slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Ja zjadłam chrupki kukurydziane ser ziemniak [emoji33] Zobaczymy za godzinę, czy sobie strzeliłam w kolano..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W poradni tam gdzie do diabetologa chodzisz, sprawdzą Ci go i ewentualnie dadzą nowy.Chyba mam zepsuty glukometr...a uzywam go od paru dni...wyskakuja jakies bledy na ekranie a roznica w pomiarach z jednego palca w przeciagu minuty wyszla 36 jednostek...orientujecie sie gdzie moge go wymienic na nowy?
Dostaniesz zestaw startowy czyli glukometr nakłuwacz i kilka paskow za darmo oraz recepte na paski...bynajmniej u mnie tak byloJaki masz glukometr? Mój co prawda pozyczony ale nowy. Contour plus. Pomiary zawsze robi idealne. Tzn. nie swiruje. Teraz też się zastanawiam. Jak pójdę do diabetologa to tam dostanę glukometr, czy dostanę receptę na paski i glukometr i trzeba to w aptece załatwić? Powiem Wam, że tam gdzie mam diabetologa jest "jakby luksusowo", w życiu nie widziałam takiej przychodni. Jak jakaś prywatna, ekskluzywna klinika...
Wczoraj zjadlam o 18 kolacje a o 20 kanapke z chudym twarogiem i szynka. W nocy juz nic...cukier badalam o 6 rano i bylo 91...@Konwalia90 Ja jem kolację o 19, a potem o 21 jem 3 herbatniki i szklanka mleka i zawsze cukier poniżej 90. Mierze zaraz po 7
Zbyt szybko chyba wtedy mierzysz cukier, bo jeśli Ci nie wychodzą ketony w moczu rano to powinno się nie jeść 8h żeby na czczo zmierzyć. W nocy dokladasz posiłek gdy wychodzą ketony bo to znaczy że jesteś głodna