reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

reklama
Mam mierzyć 4 razy dziennie, na czczo i 1h po głównych posiłkach
Dobrze wam, ja muszę jeszcze pamiętać żeby przed każdym posiłkiem sprawdzać
Ja mam chyba mocny spadek. Albo zasne zaraz albo padne. No ale jade już do domu to cos zjem jeszcze. Niedobrze mi w ogole.
Ja zalegam na kanapie, zaraz pawia puszczę. Gorzej niż w pierwszym trzyenstrze. Trzymaj się [emoji3590]

Ja dzisiaj po powrocie do domu trzeslam się przez długi czas, masakra. Ale to chyba wpływ tej glukozy i głodu.
Dziewczyny a od kiedy Wy wiecie od cukrzycy? Mam teraz wyrzuty sumienia, że wcześniej nie miałam tego badania i nie trzymałam diety.

Ja dzisiaj po powrocie do domu trzeslam się przez długi czas, masakra. Ale to chyba wpływ tej glukozy i głodu.
Dziewczyny a od kiedy Wy wiecie od cukrzycy? Mam teraz wyrzuty sumienia, że wcześniej nie miałam tego badania i nie trzymałam diety.
Ja mam cukrzycę od trochę ponad 5 lat :) także od początku ciąży bylam pod nadzorem i chyba mam najtrudniej [emoji85] insulina 2 razy dziennie plus do śniadania. I to już takie dawki jak dla konia[emoji23][emoji23]

Nie martw się najważniejsze że teraz wiesz i będziesz kontrolować :)

Koło 17 -18 tygodnia doszłam do wniosku, że źle się czuję po jedzeniu. Wzięłam glukometr od szwagierki. W 21 tygodniu mialam obciążenie.

Ja się dowiedziałam 2 dni po teście ciążowym i od razu dostałam glukometr.
Przez kilka miesięcy dawałam radę dietą, ale teraz już mi coraz bliżej insuliny.

Cały dzień mnie dzisiaj mdli, mam wrażenie, że jak wezmę się za robienie obiadu to znowu pawia puszczę. Chyba coś zamówię na wynos dzisiaj.

Ja się dowiedziałam 2 dni po teście ciążowym i od razu dostałam glukometr.
Przez kilka miesięcy dawałam radę dietą, ale teraz już mi coraz bliżej insuliny.

Cały dzień mnie dzisiaj mdli, mam wrażenie, że jak wezmę się za robienie obiadu to znowu pawia puszczę. Chyba coś zamówię na wynos dzisiaj.
Ja myślę, że jak w koncu będę w domu to po prostu pójdę spać...

W 16 tyg mialam test, bo to druga juz cukrzyca ciazowa. Chociaz od samego poczatku zle sie czulam.
Wygon wyrzuty, wiesz z usg ze wszystko dobrze a hormony zrobily Ci dopiero teraz psikusa. Teraz najwazniejsze to trzymac diete, ktora wcale nie musi byc az taka zla dla Ciebie bo kazda z nas inaczej reaguje. Moze akurat uda Ci sie dotrwac do konca bez insuliny [emoji4] Zobaczysz, dobrze bedzie.

reklama
Do góry