reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Kurde, 1h po pierwszej części kolacji (kanapka z szynką i połową liścia sałaty i koktajl) miałam 132, a po 2h jeszcze wyżej - 135. To chyba zemsta cukrzycy za ten dołek po galaretce.

Sprawdziłam menu obiadowe na jutro i w diecie podstawowej jest surówka z kiszonej kapusty, a dla cukrzyków jest gotowana marchewka ;)

Chyba powinno być odwrotnie :D

Jutro zapytam :D

Właśnie była pielęgniarka i spisała wyniki cukru, ale tylko po godzinie od posiłku ;) Ani przed ani 2h po posiłku nie spisała.

Jutro rano mają analizować, czy dać mi insulinę i ile.
Czuję się jak na jakichś dziwnych koloniach ;)

reklama
Jutro zapytam :D

Właśnie była pielęgniarka i spisała wyniki cukru, ale tylko po godzinie od posiłku ;) Ani przed ani 2h po posiłku nie spisała.

Jutro rano mają analizować, czy dać mi insulinę i ile.
Czuję się jak na jakichś dziwnych koloniach ;)
U mnie też się najczęściej opierają na wynikach 1h po i naczczo bo w dzień to sama wiesz, herbata czy coś i może wyjść wyższe przed posiłkiem. Chyba że jest bardzo wysoki to pytają albo bardzo niski
Tak to wszystko bazują na 1h po posiłku i na czczo

Do góry