reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Dobrze że trafiłam na tą grupę ;) Faktycznie ten nakłuwacz ustawiłam na 3 i kłucie jest delikatniejsze;) dzięki dziewczyny;*;*;*
Na czczo jak zwykle ponad normę 97, zobaczę po omlecie z platkami owsianymi i warzywami ile mi wybije.

reklama
No biedy nie ma 92.
Kurde chyba mam za długą przerwę w nocy. Zjadłam o 21kanapkę z połówką grahamki, sałatą i wedliną z kurczaka. A rano ok 9 dopiero wstałam i cukier wysoki. Chyba muszę albo wcześniej wstawać albo jeść coś ok 24 ;/. Jednak weź i weź jak ja już o tej porze śpię. A wstawać specjalnie żeby coś zjeść to dla mnie głupota bo później nie zasnę.

No biedy nie ma 92.
Kurde chyba mam za długą przerwę w nocy. Zjadłam o 21kanapkę z połówką grahamki, sałatą i wedliną z kurczaka. A rano ok 9 dopiero wstałam i cukier wysoki. Chyba muszę albo wcześniej wstawać albo jeść coś ok 24 ;/. Jednak weź i weź jak ja już o tej porze śpię. A wstawać specjalnie żeby coś zjeść to dla mnie głupota bo później nie zasnę.
Jutro mam zamiar o to podpytac w klinice, zobaczyc czy takie samo myslenie maja tutejsi lekarze.

Jutro mam zamiar o to podpytac w klinice, zobaczyc czy takie samo myslenie maja tutejsi lekarze.
To daj znać co i jak. Z ciekawości nawet. Szczerze to nie wiem jak to ugryźć;/ chyba poobserwuje się jeszcze jak coś to pójdę do diabetologa jeszcze raz, pokaże mu te nieszczęsne cukry z rana. Zobaczę co mi powie, żeby nie obudzić się za późno;/

U mnie o 7 było 87, o 11 - 85. Teraz zjadłam śniadanie. Zrobilam sobie tę homoglobine, wynik bedzie jutro, zobaczymy co tam wyjdzie ale chyba powinnam być w normie. Chociaż kto wie.

U mnie o 7 było 87, o 11 - 85. Teraz zjadłam śniadanie. Zrobilam sobie tę homoglobine, wynik bedzie jutro, zobaczymy co tam wyjdzie ale chyba powinnam być w normie. Chociaż kto wie.
Mi to badanie nic nie daje bo ja zawsze mam tak jak osoba bez cukrzycy [emoji23] lekarz raz stwierdził że albo tak dobre cukry albo mam w dzień hipoglikemie o której nie wiem i dostałam na prove sensor na miesiąc.
Takie coś cosie nakłada na ramię raz na 2tyg, i sprawdza się co max 8h i masz wykres poziomu glukozy co 15min.
Fajna sprawa, wyszło mi sporo hipo których nie czułam.

No ale to przed ciąża było, teraz bym mogła kupić ale kurde drogie to bo sensor na 2tyg coś koło 100 funtów

@renisus ja też mam jutro diabetologa :-)

U mnie dzisiaj na czczo 95, potem 2h po małym śniadanku 86 i po kolejnym śniadaniu 88. Ale budzę się przez ostatnie kilka dni wściekłe głodna, więc chyba musiałabym sobie zrobić ten pomiar w środku nocy. Albo będę jeść bigos o 22...

reklama
Do góry