reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
@Martitka5 fajnie, że po tych ciastach cukry dobre, i niech tak będzie dalej :)

U mnie na czczo w kratkę, raz dobrze, raz powyżej 90. Po posiłkach mam ok i dziecko nie jest jakieś duże, więc na razie jeszcze bez insuliny :)

Fajnie tylko czekam do czwartku żeby stanąć na wagę;p akurat mam taki schemat że waze się raz w tygodniu żeby nie sfiksować

To całkiem dobry pomysł, ważenie się codziennie jest bez sensu, bo samej wody może być sporo różnicy.
Ja się sama w ogóle nie ważę, tylko u położnej i dietetyczki.
A w którym jesteś tygodniu?

Ja cie ważę co poniedziałek i jeszcze dziś na wagę nie stanęłam [emoji23] czekam aż mi się jelita rusza [emoji23]
Na razie mam +12 i 35+0 więc liczę że się w 15 zamknę [emoji85]

To całkiem dobry pomysł, ważenie się codziennie jest bez sensu, bo samej wody może być sporo różnicy.
Ja się sama w ogóle nie ważę, tylko u położnej i dietetyczki.
A w którym jesteś tygodniu?
W 24+4 i na razie mam 4,3 kg do przodu. Czekam na bum aż mnie wywali ;) chociaż już widzę po brzuchu że się robi okrągły

Ja zaczęłam tyc jakoś koło 23tyg. I średnio 1kg na tydzień tylko ostatnio coś więcej np ale już końcówka i czuję że puchne

Najlepsze jest to że chłop waży niecałe 7kg mniej odemnie (ciaza spożywcza [emoji23] przytyl prawie 15kg) i się śmieje że jak urodze będzie wyścig kto waży mniej [emoji23]

reklama
Ja zaczęłam tyc jakoś koło 23tyg. I średnio 1kg na tydzień tylko ostatnio coś więcej np ale już końcówka i czuję że puchne

Najlepsze jest to że chłop waży niecałe 7kg mniej odemnie (ciaza spożywcza [emoji23] przytyl prawie 15kg) i się śmieje że jak urodze będzie wyścig kto waży mniej [emoji23]
Masz wielkie szanse za kilka tygodni ważyć mniej od niego :D

Mój też przybrał od kiedy się spodziewamy dziecka i ja też ważę teraz więcej od niego i w żartach mu powtarzam, że mi to zejdzie przy porodzie, a jemu już niekoniecznie ;)

Do góry