reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Okiennica golabki z pieczarkami? Brzmi pysznie. Jak je robisz?
Tak samo jak zwykłe z ryżem i mięsem, tylko zamiast ryżu jako wypełniacz idą starte na dużych oczkach pieczarki. Dla moich cukrów pieczarki są neutralne, a zawsze to nie samo mięcho w tym gołąbku.

reklama
Po ryżu mój cukier ma jazdy, ale np. makaron jest dla mnie dużo lepszy, tylko nie rozgotowany i najlepiej taki trochę przestygnięty.

Dzisiaj pierwszy raz od miesiąca cukier na czczo ponad normę - 95. Może to przez to, że kiepsko spałam i ciągle się budziłam.

Ja mam zalecenie, żeby mierzyć na czczo i potem 2h po głównych posiłkach, ale to dlatego, że u mnie w krzywej cukier względem norm po 2h był gorszy niż po 1h.

Położna kazała trzymać dietę i zaczekac juz na tą glukoze. 3 dni przed glukoza nie trzymac diety. Czy ja tym nie podbije cukrów do gory?

Młody dalej wymiotuje. Skonczymy u lekarza jak nic. Narazie staram się go nawadniac ale obawiam sie, ze mimo że juz maluchem nie jest (8lat prawie) to nie przyswoi za duzo płynów bo ciągle zwraca...

Hej. Jestem po wizycie u diabetologa. Niestety dostałam 3j insuliny na noc, bo za duży cukier mam na czczo

Położna kazała trzymać dietę i zaczekac juz na tą glukoze. 3 dni przed glukoza nie trzymac diety. Czy ja tym nie podbije cukrów do gory?

Młody dalej wymiotuje. Skonczymy u lekarza jak nic. Narazie staram się go nawadniac ale obawiam sie, ze mimo że juz maluchem nie jest (8lat prawie) to nie przyswoi za duzo płynów bo ciągle zwraca...
Spróbuj dać mu do picia po łyżeczce wygazowanej coli, tak w odstępach 5 min. Na moje dzieci, na wymioty cola działa rewelacyjnie. Kup elektrolity i też po łyżeczce często dawaj. Szybkiego powrotu do zdrowia dla syna.

reklama
Spróbuj dać mu do picia po łyżeczce wygazowanej coli, tak w odstępach 5 min. Na moje dzieci, na wymioty cola działa rewelacyjnie. Kup elektrolity i też po łyżeczce często dawaj. Szybkiego powrotu do zdrowia dla syna.
Probowalam juz. Elektrolity podaje. Powoli ale nie wiem czy zdazy przyswoic...

Do góry