Moja polozna przychodzi w przyszłym tygodniu i u mnie będzie to już skończony 29 tc.

A czy oni Ci jakąś karteczkę dali z tym zaleceniem. Czy to jest to co dawali na początku ta karteczkę z informacja że ma być ktg co tydzień? Moja polozna przychodzi w przyszłym tygodniu i u mnie będzie to już skończony 29 tc.
To jest tylko ta karteczka, co dostaliśmy na początku. Ja ją pokazałam mojej położnej i ginekolożce i powiedziałam, że takie mam zalecenia z poradni.

Moja położną nie ma ktg, ale ma jakiś układ z inną położną, która ma ten sprzęt i mnie do niej umawia na ktg.

Nie dostał jeszcze insuliny, cukry w ciągu dnia mam jeszcze ładniejsze niż poprzednio, tylko te ranne trochę przekraczają.

Zmierzyła mi młodą i w końcu trochę podrosła. W 32+3 waży 1900g.

Edit:
Dziewczyny gratuluję rozstania z poradnia diabetologiczną :)
U mnie następna wizyta 5 lipca i może to już też będzie ostatnia? Termin mam na 25 lipca, a raczej nie widziałam w poradni dziewczyn na samej końcówce :)

reklama
Do góry