reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

@renisus próbuj ;) Ja dziś skusiłam się na minimalny kawałeczek sernika. Cukier po godzinie 178... Dzisiaj mam problem z cukrami. A położna zabroniła trzymać dietę od dziś do poniedziałku... No ale nie szaleje, nie lubię się źle czuć. Czuję jak pączek czwartkowy się oddala...

reklama
Ja właśnie kombinuje jak tu się wybrać przy okazji do Ikei i juz nawet rozważam USG połówkowe w Bydgoszczy, żeby mieć powód ;-)
Ale odkąd wycofali zapiekanki z Ikea, to nie ma tam dla mnie żarcia [ikonka płacząca rzewnymi łzami]
Te ich hamburgery czy hotdogi to już nie to...
Nie ma zapiekanek w ikei? :( A serwują wciąż racuszki, pierogi i de volaille?

Slodkatrojeczka, to moja zachcianka ciazowa i mysle ze jak nie zjem w koncu to oszaleje.
Ja po serniku mialam cukier w miare, ale zaczelam plamic i oczywiscie polaczylam to sobie z cukrzyca. Mimo ze zapewniaja mnie ze to dwie rozne sprawy, juz sernika w ciazy nie rusze...a tak uwielbiam.

Slodkatrojeczka, to moja zachcianka ciazowa i mysle ze jak nie zjem w koncu to oszaleje.
Ja po serniku mialam cukier w miare, ale zaczelam plamic i oczywiscie polaczylam to sobie z cukrzyca. Mimo ze zapewniaja mnie ze to dwie rozne sprawy, juz sernika w ciazy nie rusze...a tak uwielbiam.
Najmocniej od kiedy mierzę cukier podniosła mi zapiekanka... 217 po godzinie, myślałam że zejdę z tego świata. Żebym tam jeszcze miała jakies dodatki a ja taką biedną z biedronki za 1.99 zjadlam. Mezowi dowaliłam sera i szynki a sobie nie. Jestem za próbowaniem, nie każdemu szkodzi to samo. A i ja też bym dmuchała na zimne. Po kolacji miałam cukier 84. Mniej niż na czczo. Ale zjadłam jajecznice z twarogiem. Taka zachcianka.

Ja nie jem węglowodanów do każdego posiłku. Często rano jem tłusty twaróg że śmietana i szczypiorkiem bez chleba to tak mi smacznej [emoji85]

reklama
Ja nie jem węglowodanów do każdego posiłku. Często rano jem tłusty twaróg że śmietana i szczypiorkiem bez chleba to tak mi smacznej [emoji85]
Ja do śniadania nie mogę nabiału, bo mi cukry szaleją. A twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką mogłabym jeść na każdy posiłek [emoji6]

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry