reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Dobrze, dobrze, że ja trochę opipałaś, niech się odzywa do pacjentów jak człowiek. Od tego m.in. są lekarze, żeby też wyjaśnić co i jak.

reklama
@Martitka5 ale za to jak teraz doceniamy każdy jeden cukierek, drożdżówkę czy zwykłe chrupki:)
A tak to byśmy rąbały na potęgę i nie miałybyśmy z tego takiej radochy ;)

Odpierodlu nie dostałam ale za to opieprzylam lekarke za odzywki. Nie lubię tej baby, na zmianę widuje ja i inna i ta druga jest super.

Za 2 tyg ostatnia wizyta i będziemy gadać o karmieniu piersią gdybym się jednak zdecydowała.

Tak napomknela że metformina ok podczas karmienia, chłop się spytał czy insulina też a ta na niego z modra "głupi jesteś? Jak teraz bierze to pryz karmieniu tym bardziej może"
No myślałam że jej tam zrobię z dupy jesień średniowiecza (i tka już tym usg byłam wkurzona)
Chłop nie lekarz na lekach się nie zna a ta z takim tekstem
O tako ? To jakaś dobra larwa.
Do mnie endokrynolog kiedyś na Ty cały czas Ty to, Ty tamto więc i ja do niej tak samo. Po minie widziałam, że nie bardzo podpasowało. Na odchodne powiedziałam do niej, że Pani doktor wódki razem nie piłyśmy więc proszę mnie nie Tykać bo widzę że i dla Pani nie jest to przyjemne;p takiego buraka kobieta strzeliła, że szok. Od kolejnej wizyty pełna kultura i ładnie się do siebie odzywałyśmy.
Uważam, że chamstwo trzeba tępić w zarodku ;)
Chcesz karmić piersią ?

O tako ? To jakaś dobra larwa.
Do mnie endokrynolog kiedyś na Ty cały czas Ty to, Ty tamto więc i ja do niej tak samo. Po minie widziałam, że nie bardzo podpasowało. Na odchodne powiedziałam do niej, że Pani doktor wódki razem nie piłyśmy więc proszę mnie nie Tykać bo widzę że i dla Pani nie jest to przyjemne;p takiego buraka kobieta strzeliła, że szok. Od kolejnej wizyty pełna kultura i ładnie się do siebie odzywałyśmy.
Uważam, że chamstwo trzeba tępić w zarodku ;)
Chcesz karmić piersią ?
Tutaj taka kultura że mówią po imieniu i mi to nie przeszkadza. Ale ta larwa mnie wkurzyła I to ostro. Ja do gabinetu wchodzę i tam jest lekarka, pielęgniarka specjalistyczna i dietetyk. Po ich minach widac było że nie są zadowolone z jej postawy. A akurat one dwie są super.

Nie chce karmić piersią. Tzn pierwsze kilka dni pewnie spróbuję bo siara, ale wolałabym laktator i podawać z butelki.

Nic nie zjadłam bo pół kromki chleba z masłem i szklankę mleka a cukier 180 [emoji849] 3 tyg...

A moze dlatego, że prawie nic nie zjadłaś i w tym mleko?
Albo za długą przerwę miałaś wcześniej? Ja po mleku bez solidnej bazy miałabym skok cukru.

A moze dlatego, że prawie nic nie zjadłaś i w tym mleko?
Albo za długą przerwę miałaś wcześniej? Ja po mleku bez solidnej bazy miałabym skok cukru.
Mi mleko nigdy cukru nie podnosiło.
Eh w dupie to mam szczerze bo i tak wszystko mnie boli, oddychać nie mogę a młody chce się ewakuować przez pępek.

Najlepsze jest to że 30j normalnej insuliny i 10j szybkiej a cukier taki :/ jakby ta szybka wcale nie działała na mnie

Jak tam Wasze cukry w ten piękny wiosenny dzień? :)

U mnie wczoraj na czczo wywaliło 97, ale to dlatego że dzień wcześniej na kolację wrąbałam pół kilo winogron, a dzisiaj już w normie 87 :)

Ja wczoraj obtańcowałam wesele. Do 3 nad ranem na nogach cały czas w ruchu i na obcasach ;) normalnie insulinę podałam tyle ile biorę. Z jedzeniem się nie oszczedzałam, dokładniej z ciastem. Akurat tak dobre było, że to co se pojadłam to moje. Pół biedy, że pozostałe jedzenie do bani więc tylko ciasto szło w ruch;) zauważyłam że jak cukry mam dobre to na więcej grzechów sobie pozwalam. Z drugiej strony na sałacie i wodzie być to też trzeba być dobrze stukniętym w głowę. Wstałam ok 12 cukier po 8 godzinach snu 88, zjadłam śniadanie po godzinie 100. Więc czekam jak mi wywali jutro rano albo będzie cud i nic nie będzie tylko na waga pójdzie do góry. Czas pokażę więc piję wodę z cytryną ;)

reklama
Ja wczoraj obtańcowałam wesele. Do 3 nad ranem na nogach cały czas w ruchu i na obcasach ;) normalnie insulinę podałam tyle ile biorę. Z jedzeniem się nie oszczedzałam, dokładniej z ciastem. Akurat tak dobre było, że to co se pojadłam to moje. Pół biedy, że pozostałe jedzenie do bani więc tylko ciasto szło w ruch;) zauważyłam że jak cukry mam dobre to na więcej grzechów sobie pozwalam. Z drugiej strony na sałacie i wodzie być to też trzeba być dobrze stukniętym w głowę. Wstałam ok 12 cukier po 8 godzinach snu 88, zjadłam śniadanie po godzinie 100. Więc czekam jak mi wywali jutro rano albo będzie cud i nic nie będzie tylko na waga pójdzie do góry. Czas pokażę więc piję wodę z cytryną ;)
Tylko się cieszyć że ciasto smakowało a ty się dobrze bawiłas :)

Do góry