reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
A u mnie chyba z okazji tłustego czwartku cukier po obiedzie 73...wiec bezkarnie zjadłam jednego faworka ;)
A na obiad kasza jeczmienna, klopsiki w sosie pomidorowym i kapsusta kiszona. Wczoraj dowiedzialam sie ze kapusta obniza poziom cukru i chyba sie to sprawdza u mnie ;)

A u mnie chyba z okazji tłustego czwartku cukier po obiedzie 73...wiec bezkarnie zjadłam jednego faworka ;)
A na obiad kasza jeczmienna, klopsiki w sosie pomidorowym i kapsusta kiszona. Wczoraj dowiedzialam sie ze kapusta obniza poziom cukru i chyba sie to sprawdza u mnie ;)
Tak pisalam kiedys o tym. U mnie dziala cuda ale juz nie moge jej jesc [emoji51] Tak samo ogorki kiszone u mnie sie sprawdzily.

Dla porównania wielkosci, oboj miski leży duża łyżka [emoji23] Cukru dziś nie zmierzę, bo nie mam pasków ale zjem pół pączka. W sumie cukru dużo nie dałam ale ta mąka...
20190228_131505.jpeg

Haha, musialm powiekszac i szukac tej lyzki [emoji23]
Mi cos pomalu spada ten cukier, naprawde nie warto bylo dla tak slabego paczka.

Mi dziś zdecydowanie szybciej spada niż wczoraj.
O 12 118
O 14 70

W międzyczasie musiałam się położyć bo słabo mi było [emoji85]

reklama
Hej dziewczyny. U mnie glukoza wyszła na czczo 92 więc lekarz skierowal mnie na krzywą cukrową. Drugi wynik podwyższony więc stwierdzona cukrzyca. Udałam się do diabetologa. Tam Pani się bardzo zdziwila, że tak szybko miałam robione bo w 10tc. Stwierdziła, że nie jest to wysokie. Kazała mierzyć cukier i przyjść w poniedziałek bo chce jak to powiedziała szczególnie się ze mną spotkać. Może wyśle mnie na ponowne badanie, bo cukry ciągle w normie. Jem tak jak jadłam, a ostatnio pozwoliłam sobie na bigos cukier po 112, tartę czekoladową (zaslodzona byłam bardzo) cukier 106. Dziś pozwoliłam sobie na paczka i cukier 112. Czy to możliwe, że jednak wynik wyszedł błędny? Robiłam w diagnostyce.

Do góry