reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Dziewczyny czy zdarza wam się że z dwóch różnych palców macie dwa różne odczyty?

Zmierzyłam właśnie na lewej dłoni 114a na prawej 93 [emoji85] I weź tu zauwaj. A ręce myje dokładnie przed
Ja wczoraj 74 a za 2 minuty 94...z jednej reki ale roznych palców...glukometr nowy we wtorek uzyty pierwszy raz...podobno zakres bledu to okolo 15j....czyli jak naprawde mamy 100 to moze pokazac 85 lub 115....masakra to jest...dlatego jak mi wyjdzie jakis dziwny wynik to mierze jeszcze raz i wyciagam srednią ;)

reklama
A czyli o uczucie sytosci chodzi, ja myslalam ze dodatki jakos je zbijaja.

Melduje ze po 7 plackach z cukini ze smietana cukier 7,4 (133). [emoji14] chyba zjem jeszcze dzisiaj dokladke.
Tzn to w jakiś sposób jest powiązane ze sobą, ale ja chyba nie potrafię dobrze myśli na pisanie przelać [emoji6]
Też myślałam, żeby pierogi z mąki żytniej zrobić ale nie wiem czy to wyjdzie[emoji848]
Cukry jak mierzę z różnych palców to róznica jest taka że np na czczo miałam z jednego 97 a z drugiej ręki 92 .

Tzn to w jakiś sposób jest powiązane ze sobą, ale ja chyba nie potrafię dobrze myśli na pisanie przelać [emoji6]
Też myślałam, żeby pierogi z mąki żytniej zrobić ale nie wiem czy to wyjdzie[emoji848]
Cukry jak mierzę z różnych palców to róznica jest taka że np na czczo miałam z jednego 97 a z drugiej ręki 92 .
Wyjdzie. Robiłam. Polecan też dodać do ciasta szpinaku ;) Zdrowiej i ładnie wygląda a różnicy w smaku nie ma ;)

Dziewczyny, czy moze wy macie jakis pomysł jak obnizyć cukier na czczo? Ciagle mam na granicy, w srode 94 a dzis 92.
Kolacje z weglowodanami zjadlam kolo 19.30 spać chodze o 21..kolo 2 w nocy jem albo jajko albo ogórka a cukier mierze o 6 rano.

Robie na oko ;) a ile chcesz tego zrobić dużo?
@Konwalia90 próbowałaś nabiał na kolację? Chociaż trochę sobie dołóż do kolacji i wtedy sprawdź ;)
Jak wypilam szklanke mleka kolo 19 bo mialam zgage to nastepnego dnia wlasnie 94 bylo. Ale teraz zrobilam taki maly rachunek sumienia z aktywnosci fizycznej. Codziennie robie sobie spacer taki przynajmniej pol godziny dosc szybkim krokiem. I 2 razy nie zrobilam i wlasnie wtedy nastepnego dnia cukier ponad norme. No nic spróbuje codziennie po obiedzie spacerowac te pol godziny i zobacze jak bedzie ;)

reklama
Myślę, że tak ok 10-20 szt. [emoji6]
@Konwaliwa90 mi właśnie nabiał pomaga na zbicie cukru na czczo. Na drugą kolację jem kanapkę z twarogiem i pomidorem albo ogórkiem .
Ja robię z 1kg mąki koło 80 pierogów... Weź dwie szklanki mąki, jajko, trochę oleju, szczyptę soli, 3/4 szklanki ciepłej wody i jak chcesz dać ten szpinak to trzeba rozmrozić jak jest mrozony tak z 1/4 opakowania i zblendowac, dodać do ciasta i wtedy sobie zagniatać (najlepiej jak masz robota) a potem dosypuj więcej mąki, żytnia się zachowuje troche inaczej niż pszenna. I będziesz czuła jak nie będzie się kleiło ale będzie miękkie i elastyczne to możesz wałkować ;) Teraz sama sobie narobiłam ochoty [emoji23][emoji23]

Do góry