reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

@Ennis92 głowa Cię później nie boli ? Ja bym po ścianach chodziła jakbym tak długo w łóżku była.
Kurde ja to taka aktywna znowu się zrobiłam, że już chciałabym urodzić bo boję się że leń w dupę mi wejdzie.
Wczoraj na wizycie ginekolożka zakomunikowała, że ciążę trochę wcześniej rozwiązujemy ok 2 tyg ze względu na cc i insulinę. W sumie mi tam pasuje oby tylko wszystko ok i było.
Mój sposób podawania insuliny bez fałdu skóry się sprawdza bo od 7 dni jestem non stop na 18j. I cukry rano ok 80,a o 4 ok 80-90 więc jest jakiś mały sukces. Oby tylko nie walnęło znowu ;)

reklama
Ennis jedzienie przed samym snem tak samo podnosi mi ten pomiar. Moze za duzo wody pije w nocy i przez to spada ten cukier [emoji848] A napewno to hormony mi psikusa robia.

@Ennis92 głowa Cię później nie boli ? Ja bym po ścianach chodziła jakbym tak długo w łóżku była.
Kurde ja to taka aktywna znowu się zrobiłam, że już chciałabym urodzić bo boję się że leń w dupę mi wejdzie.
Wczoraj na wizycie ginekolożka zakomunikowała, że ciążę trochę wcześniej rozwiązujemy ok 2 tyg ze względu na cc i insulinę. W sumie mi tam pasuje oby tylko wszystko ok i było.
Mój sposób podawania insuliny bez fałdu skóry się sprawdza bo od 7 dni jestem non stop na 18j. I cukry rano ok 80,a o 4 ok 80-90 więc jest jakiś mały sukces. Oby tylko nie walnęło znowu ;)
Mnie to wszystko boli ale głowa nie. Boli Jk za szybko wstanę [emoji23][emoji23]

Kuźwa ja dziś pospalam do 8 i ledwo żyje. Już 2 kawę pije żeby się pobudzić:)
Ja wczoraj jak tak wcześnie wstałam to się zastanawiałam czy kawy wypić taka śpiąca byłam ale stwierdziłam że sen lepszy i drzemka od 9 do 12 [emoji23][emoji23] i jak młody bóg się podniosłam i wieczorem wdrapalam z chłopem na szczyt góry [emoji23][emoji23]

Ja wczoraj jak tak wcześnie wstałam to się zastanawiałam czy kawy wypić taka śpiąca byłam ale stwierdziłam że sen lepszy i drzemka od 9 do 12 [emoji23][emoji23] i jak młody bóg się podniosłam i wieczorem wdrapalam z chłopem na szczyt góry [emoji23][emoji23]
Sexik ;p ?

Hehe nie dosłownie poszliśmy się wspinać [emoji23][emoji23]
IMG_20190513_211554_025.jpeg
IMG_20190513_211554_030.jpeg
IMG_20190513_201500.jpeg

reklama
Już szykują dla mnie łóżko na sali w szpitalu :) Cieszę się, bo już mi się tyłek spłaszczył od tego siedzenia pół dnia na krześle :D

Zgodnie z zapowiedzią kulinarne fotostory, czyli obiad - dzień pierwszy:
IMG_20190514_125516100.jpg

1h po obiedzie miałam cukier 167!!!
A mówiłam tej lekarce, że jak mnie będą karmić gotowanymi ziemniakami, ryżem i makaronem, to będzie masakra...

Do góry