reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Ja dzisiaj zjadłam schabowego z patelni grillowej z ryżem i duszoną kapustą kiszoną. Cukier po 1h 87. [emoji6]

reklama
Ja zjadlam pierogi z sosem pieczarkowym i czekam na pomiar. Czuje skok, ale mam nadzieje ze jednak bedzie w normie. Wczoraj zjadlam 8 pierogow i bylo ok, a dzisiaj przez sos tylko 5.
Teraz pieke ciasto gruszkowe, jak cukier bedzie w normie to sobie pozwole na kawalek do drugiej kawki.

ps. Sprawdzam cukier a tu 11 (198), prawie zawal. I nagle mi przez gloqe przechodzi szal od zlewu i podrapalam sie po brzuchu a na nim mam olejek na rozstepy. Umylam rece raz jeszcze, i jestem w normi 7,7 (norma 7,8).

Ostatnia edycja:
Dziewczyny macie problemy ze skórą? Mam strasznie suchą skórę az mnie swędzą ręce. Mówiłam lekarce - powiedziała, że to czesty objaw cukrzycy. Już sama nie wiem czym się smarować...

Dziewczyny macie problemy ze skórą? Mam strasznie suchą skórę az mnie swędzą ręce. Mówiłam lekarce - powiedziała, że to czesty objaw cukrzycy. Już sama nie wiem czym się smarować...
Ja mam problem na twarzy i we wlosach. Poczatkowo myslalam ze to lupiez, ale nic nie pomagalo. Tak wiec zaczelam wcierac olej kokosowy we wlosy na 15 min przed myciem. Twarz natomiast ziaja tym kozie mleko, a pod prysznic uzywam dove nawilzajacy. Skora glowy najgorzej niestety.

U mnie dłonie i twarz. W sumie z twarzą mialam problem zanim zaczelam podejrzewac cukrzyce... Co naloze podklad to wygladam jakby tynk ze sciany odpadal...

Trzeci dzien z kolei cukier rano powyzej 90 ;( pocieszam sie że to może przez lekkie przeziebienie ktore mnie dopadlo...bo wczesniej cukry byly zawsze dobre ;)

Dzisiaj rano 60 po śniadaniu 110
Spacer 30 minut i 45 [emoji33][emoji33] zjadłam I czekam.
Moja trzustka ma chyba lepszy dzień. Najgorsze jest to że ja w ogóle nie czuje tych spadków

reklama
Ennis co masz za dzieciaczka w avatarku?

Konwalia a dlateczego sprawdzasz cukier tak wczesnie? Zaczynasz dzien o 6 rano?

Ja musze znowu zacisnac pasa, dzisiaj powrocilo bialko w moczu. No ale przez ostatni dni, codziennie mialam cukier ponad norme.

Do góry