reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

cukrzyca ciążowa

Obecność cukru w moczu ciężarnej jest zdaniem mojego gina dopuszczalne i wcale nie oznacza czegoś złego.

reklama
edi a ja w moczu nie miałam i nie mam żadnego cukru...
u mnie badanie obciązenia 75 kosztuje w sumie 18 zł (3 pobrania po 6 zł każde)

jeśli chodzi o badanie cukru we krwi to mogę je sama zrobić - mamy glukometr u babci,ale to chyba nie to samo co test obciążenia glukozą. Póki co nie martwie się na zapas,wyniki moczu są ok a to one mi dokuczały najbardziej

od trzech dni mierzę sobie tym glukometrem poziom cukru...ale powiem Wam, że mni eto wqrza ;) muszę zjeśc śniadanie (dodam, że skromniutkie) i czekać godzinę na zrobienie wyniku....no i oczywiście w tym czasie jak na złość, chce mi się pic...a to truskawkę bym przegryzła...itd....a tu nie można...:( i jednym słowem się trochę męczę..

zdyscyplinowaną pacjentką też nie jestem za bardzo....np. nie wolno pić kawy z mlekiem i równocześnie jeść kanapki z twarożkiem a ja jem ;) nie wolno jeśc majonezu a ja jem...itd...a wyniki wszystkie mam w normie...

...adasiia a Ty już oddałaś glukometr czy masz sobie mierzyć do końca ciąży?

Aga - ja mierzyłam cukier cztery razy dziennie przez prawie trzy tygodnie i był zawsze w normie.Trochę to rzeczywiście uciążliwe ale jakoś przeżyłam.Oddałam już glukometr bo lekarz stwierdził , że cukrzycy napewno nie mam i nie ma dłużej sensu się kłuć.(przy okazji posiadania glukometru pokłułam całą rodzinkę ;D)

hej dziewczyny jestem tu pierwszy raz choc we wrzesniu sie tez rozsypuje tak kolo polowy tez mam nie wesolo z cukrzyca lekarz skierowal mnie na badanie Hba1c za ktore musialam zaplacic 25 zloty i w sumie nie wiem co bedzie ide do niego 28 czerwca mialam i po 50g i po 75 g i wszystko wyszlo zle to ostatnie nad czczo wynioslo 91 po godzinie 224 a po dwoch 170 wszystko nie tak mam juz syna ma 10 lat ale z nim w ciazy nie mialam klopotow a teraz czekamy na PATRYKA

Nie zamartwiaj się choć wiem że to nie łatwe ale cukrzyca ciążowa pod kontrolą nie zrobi krzywdy dziecku! Trzymaj się! :)

Aga ja nie miałam mieć żadnej diety , chodziło o sprawdzenie poziomu cukru przy normalnym jedzeniu.Okazało się , że mi cukier nawet za szybko się spala , no i napewno nie muszę sobie teraz niczego żałować co mi bardzo pasuje ;D

reklama
zamotana77 pisze:
hej dziewczyny jestem tu pierwszy raz choc we wrzesniu sie tez rozsypuje tak kolo polowy tez mam nie wesolo z cukrzyca lekarz skierowal mnie na badanie Hba1c za ktore musialam zaplacic 25 zloty i w sumie nie wiem co bedzie ide do niego 28 czerwca mialam i po 50g i po 75 g i wszystko wyszlo zle to ostatnie  nad czczo wynioslo 91 po godzinie  224 a po dwoch 170 wszystko nie tak mam juz syna ma 10 lat ale z nim w ciazy nie mialam klopotow a teraz czekamy na PATRYKA

...i jak po wizycie? ja teraz co 2-3 tygodnie mam wizytę w poradni diabetologicznej...ale...cosik nie bardzo teraz sobie robię pomiary bo zapominam.... 8)

Do góry