reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca w ciąży

Chodziło mi o to że cukier z rana będzie wyższy po jesteś ileś tam godzin nie aktywna w nocy a w dzień go szybciej spalasz.
No tak na logikę racja. Tylko po kiego czorta są takie niskie normy dla ciężarnych.

Aaa jeszcze coś z tymi palcami które się kłuje. Was też tak bolą, czy to tylko ja taki delikates ?

reklama
No tak na logikę racja. Tylko po kiego czorta są takie niskie normy dla ciężarnych.

Aaa jeszcze coś z tymi palcami które się kłuje. Was też tak bolą, czy to tylko ja taki delikates ?
U nas ogólnie są normy do 100 na czczo nie tylko dla ciężarnych. A im niższy cukier tym lepsza praca organizmu i lepiej przyswaja i pozytkuje węglowodany. A to się przekłada na pracę łożyska i odżywianie dziecka.
Tez mnie to wkurza też nie rozumiem ale jak mówią to chyba wiedzą.?

Mnie klucie czasem boli jak źle ustawie głębokość. A tak to się idzie przyzwyczaić

Ja czasami nie poczuje nawet ze mnie igla dotknela. W poprzedniej wersji bolalo bardzo a teraz nie. Chyba ze sie przyzwyczailam.

U nas ogólnie są normy do 100 na czczo nie tylko dla ciężarnych. A im niższy cukier tym lepsza praca organizmu i lepiej przyswaja i pozytkuje węglowodany. A to się przekłada na pracę łożyska i odżywianie dziecka.
Tez mnie to wkurza też nie rozumiem ale jak mówią to chyba wiedzą.?

Mnie klucie czasem boli jak źle ustawie głębokość. A tak to się idzie przyzwyczaić
U mnie normy do 100 są dla zwykłych ludzi, ciężarnych są do 92. Czyli cukry nawet jak po posiłku są niskie to jest ok.
Kurka mnie to paluchy bolą ;/ więc chyba jestem delikates

Masz zle ustawiony nakłuwacz może? Mnie nie bolą palce.

A u mnie norma do 90. Na 91 jeszcze diabetolog przymyka oko. Szarpnęłam się i po kolacji 157. Teraz się zastanawiam, czy to twaróg czy sok pomidorowy. Pewnie sok...

reklama
Do góry