reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Omg, z tym szpitalem to mnie rozwaliłyście. Nie ma to jak trafić z powodu cukrzycy i dostać takie jedzenie... Jakieś kpiny.

Ja powoli oswajam się ze swoją cukrzycą... Ech.
Ale poradźcie, od czego mogę zacząć, jeszcze przed wizytą u diabetologa? Z czego na pewno zrezygnować, co dorzucić do diety? Nie mam pomysłu co robić na kolacje...
Ja jadam na sniadanie i kolacje chleb żytni razowy (2 kromki) z masłem, sałatą, wędliną lub gotowanym jajkiem i do tego zawsze jakieś warzywo - pomidor lub ogórek. Na drugie śniadanie i podwieczorek jem 3 łyżki płatków owsianych zalanych jogurtem naturalnym 150ml, do tego garść orzechów albo slonecznika i pokrojony owoc. Obiad normalnie ale nie jem smażonego, trzeba unikać rozgotowanych warzyw, jasnego makaronu i drobnych kasz. Piję tylko wodę i kawę rozpuszczalną. Pilnuję przerw między posiłkami. Maksymalnie 3 godziny. Ale bedziesz musiala na sobie przetestowac co Ci pasuje a co nie. Od tygodnia trzymam dietę nie dopuszczając żadnych nawet najdrobniejszych odstępstw. Wcześniej jeszcze testowałam.

reklama
Ja jadam na sniadanie i kolacje chleb żytni razowy (2 kromki) z masłem, sałatą, wędliną lub gotowanym jajkiem i do tego zawsze jakieś warzywo - pomidor lub ogórek. Na drugie śniadanie i podwieczorek jem 3 łyżki płatków owsianych zalanych jogurtem naturalnym 150ml, do tego garść orzechów albo slonecznika i pokrojony owoc. Obiad normalnie ale nie jem smażonego, trzeba unikać rozgotowanych warzyw, jasnego makaronu i drobnych kasz. Piję tylko wodę i kawę rozpuszczalną. Pilnuję przerw między posiłkami. Maksymalnie 3 godziny. Ale bedziesz musiala na sobie przetestowac co Ci pasuje a co nie. Od tygodnia trzymam dietę nie dopuszczając żadnych nawet najdrobniejszych odstępstw. Wcześniej jeszcze testowałam.
Normalnie jakbym swój jadłospis czytała [emoji4] u mnie jeszcze króluje twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem i serek wiejski z pomidorem i cebulką.

Jak ja bym chciała moc i umieć tak jeść [emoji85] wysokie cukry murowane.

Mi strasznie warzywa ostatnio podnoszą. [emoji848]

Findmysky miala bardzo wysokie cukry na krzywej, szczerze zdziwie sie bardzo jak bedzie mogla jesc 2 kromki chleba na raz.
Oby mogla, bo po samej sobie wiem jak to ciezko zyc o jednej kanapce.

Po dwoch kromkach jakiegoś polskiego brązowego chleba z masłem,sałatą, szynka i ogórkiem cukier 5.9(106)
Normalnie magia [emoji119][emoji119][emoji119] no ale wczoraj 30j na noc

Bylam dzisiaj u diabetologa i sie okazalo ze poprzednie labolatorium pomylilo wynik. Hemoglobine glikowana mam 5.0 ;)
Niepotrzebnie sie stresowalam 3 dni...

reklama
Do góry