reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Przeczytałam tylko dwie pierwsze linijki i sobie odpuściłam dalej.

Dzisiaj jakoś sama ze sobą nie mogę wytrzymać, normalnie czuję się podminowana jak dzień przed okresem.
Sprawdziłam cukier - jest ok, sprawdziłam ciśnienie - lekko podwyższone, ale w normie. Z jednej strony mnie nosi, a z drugiej nic mi się nie chce, co jeszcze bardziej mnie denerwuje.
No to witam w klubie [emoji23][emoji23]

reklama
Patrzac na przykladowe menu, juz widze moj cukier za wysoki. Wlasnie u mnie to chleb, maka, ryz, makarony wywalaja w gore. Ale w sobote zjem ziemniaki z pulpecikami w ikei[emoji48] (chwale sie tym na okolo [emoji23]) i zobaczymy.
Ja właśnie kombinuje jak tu się wybrać przy okazji do Ikei i juz nawet rozważam USG połówkowe w Bydgoszczy, żeby mieć powód ;-)
Ale odkąd wycofali zapiekanki z Ikea, to nie ma tam dla mnie żarcia [ikonka płacząca rzewnymi łzami]
Te ich hamburgery czy hotdogi to już nie to...

Na tych ściągach, co wrzuciłam to i tak jest nieźle, bo najpierw u mnie w szpitalu załapałam się na szkolenie cukrzycowe zwykłe, nie dla ciężarnych, i tam to dopiero był hardkor - porcje obfite jak dla jakiegoś wielkiego chłopa, siedziałam nad tym żarciem i prawie ryczałam, a po tygodniu przybył mi kilogram :-\
A ja głupia wszystko stosowałam zgodnie z wytycznymi, bo przecież chciałam być zdrowa i zadbać o dziecko...

Dobrze, że akurat po tym pierwszym tygodniu miałam wizytę u mojej dietetyczki i ona mnie uratowała ;-)

Za hot doga z Ikei dałabym się pokroic. Nawet te vege są super. A klopsiki to już w ogóle

Za hot doga z Ikei dałabym się pokroic. Nawet te vege są super. A klopsiki to już w ogóle
Klopsiki rzadza! [emoji14][emoji14][emoji14][emoji14]
Jak tak polecacie, to może faktycznie następnym razem rzucimy się na klopsiki ;-)
Ale zapiekanek jednak żal...

Skończyłam robić porządek w szafie i w końcu mój poziom irytacji lekko opadł, więc mogę iść spać :-D
Jak te koty chrapią :-D

Jak tak polecacie, to może faktycznie następnym razem rzucimy się na klopsiki ;-)
Ale zapiekanek jednak żal...

Skończyłam robić porządek w szafie i w końcu mój poziom irytacji lekko opadł, więc mogę iść spać :-D
Jak te koty chrapią :-D
Cooo? Sprzatalas szafe w srodku nocy???

reklama
Do góry