reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca w ciąży

@Okiennica
W którym Ty tygodniu jesteś ciąży? U mnie 19 tc i rano kosmos. Też spróbuję z tą późną kolacja ok 23. Zjem pół bułki z serem żółtym i pomidorem. Wstanę ok 7 i zmierze cukier. Powiem szczerze, że zaczynam się poważnie martwić, że przez te cukry może być nie tak coś z dzieckiem. Chyba ogarnęłam doła;/
Spokojnie kochana będzie z dzieckiem wszystko dobrze. Najważniejsze że starasz się jak możesz i większość cukrów masz ok.

Ja sobie Zmierzyłam cukier po 2h I 200.[emoji24][emoji24] Wrzuciłam 2 jednostki rapid żeby to zbilo bo czułam się jak wrak

Chyba będę do nich dzwonić

reklama
Racja, póki co ciężko coś stwierdzić, ale zdziwiło mnie to już na starcie. :) Jutro spróbuję ten sam zestaw.
I nie czuję się głodna, wręcz przeciwnie.

Zobaczymy co po obiedzie.
To jest fajne ze jemy bardziej przemyslane posilki. Tak trzymaj, ale tez urozmaicaj sobie jadlospis zebys sie nie przejadla jednym [emoji6]

A jeszcze siedzę w poczekalni u fizjo a zapomniałam glukometru :/ najwyżej im padne. Karty ciąży też nie wzięłam bo ostatnio nie chciała a ciężkie to

Spokojnie kochana będzie z dzieckiem wszystko dobrze. Najważniejsze że starasz się jak możesz i większość cukrów masz ok.

Ja sobie Zmierzyłam cukier po 2h I 200.[emoji24][emoji24] Wrzuciłam 2 jednostki rapid żeby to zbilo bo czułam się jak wrak

Chyba będę do nich dzwonić
O nie, takie skoki to już na pewno nie są do zignorowania:( No i na pewno się koszmarnie czujesz.

@Okiennica
W którym Ty tygodniu jesteś ciąży? U mnie 19 tc i rano kosmos. Też spróbuję z tą późną kolacja ok 23. Zjem pół bułki z serem żółtym i pomidorem. Wstanę ok 7 i zmierze cukier. Powiem szczerze, że zaczynam się poważnie martwić, że przez te cukry może być nie tak coś z dzieckiem. Chyba ogarnęłam doła;/
Mi doktor powiedział że takie jak ja mam przekroczenia nie zagrażają ani mi ani dziecku a normy są bardzo "wyśrubowane" Wiadomo trzeba to kontrolować i starać się je obniżyć ale się nie stresować bo stres podnosi cukier. Widzę że te cukry rano masz podobne do moich więc się nie przejmuj :)

reklama
Ja to chyba w w 25 teraz, ale cukry na czczo już mi się rozjeżdżają jakieś 2-3 tygodnie. Nie martw się, masz przecież nieznacznie przekroczone, nie wywala Ci chyba cukier jakoś bardzo wysoko?

Ja się strasznie bałam tej insuliny, nawet przechodziłam jakiś taki wewnętrzny okres buntu, ale dzięki dziewczynom tutaj już się pomału oswajam i wiem, że jak coś to dam radę. Ale jeszcze walczę, mam pokombinować z jedzeniem i zobaczymy jak będzie :-)

Wczoraj na kolację zjadłam na tą okoliczność trochę bigosu z kromką chleba :p
No nie wywala tylko rano jakoś tak nie bardzo ok 100. Wpadłam na pomysł, że pójdę któregoś razu zrobić z ciekawości na czczo glukozę ale z krwi. Może w następnym tygodniu się zbiorę.

Do góry