reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Hej. Ja wróciłam od diabetologa. Na noc już 8j insuliny a w dzień 4x2j. :hmm::sad:
Jak mus to mus, ale przynajmniej cukry będziesz miała uregulowane :-)
Mi dzisiaj znowu niedobrze, a rano cukier 90, więc też nie jakoś super.

Mam straszną ochotę na jakieś niesłodkie lody, ale wszystkie kupne to ulepek.
Idę chyba sobie parę wisienek mrożonych wyciągnąć z zamrażalnika.

reklama
Jak mus to mus, ale przynajmniej cukry będziesz miała uregulowane :-)
Mi dzisiaj znowu niedobrze, a rano cukier 90, więc też nie jakoś super.

Mam straszną ochotę na jakieś niesłodkie lody, ale wszystkie kupne to ulepek.
Idę chyba sobie parę wisienek mrożonych wyciągnąć z zamrażalnika.
Jogur sobie mozesz zamrozilc albo zmiksowac natrualny z jakism owocem.
Hej. Ja wróciłam od diabetologa. Na noc już 8j insuliny a w dzień 4x2j. :hmm::sad:
Dla Waszego dobra to [emoji4]

Dziewczyny powiedzcie mi ile posilkow dziennie jecie? Jak jadlam co 3h to bylam glodna i cukry skakaly troche wiec dzisiaj wyslilam sobie co 2h i tak mi pasuje bo nie chodze glodna i cukry ladne ponizej 100 caly czas...ale wychodzi mi 7 posilkow dziennie i nie wiem czy to nie za duzo?
Wizyte u diabetologa mam we wtorek wiec na pewno z nim to ustale ale ja chcialabym wiedziec juz ;)

Oczywiscie te moje posilki sa male ;) sniadanie pol kostki twarogu i kromka chleba drugie sniadanie jablko trzecie sniadanie jedna kanapka z kielbaska obiad zupa pomidorowa drugi obiad 1 golabek no i zostaly mi jeszcze 2 kolacje ;)

Dziewczyny powiedzcie mi ile posilkow dziennie jecie? Jak jadlam co 3h to bylam glodna i cukry skakaly troche wiec dzisiaj wyslilam sobie co 2h i tak mi pasuje bo nie chodze glodna i cukry ladne ponizej 100 caly czas...ale wychodzi mi 7 posilkow dziennie i nie wiem czy to nie za duzo?
Wizyte u diabetologa mam we wtorek wiec na pewno z nim to ustale ale ja chcialabym wiedziec juz ;)
Może być i 7 małych posiłków, jeśli się po tym dobrze czujesz. Na szkoleniu było, że może być pierwsze, drugie, a nawet trzecie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja i druga kolacja koło 22 - to akurat wychodzi 7.

I w sumie mniejsza o nazwy tych posiłków, jeśli organizm dobrze reaguje to tak jedz :-)

Oczywiscie te moje posilki sa male ;) sniadanie pol kostki twarogu i kromka chleba drugie sniadanie jablko trzecie sniadanie jedna kanapka z kielbaska obiad zupa pomidorowa drugi obiad 1 golabek no i zostaly mi jeszcze 2 kolacje ;)
Nic sie nie martw, wazne aby cukier byl w normie a Ty wtedy nie zjesz wiecej niz mama niecukrowa [emoji6]

Ja właśnie mam wypisane 7 posiłków, a że często mam jadłowstręt to lekarz mi powiedział żebym chociaż 4 5 zjadła

Wrzucam ściągę że szkolenia dla ciężarówek z cukrzycą z mojej przychodni diabetologicznej.
IMG_20181219_103632418.jpgIMG_20181219_103640065.jpgIMG_20181219_103647119.jpgIMG_20181219_103653030.jpg

reklama
Przeczytałam tylko dwie pierwsze linijki i sobie odpuściłam dalej.

Dzisiaj jakoś sama ze sobą nie mogę wytrzymać, normalnie czuję się podminowana jak dzień przed okresem.
Sprawdziłam cukier - jest ok, sprawdziłam ciśnienie - lekko podwyższone, ale w normie. Z jednej strony mnie nosi, a z drugiej nic mi się nie chce, co jeszcze bardziej mnie denerwuje.

Do góry