reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Moja insulina jest np.mleczna więc jak leży się rozwarstwia i trzeba ją wymieszać ruchem wahadłowym. Mam insulinę długodziałającą.
Wczoraj poszło 11jd a cukier dziś rano 97 [emoji848]
@Koraliki jem 21.30 czasami po 21.
A o której chodzisz spać? I co jesz na ostatnią kolację?

Ja mam ją zjeść koło 22 i ma to być jedna kanapeczka z serem lub wędliną i pomidorem. W sumie kiełbaska z warzywami też mi dobrze robi.

reklama
Hej, mam pytanie, bo zaopatrzyłam się w glukometr i do środy do wizyty w poradni diabetologicznej mam sprawdzać cukier i zapisywać co jem, moje pytanie, pomiar robię 4 razy dziennie, na czczo, po śniadaniu, obiedzie i kolacji, po jakim czasie mam sprawdzać po godzinie od posiłku czy po dwóch godzinach ? I jakie są normy ? Gin kazała mierzyć ale nie powiedziała dokładnie co i jak, a nie chciałabym aby moje zapiski do środy poszły na marne.
Do wizyty u diabetologa możesz mierzyć i po 1 i po 2h od rozpoczęcia posiłku. Tu większość dziewczyn ma zalecenie mierzyć po 1h, ale ja np. mam mierzyć po 2h, bo z krzywej wyszło, że wtedy mam gorszy cukier.

No właśnie mierzyłam po 2h bo tak było w "dzienniczku dołączonym do całego zestawu" ale czytałam właśnie, że bardzo dużo osób sprawdza po 1h i zaczęłam się zastanawiać, mi właśnie też na krzywej po 2h wyszło gorzej, no ale może tak jak piszesz będę mierzyć i po 1h i po 2h, dziękuję Wam bardzo za rady

Do wizyty u diabetologa możesz mierzyć i po 1 i po 2h od rozpoczęcia posiłku. Tu większość dziewczyn ma zalecenie mierzyć po 1h, ale ja np. mam mierzyć po 2h, bo z krzywej wyszło, że wtedy mam gorszy cukier.
No mi wyszlo z krzywej też gorszy po 2h ale kazała mierzyć po godzinie. Zrozumieć diabetologa. Na wszelki wypadek też bym mierzyla po godzinie i po dwóch, niewiadomo co autor miał na myśli ;)
Dodam że liczymy od momentu rozpoczęcia jedzenia.

W pierwszej ciazy sprawdzalam po 2 godzinach, teraz sprawdzam po godzine.

Dzisiaj rano tez mialam wysoki cukier, ale to pewnie ze stresu. Wlasnie zdalam sobie sprawe ze zapomnialam metforminy do sniadania [emoji849]

W pierwszej ciazy sprawdzalam po 2 godzinach, teraz sprawdzam po godzine.

Dzisiaj rano tez mialam wysoki cukier, ale to pewnie ze stresu. Wlasnie zdalam sobie sprawe ze zapomnialam metforminy do sniadania [emoji849]
Weź po. Ja nie biorę już nawet do śniadania, czasem biorę i 2h przed [emoji85] przyzwyczaiłam się

reklama
Kupiłam Cheetosy, kutchupowe. Ale od godziny siedzę i się zastanawiam - ryzykować, czy nie. Zjadłam sobie sałatkę i apetyt na nie trochę zmalał... Ale drugi dzień trzymam cukier w ryzach bez wpadek i tak sobie gadam sama ze sobą, że chyba mi się należy [emoji23][emoji23]

Do góry