reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Ja dzisiaj zjadłam schabowego z patelni grillowej z ryżem i duszoną kapustą kiszoną. Cukier po 1h 87. [emoji6]

reklama
Ja zjadlam pierogi z sosem pieczarkowym i czekam na pomiar. Czuje skok, ale mam nadzieje ze jednak bedzie w normie. Wczoraj zjadlam 8 pierogow i bylo ok, a dzisiaj przez sos tylko 5.
Teraz pieke ciasto gruszkowe, jak cukier bedzie w normie to sobie pozwole na kawalek do drugiej kawki.

ps. Sprawdzam cukier a tu 11 (198), prawie zawal. I nagle mi przez gloqe przechodzi szal od zlewu i podrapalam sie po brzuchu a na nim mam olejek na rozstepy. Umylam rece raz jeszcze, i jestem w normi 7,7 (norma 7,8).

Ostatnia edycja:
Dziewczyny macie problemy ze skórą? Mam strasznie suchą skórę az mnie swędzą ręce. Mówiłam lekarce - powiedziała, że to czesty objaw cukrzycy. Już sama nie wiem czym się smarować...

Dziewczyny macie problemy ze skórą? Mam strasznie suchą skórę az mnie swędzą ręce. Mówiłam lekarce - powiedziała, że to czesty objaw cukrzycy. Już sama nie wiem czym się smarować...
Ja mam problem na twarzy i we wlosach. Poczatkowo myslalam ze to lupiez, ale nic nie pomagalo. Tak wiec zaczelam wcierac olej kokosowy we wlosy na 15 min przed myciem. Twarz natomiast ziaja tym kozie mleko, a pod prysznic uzywam dove nawilzajacy. Skora glowy najgorzej niestety.

U mnie dłonie i twarz. W sumie z twarzą mialam problem zanim zaczelam podejrzewac cukrzyce... Co naloze podklad to wygladam jakby tynk ze sciany odpadal...

Trzeci dzien z kolei cukier rano powyzej 90 ;( pocieszam sie że to może przez lekkie przeziebienie ktore mnie dopadlo...bo wczesniej cukry byly zawsze dobre ;)

Dzisiaj rano 60 po śniadaniu 110
Spacer 30 minut i 45 [emoji33][emoji33] zjadłam I czekam.
Moja trzustka ma chyba lepszy dzień. Najgorsze jest to że ja w ogóle nie czuje tych spadków

reklama
Ennis co masz za dzieciaczka w avatarku?

Konwalia a dlateczego sprawdzasz cukier tak wczesnie? Zaczynasz dzien o 6 rano?

Ja musze znowu zacisnac pasa, dzisiaj powrocilo bialko w moczu. No ale przez ostatni dni, codziennie mialam cukier ponad norme.

Do góry