slodkatrojeczka
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 28 Październik 2018
- Postów
- 5 882
Ja jadam na sniadanie i kolacje chleb żytni razowy (2 kromki) z masłem, sałatą, wędliną lub gotowanym jajkiem i do tego zawsze jakieś warzywo - pomidor lub ogórek. Na drugie śniadanie i podwieczorek jem 3 łyżki płatków owsianych zalanych jogurtem naturalnym 150ml, do tego garść orzechów albo slonecznika i pokrojony owoc. Obiad normalnie ale nie jem smażonego, trzeba unikać rozgotowanych warzyw, jasnego makaronu i drobnych kasz. Piję tylko wodę i kawę rozpuszczalną. Pilnuję przerw między posiłkami. Maksymalnie 3 godziny. Ale bedziesz musiala na sobie przetestowac co Ci pasuje a co nie. Od tygodnia trzymam dietę nie dopuszczając żadnych nawet najdrobniejszych odstępstw. Wcześniej jeszcze testowałam.Omg, z tym szpitalem to mnie rozwaliłyście. Nie ma to jak trafić z powodu cukrzycy i dostać takie jedzenie... Jakieś kpiny.
Ja powoli oswajam się ze swoją cukrzycą... Ech.
Ale poradźcie, od czego mogę zacząć, jeszcze przed wizytą u diabetologa? Z czego na pewno zrezygnować, co dorzucić do diety? Nie mam pomysłu co robić na kolacje...