reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Ja właśnie jem zdrową bułkę z toną sałaty a do picia mam mirinde i zamierzam zgrzeszyć :)
Uważam że czasem trzeba. Nie codziennie ale raz n jakiś czas bo inaczej ta ciąża taka smutna będzie. Ja wieszksoc dni jem zdrowo i cukry są ok a raz na jakiś czas zjem coś słodkiego w mniejszej ilości i cukier albo odrobinę ponad albo w normie.

Raz się zdążyło że coś zjadłam i cukier ponad 200. Myślałam że zejdę z tego świata [emoji85]

Ja zgrzesze jutro [emoji48][emoji48][emoji48] paczusiem [emoji14][emoji14][emoji14]
Ja tak samo, już nie mogę się doczekać, pączusie już mam8-).
Rano muszę zrobić wyniki krwi na hemoglobinę glikowaną i glukozę na czczo. W poniedziałek mam wizytę u diabetologa.

Ja się chyba jutro po poczusiu rzucę na chłopa i spale trochę tego cukru [emoji48][emoji48]

Zazdroszcze Wam dziewczyny tego luzu. Ja to ciagle mysle o tym co jem i jak cukry dobre to ok...ale dzisiaj na czczo 94 i od rana zly humor...

Ale dzisiaj mialam robione hemoglobine glikolowana i wynik 5.0 to chyba dobrze co? ;)

reklama
Zazdroszcze Wam dziewczyny tego luzu. Ja to ciagle mysle o tym co jem i jak cukry dobre to ok...ale dzisiaj na czczo 94 i od rana zly humor...

Ale dzisiaj mialam robione hemoglobine glikolowana i wynik 5.0 to chyba dobrze co? ;)
Ja się nie znam wiec się nie wypowiem. Ale Ty masz gorzej przez ten cukier na czczo. Probowalas z nabialem na kolację?
Ja jutro dzwonie do Olsztyna zarejestrować się do diabetologa... Trzeba tam bo typowo od ciężarnych jest. Ale podobno po wizycie konsultujemy się telefonicznie a widzimy dopiero jak trzeba będzie włączyć insulinę.

Do góry