reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Ja najczęściej jem wegle tylko wieczorem. Dla mnie mitem jest to że trzeba jeść wegle do każdego posiłku.

reklama
Dziewczyny a uzywacie ksylitolu? Jak cukry po nim? Naprawde nie skacza?
Ja w ogóle nie wiem, do czego mogłabym go używać. Herbaty nie słodzę, a jak robię ciasta dla gości czy rodziny, to daje normalnie cukier, tylko ja zawsze zmniejszam ilość bo my lubimy takie mało słodkie ciasta. I jak zjem kawałek takiego ciasta, to się dobrze czuję, ale słodkie jem na podbudowie konkretnego posiłku - po jakimś mięsnym daniu itd. Wtedy nie mam jazd.

@renisus i jak po tym popcornie? Też czasami nawet bym sobie zjadła, bo bardziej mnie ciągnie na słone niż na słodkie.

Ja w ogóle nie wiem, do czego mogłabym go używać. Herbaty nie słodzę, a jak robię ciasta dla gości czy rodziny, to daje normalnie cukier, tylko ja zawsze zmniejszam ilość bo my lubimy takie mało słodkie ciasta. I jak zjem kawałek takiego ciasta, to się dobrze czuję, ale słodkie jem na podbudowie konkretnego posiłku - po jakimś mięsnym daniu itd. Wtedy nie mam jazd.

@renisus i jak po tym popcornie? Też czasami nawet bym sobie zjadła, bo bardziej mnie ciągnie na słone niż na słodkie.
Bede testowac wieczorem. Po ikei mialam cukier 9,0 (162) ale warto bylo zaszalec.
20190223_152624.jpeg

Ja zjadlam pół paczki chipsów. Cukier ok. Nie zamierzam tego nadużywać, ale już taką chęć miałam... No i nakupowałam drożdży, będę robiła pączki w środę. Może zjem jednego :)

reklama
Ja po popcornie mam spoko cukry nigdy więcej niż 7 (126)

Dziś cały dzień cukru w okolicach 5(90) a ja ciągle głodna jestem. Za godzinę idziemy na obiad do teściów i już mi żołądek skręca a że 30 minut temu zjadłam 3 kanapki [emoji23][emoji23]

Do góry