reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
U mnie te cukryy przez ostatnie dni latają w te i we wtedy, ale już chyba wiem z czym to jest związane. Kolejny raz mam zawaloną krtań. Już od kilku dni coś się do mnie dobierało i dzisiaj mi taki kaszel wyszedł, że już wiem, że znowu będę szczekać 2-3 tygodnie.

U mnie te cukryy przez ostatnie dni latają w te i we wtedy, ale już chyba wiem z czym to jest związane. Kolejny raz mam zawaloną krtań. Już od kilku dni coś się do mnie dobierało i dzisiaj mi taki kaszel wyszedł, że już wiem, że znowu będę szczekać 2-3 tygodnie.
No choroba może powodować że cukry będą latać w każdą stronę i jest to jak najbardziej normalne
Trochę skołowana jestem. Zobaczę co jutro mądrzejszy od Nas powie
Daj znać co powie.

Mierzymy z palca, bo tak łatwiej, nikt nie będzie wkłuwał się w żyłę kilka razy dziennie. Różnica powinna sięgać ok.5% na czczo a po posiłku nawet 15% i ta różnica jest uwzględniona w leczeniu cukrzycy. Tak mi powiedział diabetolog, bo pytałam 2 tygodnie temu [emoji6] Dlatego też robimy test obciążenia glukozą i hemoglobinę glikowaną :) Całe diety i postepowanie z insuliną są ustawiane tak, żebyśmy nie przegięły w żadną stronę.

Od diabetologa dostaje się jakieś zaświadczenie o cukrzycy przed porodem? Bo tak się zastanawiam. Od endokrynologa dostałam od razu zaświadczenie z diagnozą itp. A diabetolog nawet w karcie ciąży nic nie wpisała i nie wiem czy się upomnieć na następnej wizycie? :)

Od diabetologa dostaje się jakieś zaświadczenie o cukrzycy przed porodem? Bo tak się zastanawiam. Od endokrynologa dostałam od razu zaświadczenie z diagnozą itp. A diabetolog nawet w karcie ciąży nic nie wpisała i nie wiem czy się upomnieć na następnej wizycie? :)
Ja mam kwacie osobne miejsce gdzie pryz każdej wizycie piszą zmiany w lekach itp

reklama
Hej, cały czas śledzę wasze wpisy, podpatruję pomysły na posiłki i tak jak Wy od czasu diagnozy : cukrzyca ciążowa żyję od posiłku do posiłku :-) jestem już trochę spokojniejsza, byłam na kontroli na której nic konkretnego się nie dowiedziałam oprócz znów tego samego że - zero słodyczy, wyniki mam w miarę ok, za miesiąc znów do kontroli, gdy zapytałam dlaczego nieraz pomimo starań i diety to po posiłku wywala mi 150 to p.doktor stwierdziła że nie zawsze tak jest że "z brzuszka do paluszka" że czasem nawet cukry z poprzedniego dnia mają na to wpływ dlatego trzeba trzymać cały czas dietę, po wizycie u gin też wszystko ok mały 30+3 waży 1600 :-) wszystko w normie, jeszcze nie całe 8 tyg, jakoś dam radę i trzymam również za Was wszystkie kciuki co by cukry były w normie :-)

Do góry