reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca w ciąży

Chodziło mi o to że cukier z rana będzie wyższy po jesteś ileś tam godzin nie aktywna w nocy a w dzień go szybciej spalasz.
No tak na logikę racja. Tylko po kiego czorta są takie niskie normy dla ciężarnych.

Aaa jeszcze coś z tymi palcami które się kłuje. Was też tak bolą, czy to tylko ja taki delikates ?

reklama
No tak na logikę racja. Tylko po kiego czorta są takie niskie normy dla ciężarnych.

Aaa jeszcze coś z tymi palcami które się kłuje. Was też tak bolą, czy to tylko ja taki delikates ?
U nas ogólnie są normy do 100 na czczo nie tylko dla ciężarnych. A im niższy cukier tym lepsza praca organizmu i lepiej przyswaja i pozytkuje węglowodany. A to się przekłada na pracę łożyska i odżywianie dziecka.
Tez mnie to wkurza też nie rozumiem ale jak mówią to chyba wiedzą.?

Mnie klucie czasem boli jak źle ustawie głębokość. A tak to się idzie przyzwyczaić

Ja czasami nie poczuje nawet ze mnie igla dotknela. W poprzedniej wersji bolalo bardzo a teraz nie. Chyba ze sie przyzwyczailam.

U nas ogólnie są normy do 100 na czczo nie tylko dla ciężarnych. A im niższy cukier tym lepsza praca organizmu i lepiej przyswaja i pozytkuje węglowodany. A to się przekłada na pracę łożyska i odżywianie dziecka.
Tez mnie to wkurza też nie rozumiem ale jak mówią to chyba wiedzą.?

Mnie klucie czasem boli jak źle ustawie głębokość. A tak to się idzie przyzwyczaić
U mnie normy do 100 są dla zwykłych ludzi, ciężarnych są do 92. Czyli cukry nawet jak po posiłku są niskie to jest ok.
Kurka mnie to paluchy bolą ;/ więc chyba jestem delikates

Masz zle ustawiony nakłuwacz może? Mnie nie bolą palce.

A u mnie norma do 90. Na 91 jeszcze diabetolog przymyka oko. Szarpnęłam się i po kolacji 157. Teraz się zastanawiam, czy to twaróg czy sok pomidorowy. Pewnie sok...

reklama
Do góry